Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmija z jademm

JAK MOZNA MIEĆ KRÓTKIE PAZNOKCIE I UWAŻAC SIE ZA KOBIETE ZADBANĄ?? ....SZOK!!

Polecane posty

Gość zmija z jademm

TU JEST FOTA ANKI PARYZBYLSKIEJ Z NOWEGO FILMU POLSKIEGO..ona ma krótkie i obrzydliwe pazury tutaj,...aż to nei pasuje.. http://film.onet.pl/N,41823,6,0,0,galeriao.html zero kobiecosci przez to,...

Gość coś takiego bez jaj
ja obejrzalam tą galerie na onecie juzwczesniej i faktycznie pod spodem są wpisy ludzi i wiekoszosc pisze ze wszystko oki ale ania ma paskudne i zaniedbane paznokcie bo krótkie i niezrobione......co z wami ludzie??czy tipsy to wyznacznik kobiecosci??

Gość kocham was dziewczyny
no nie moge tego zrouzmiec, dla mnie "tipsy" to wyznacznik prostactwa i ułomności intelektualnej

Gość mejbiLejn mejbi something else
Ja sie nie wstydze bo [ uwaga uwaga ] znam swoja wartosc i PAZNOKCIE nie sa wyznacznikiem tego jakim jestem czlowiekiem. Wez pod uwage mloda dzieweczko ze masazystki np nie moga miec dlugich a moj by mnie zatlkukl gdyby podczas bzykania cos mu sie nagle wbilo w posladek. Chyba ze licza sie dlugie paznokcie u nog to moze moge sie zalapac jako kobieta ...HALF-zadbana? Jak nie wiesz co to znaczy "half" to pytaj,ciocia odpowie na wszystkie pytania.

Gość Aicha 27
o rany, na prawde padło na mózg ludziom dziś. Czy wszystkie laski musząbyć "zrobione"?? Za niedługo zapomnimy jak wygląda paznokieć, niezoperowany nos, cycek a takze cera, rzęsy itp... Żałosne że ludzie tak rozkochli sięw plastiku, chemii i chirurgii...

Gość łałaaaaa
kobieta ma miec zawsze czerwoną szminke i długie paznokcie pomalowane ..prawdziwa kobieta..ania do takiego filmu powinna miec zrobioone bo wyglada smiesznie wręcz ..

A w Bruxeli nie ma takich "zadbanych" z pazurami,ciekawe nie? Tylko u nas na naszej wsi centralnojuropejskopostkomunistycznej takie sa. Wszystko przez ta cholerna komune.

Świat oszalał! Dla mnie tipsy, to jednoznaczny sygnał - plasikowa lalka. Osobiście uważam, że zadbane i krótkie paznokcie, to symbol naturalnej i ZADBANEJ kobiety. Amen.

Gość jak zwykle przesada
ojej, czy zawsze musicie przesadzać???????? długie pazokcie nie znaczy tipsy, ale wystarczy, ze nieco wystają za koniec palca. ładne paznokcie u kobiety to ani nie tipsy, ani nie obciete maksymalnie krótko łopatki :o grunt, zeby były równe, zadbane (wystarczy czasem bezbarwny lub o delikatnym kolorze lakier) i troszke dłuższe niż palec. kobieta ma mieć kobieca dłoń, a nie chłopo-robotnika :P

Prawdziwa kobieta czyli paznokcie i szminka ale moze sie przytoczyc w gumiakach i z wlosami na nogach ? Dla kazdej znas wzory sa inne ,jesli komus sie nie podoba moj wzor matki polki to ja poprosze o oddzielny stolik i sprawa zalatwiona. W metrze na zachodzie w jednym wagonie jedzie kupa narodowosci i jakos nikt sie nie zagryza, a tu wyleci jakas pomylona i o paznokcie bedzie sie darla ,stop stop rodaczki ,my sie mamy jednoczyc w zrozumieniu i wzajemnej tolerancji wiec mowi sie : "BYWA" i zyje sie dalej w radosnej upolitycznionej do granic mozliwosci rzeczywistosci.

Gość anka ma jak u chłopa
ale anka na tych fotacj ma wstretne paskudne paznokcie jak u chlopa własnie..

Chyba ze to jest alternatywa dla owej radosnej rzeczywistosci wlasnie . Swiat telenowel i dziennikow telewizyjnych,wszedzie ta sama papka ze az sie chce wyp* tv i radio przez okno , i ja to tez rozumiem ze przychodzimy z pracy i jakos stresy odreagowac trzeba no ale badzmy przytomne jednak i troche rownowagi zachowac sie musi. Na pierdoly przyjdzie czas na emeryturze ,ktorej i tak nie dostaniemy bo jest niski przyrost naturalny wiec albo sie kraj zadluzy (co robi nonstop) albo wprowadza eutanazje. Troche optymizmu!

