Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sisotra

Z Yasmin na Harmonet - mała wątpliwość

Polecane posty

Gość sisotra

Mówicie " słuchaj się lekarza" albo " zajrzyj do ulotki" , a tu mały surprise - pan doktor mówi, abym wzięła pierwszą pigułkę Harmonetu kiedy wystąpi krwawienie, a w ulotce o tym nie ma mowy O_o - albo po ostatniej tabletce z opakowania ( w moim przypadku Yasmin) albo po 7 dniach, w zależności od różnicy zawartości hormonalnej. I co Wy na to? Zamierzam się posłuchać ginekologa, ale czy robię dobrze?

Gość milkin
Witam! zamieniłam tabletki Yasmin na Harmonet, gin bez zadnych zastrzeżeń kazał je wziąc tak jakbym brała następne opakowanie, kupiłam dopiero dzisiaj, dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę, a zaraz po tym przeczytałam, że tak naprawdę powinnam to uczynic zaraz po ostatniej tabletce yasmin. Pocieszam się jedynie informacją, że przyjąc mozna tabletkę od2do 7 dnia cyklu i zachować ostrożność przez kolejnych siedem dni, wiec tak tez zrobię. Zobaczymy, jak się będę czuła po tych tabletkach, yasmin był dla mnie nieodpowiedni.

Gość karoka
ja zmieniam z yasmin na logest. lekarz powiedział mi specjalnie tak zebym zrozumiała jak najmniej;/, ale mi powiedział ze powinnam wziać po 7 dniach tylko "uwazac w połowie cyklu",i że jeśli wezme po ostatniej labletce yasmin to będę miała plamienia na, koniec dodał " chyba ze chce pamni słuchać ulotek to juz pani sprawa". Niby wy zminiacie z yasmin na harmont ale zsada ta sama bo one też mają mniej hormonów niż yasmin i odobno w takim wypadku może sie coś rozrególować i trzeba uważać jeśli się weźmie po 7 dniach. Ja sama nie wiem jak wziać bo nikt mi niestety dzis nie doradził(a dzis ostatnią tabletke yasmin wziełam) więc ja wezme tak jak pisze w ulotce i przy tym opkowaniu na wszelki wypadek będę sie dodatkowo zabezpieczać(lepiej dmuchać na zimne;/), a lekarza zmienię.

Gość sisotra
dzięki za odpowiedź. Mi ginekolog powiedział, żeby wziąć w pierwszym dniu krwawienia, żeby nie mieć plamień...