Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przeniesienie

Powracająca angina ropna co zrobic????

Polecane posty

19.10] 18:01 anginka Po raz kolejny zaczyna mi sie angina ropna juz to po prostu czuje! Ale najgorsze jest to ze to juz trzecia w ciagu nie calych dwoch miesiecy! To przeciez masakra! Co ja mam zrobic zeby wreszcie sie jej pozbyc raz na zawsze????? [19.10] 18:05 nie jestem lekarzem ale wydaje mi się, że nie powinnaś pić zimnego i zaraz potem pić lub jeść gorącego / i odwrotnie/, bo właśnie taka huśtawka temperatur powoduje częste anginy i zapalenia gardła.

Gość zachorowalanazatoki
Wedlug mnie powinnas sie zaszczepic na zatoki..ja chorowalam srednio trzy, cztery razy w roku na angine ropna..okazalo sie, ze to splywa z zatok ropa, ktora osiada sie na migdalakch..polecam ta szczepionke : Polyvakccinum Mite..Naprawde! :)

Gość tez tak mialam
usunelam migdalki, ktore byly juz w nienajlepszym stanie i problem sie skonczyl, nareszcie moge zyc normalnie.

Gość raffff
Usunąc migdałki? to nie takie proste, usuniecie migdalkow o wiele zlagodzi nastepna angine,ale angina atakuje nie tylko migdalki, ale tez blone sluzowa gardla. Jest to troche bardziej skomplikowana sprawa. Nawracajaca angina ropna swiadczy, ze paciorkowce siedza uspione. jest to ciezka sprawa, bo tygodniowe przyjmowanie amoksyciliny, czy tam penciliny (antybiotyku) w twoim przypadku usunie zapalenie migdalkow i gardla, a uspione bakterie zyja dalej, robi sie taki test krwi (nie pamietam jaki) jesli wyjdzie dobrze, wtedy ok, ale jesli zle to trzeba zastosowac dluzsza kuracje innym lekiem, bo inaczej jest bardzo wysokie prawdopodobienstwo powikłań po anginie (serce i choroba reumatyczna). Jeśli iles tam razy chorowalas na angine w ciagu ostatniego roku (lekarz wie ile) i test wyjdzie pozytywnie wtedy musisz przejsc te leczenie, bo prawie na pewno bedziesz miala powiklania po anginie! pozdrawiam!!

Gość jesli jestes
ze slaska to jest dobry lekarz na drzymały w chorzowie mi pomógł