Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tewion tok me

Jakie zagrozenie moze niesc ze soba poznie ojcostwo?Wiek ok 50.

Polecane posty

Gość mala83.
ja no. nie wiem:) napewno wiek kobiety ma znaczenie... ale... czy faceta.. moj kolega ma ojca po 70tce jest calkiem normalny (dodam ze mamy 20pare lat) jedyny przypadek jaki znam:)

Gość no to ci powiem ze
ktoś tu chyab nei wie co pisze, wiek faceta ma znaczenie bo plemniki sa slabe , skoro kobieta 67letnia zaplodniona prze In Vitro moze urodzi zdrowe dzieci to chyba wiadomo ze baaaardzo wazne jest jakie sa plemniki czy od zdrowego mlodego. Ale 50 to jeszcze chba w mire dobre plemniory moj ojciec splodzi w wieku 48 lat wybranaka mila 39 i dziecko hmm mialo wa migdaly i alergie ,ale to sie zdaza nawego mlodzitkim parom.

Gość no to ci powiem ze
a teksty typu 'beda mysleli ze to dziadek" sa pojebane ,co cie obchodza ludzi e,liczy sie twoje szczescie.

Gość mala83.
i szczescie dziecka tez: jak ociec, trzeba sie liczyc z tym ze nie jestesmy wieczni niestety.. i dziecko od razu ma dziadka.. taka prawda niestety..

Gość mamba z dżungli
wiek ojca ma znaczenie ale 50 to chyba jeszcze norma-wiec raczej bym sie nie obawiala.Ryzyko takie same jak u młodych.

Gość spokojnie to tylko awaria
Przecież partnerka autora jest już w ciąży,więc po co piszecie o dłuższym czasie poczęcia i obniżonej płodności? Powodzenia,będzie dobrze,podobno dzieci starszych ojców mają większe szanse na urodzenie się geniuszem:)

Gość spokojnie to tylko awaria
Chiałam dodać również,że nikt z nas nie wiem,kiedy zejdzie z tego świata.

Gość mamba z dżungli
spokojnie.....-masz racje:) do autora topiku-glowa do góry bedzie dobrze :)

Gość doooo gooooryyy

Gość fallon
wiek nie ma znaczenie u facetów ,a dziecko może mieć chore mając też 30 lat mojemu dziadkowi urodził się synuś nieoczekiwanie ,gdy ten miał 53lata... i był zdrowy jedyny minus to, to że dziadek umarł gdy tenże synuś miał 13 lat.., a ja czyli wnuczka nigdy go nie widziałam -a teraz by miał 102 lata .. to dopiero dziadek chacha

Ja sprawę ujme inaczej. Pamiętacie motto \"Cichego Donu\" Szołochowa? Brzmi ono \"Późna miłość szalejem kwitnie\"

Gość down jest
ryzyko urodzenia dziecka z downem jest jest bardzo prawdopodobne jesli ojciec jest starszy. Wyniki badań wykazują że to wiekowy mężczyzna przekazuje downa dzieciom a nie kobiety które je rodzą. Stary ojciec to zwiększone ryzyko downa, no ale procentowo przypadki downa nie są tak częste, poza tym to miłe dzieci takie do kochania, więc na emeryturze taki starszawy facet nie ma syndromu opuszczonego gniazda bo takie dzieci zostają w domu.

Gość doooo gooooryyy

Gość doooo gooooryyy

Gość jak nie sprobujecie to
ja mam 54 moja zona 26 mamy zdrowa 2 miesieczna corcie.mysle ze nie ma reguly

Gość nie ma reguly
przypadki przeroznych chorob u dzieci zdazaja sie i w zwyklych zwiazkach i w zwiazkach z jakimis roznicami wieku-nie ma reguly

Gość Nie ma większego znaczenia
Jeżeli jest w stanie to tylko gratulować tylko pytanie czy będzie miał duuuuuuuuuużo cierpliwości dla tego bobaska

Niestety ale wiek ojca ma wpływ głównie na funkcjonowanie układu nerwowego dziecka. na choroby takie jak np. autyzm, czy schizofrenia, na które z reguły i tak najczęściej chorują mężczyźni. Po prostu mają słabsze geny, a w przypadku "starszej aparatury" ojca istnieje dużo wyższe ryzyko że te geny będą wyjątkowo słabe,. Oczywiście zaraz każdy facet mnie zjedzie, co już miał miejsce, bo oni myślą, ze nawet jak brzuch zasłania im stopy, łysina ciągnie się przez pół metra kwadratowego i nie mają własnych zębów, nadal są boscy, gorący i wyglądają jak młody bóg:O Proponuję na ten temat poczytać w fachowej prasie (nie w necie....:O ) oraz zasięgnąć porady lekarza, ale nie z miejscowej przychodni, tylko jakiegoś, który zna się na rzeczy, np. w Akademii Medycznej. 🖐️

Gość moj tata mial
51 lat jak ja sie urodzilem dzis mam 22 lata i jestem calkowicie normalny,bez zadnych problemow zdrowotnych