Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tewion tok me

Jakie zagrozenie moze niesc ze soba poznie ojcostwo?Wiek ok 50.

Polecane posty

Gość tewion tok me

Jakie sa szanse na zdrowiego bobasa?Czy to juz przesadzone ze cos bedzie nie w pozadku?

Gość mezczyzna moze miec dziecko
w kazdym wieku(o ile tylko bedzie w stanie ;) ) dziecko moze byc zdrowe jesli tylko kobieta jest w odpowiednim wieku. im pozniej tym gorzej. u mezczyzn nie ma to znaczenia

Gość barrywhite
Ostatnio na BBC slyszalam, ze przy poznym ojcostwie istnieje ryzyko autyzmu.

Gość a ja ja
Nie jest prawdą, że wiek ojca nie ma znaczenia. Czytałam, że zwieksza sie prawdopodobieństwo urodzenia dziecka leworęcznego, choc to akurat żadna wada. Podaje to jako ciekawostkę

Gość tewion tok me
podnosze

Gość łoj matulu
Nie wporządku to będzie jak nie dozyjesz do dzieciaka komunii :P

Gość żadne
chyba że boisz się, że nie doczekasz aż dziecko stanie sie pełnoletnie i założy własną rodzinę. Ponadto w przedszkolu i wczesnej szkole będą myśleli, że to dziadek odbiera wnuka/wnuczkę. No i oczywiście srodki, które musisz mieć, aby utrzymać swoja pocieche. To tyle o zagrozeniach. Powodzenia.

Gość chyba zadne
bo to bardziej zalezy od stylu zycia jaki prowadzisz,od odzywiania,od tego czy palisz-zycze powodzenia :)

Gość Powodzenia
moim zdaniem nie warzne jest ile ma sie lat .Jezeli bedziesz kochał to dzicko tak samo jak swoja partnerke bedzie to dziecko ,,cudu ".Oczywiscie myslmy takze racjonalnie,musisz isc do lekarza ;przebadac sperme,przede wszystkim,muisz sie zdrowo odzywiac, rzucic palenie (musisz sie poprostu postarac).Dbaj o siebie i bedzie dobrze.Jezeli bedzie cos zle z twoimi wynikami i bedzie zagrozeniee downa lub niestety beda jakies kaplikacje ,pamietaj ze zawsze mozesz zaadoptowac bobaska:) i kochac ja tak jak swoje rodzone...mozesz je uratowac od jego straconego zycia (takie dziecko nie jest gorsze,wrecz przeciwnie takie dzieci czesto sa bardzo zdolne:) Pozdrawiam..i zycze powodzenia.

Gość tewion tok me
Prosze o dalsze opinie lub wiedze na temat.W odpowiedzi na jedno z pytan-za pozno na badanie spermy-moja partnerka jest juz w ciazy-pierwszy miesiac.Bardzo sie kochamy ale troszke sie boimy.Czy lekarz jest w stanie w pore wykryc chciaz te uleczalne wady?Wiem ze moze troche panikuje ale chcialbym aby to malenstwo bylo zdrowe.

Gość ja ma takie szczęscie....
jesli Twoja partnerka dba o siebie i o dziecko jest ok:-). jednak jesli jest ok 40 to jest prawdopodobienstwo większe ze dziecko moze miec wady rozwojowe dlatego powiedz partnerce zeby poprosiła lekarza o zrobie odpowiednich badan bo w czasie ciązy lekarz moze wykryć wiele chorób i wad które da się szybko leczyc po porodzie lub jeszcze w czasie ciazy. powodzenia i gratulacje:-)

Gość tewion tok me
Moja partnerka ma 26 lat-wydaje mi sie ze to chyba odpowiedni wiek na dziecko.Za kilka dni idziemy na umowioną wizyte.Modle sie aby wszystko bylo w porzadku.

Gość tewion tok me
podnosze

1. obniżona płodność 2. większe ryzyko chorób np. autyzmu 3. dłuższy czas starań ale to da się zminimalizować dobrą dietę, preparatami :)

Gość tewion tok me
Dzieki,napewno odwiedze stronke starania.pl Pozdrawiam.

najlepiej spytaj dr Polaka on coś mądrego napisze, a co do płodności polecam Macę - wyciąg z maki, ludzie sobie bardzo chwalą bo widać dużą poprawę w wynikach nasienia

Gość adscdcsdc
e tam, w praktyce różnie bywa, młode silne chłopy płodzą chore dzieci a starsi ojcowie mają zdrowe potomstwo (vide moja siostra, wysoka, wysportowana, zdrowa, niegłupia, a urodziła się jak nasz tata miał coś ok.49)

Gość upupupeeek

Gość eleanoral williams
jesli partnerka brala kwas foliowy, nie powinno byc problemu z chormabi u malucha (zwiazanymi z ukladem nerwowym, Down, autyzm).. ostatnio tez przyszlo mi takie pytanie do glowy.. moj maz ma 39 lat, ja 26.. o malucha bedziemy sie starac za 5-6 miesiecy.. myslicie z epowinien przebadac spereme? do czego takie badania prowadza?

Gość eleanoral williams
powaznie pytam, robi sie takie badanie, i co dalej? co z nich wynika?

Gość uuuuuuuuuuu__________pppppp

Gość uuuuuuuuuuu__________pppppp

Gość partnerka czyli kochanka
gratuluje, twoja żona sie ucieszy :p

Gość w góre w góre w góre

Gość tewion tok me
na razie jest wszystko w pozadku-ciesze sie ale nadal jestem pelen obaw.Pozdrawiam.

Gość w góre w góre w góre

Gość pszczolka z listopada
wiek faceta niema znaczenia,

Gość w góreeeeeeeeeeeeeeeee