Znam osobiście kilku factów, tórzy nienawidzą długich paznoki u kobiet. ja sama nosze krótkie, bo jestem nieszczęśliwą posiadaczką słabych i lamliwych paznokci. Poza tym nie uważam, żeby szkodzilo to mojej kobiecości... mam pewność, że nie zrobię krzywdy swojej maleńkiej siostrzenicy, mój chłopak ne będzie musiał ukrywać zadrapań a ja nie muszę się martwić tym czy mogę pozmywać naczynia nie łamiąc sobie 2 centymetrowych szponów!

PS. A kogo to ze tak powiem,to jakis wzor? Identyczny stosunek mam do paznokci Oleksego, i jego kumpli czyli sobie wyobrazic mozna. Nie wierze ze jestescie w stanie kopiowac jej tapete,ciuchy..no poprostu mi sie w pale to nie miesci.

Gość mejbiLejn nie podniecaj sie za
bardzo dziecko tym calym "zachodem", o ktorym tak namietnie piszesz :O jak ci sie w Polsce nie podoba to won tylko nie zapominaj skad pochodziszk bo pozniej zostanie ci tylko te twoje mejsbi bejbi

Ja wyjezdzam z zachodem bo tam jest zdrowo, i jest zrozumienie a Ty udowadniasz wlasnie ze polityka Giertychowska czyli dzielenie kraju na dobrych i zlych jest Ci bardzo bliska i powiedz,jak wszyscy rozumni wyjada to co tu sie bedzie dzialo jak myslisz? Ja tu mowie o tym ze zycie sie toczy a wy o pierdach rozprawiacie i to jest ten bezsens wlasnie.Nie ma chierarchii wartosci co wazne. Proste,logiczne jak nie rozumiesz przeczytaj dwa razy.

Gość ciorno
buahhahahahhahaha matko bosko az meni brzuch ze smeichu boli

Przewrócić ze śmiechu się można. Po pierwsze, w filmie aktor ma niewiele do gadania, podporządkowuje się wymaganiom kostiumologa i cześć pieśni. Gdyby wymogiem były długie paznokcie - zapewniam, że takie właśnie miałaby w tym filmie. Po drugie, odkąd to długość paznokci jest wyznacznikiem kobiecości? Jak się babce złamie jeden, to od razu przestaje być kobieca? A może powinna sobie ten jeden przykleić, zamiast po prostu obciąć wszystkie? Po trzecie, nie każdy może mieć długie, jest masa zawodów, przy których nie wolno nosić długich paznokci, z medycyną na czele. Po czwarte, paznokcie powinny być przede wszystkim czyste, jednakowej długości i równo opiłowane. I to jest podstawą zadbania, a nie ich długość i rodzaj lakieru.

O ludzie!!! Nie przesadzacie czasem??? Przecież ładnie obcięte krótkie bezbarwne paznokcie też są ładne!! A nawet ładniejsze niż szponiaste łopatowane jaskrawe czy nie daj Boże z wzorkami tipsy!!! Najważniejsze żeby nie były brudne, poobgryzane i poobijane. Na tym zdjęciu paznokcie ma ok. Więc nie wiem o co Wam chodzi. Po prostu musieliście znależć jakąś rzecz, do której mogliście się przyczepić, żeby na nią najeżdżać. Moim zdaniem wygląda ślicznie!!

Gość żmija ty zapewne jesteś
sztuczna blondi z tipsami? :p

Gość mejbiLejn nie podniecaj sie za
czy ty sie aby dzisisiaj dobrze czujesz:O bo nie wydaje mi sie ja ci mowie o jednym a ty mi tu z jakims giertychem wyjezdzasz ladnie musisz miec zryta glowe:D jak ci tam dobrze to krzyzyk na droge tylko nie pzryznawaj sie ze jestes z Polski bo pomysla ze tam same takie zryte berety jak ty:P

< Panie z tipsami prosze na lewo , panie z krotkimi bezbarwnymi na prawo, teraz zakladamy rekawiceeee...... > :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D A ja mam ladniejsze skarpetki i wogole robie ladniejsze zamki z piasku niz wy.

"mejbiLejn nie podniecaj sie za bardzo dziecko tym calym "zachodem", o ktorym tak namietnie piszesz jak ci sie w Polsce nie podoba to won (..)" A czy to nie jest wlasnie to o czym mowie? Dobre zostaje ,zle powinno wyjechac - wogole wszyscy powinni wyjechac tak bedzie lepiej dla kraju przynajmniej sie zwierzatka rozmnoza w spokoju :D Nie czaisz absurdu ,i nie wlaz na moj beret bo podpale Twoj i nie bedziesz miala czym machac przed premierem Rydz:D

hoho. wiec trzeba nosic tipsy ? ;-o jak widze panienke w tipsach to wybaczcie, ale w glowie to ona nic nie ma. ja mam krotkie zadbane i nie lamia sie, jak np. jednej dziewuszcze w szkole - dostala wtedy ataku histerii.

Gość chwila to czyli wszystkie
matki na świecie, które nie mogą mieć długich paznokci, bo mogą nimi zrobić krzywdę dziecku są niezadbane?? :o

Gość Kostka w paski
i ja mam krótkie paznokcie i nie uważam się za kobietę niezadbaną. Łażę po skałkcha, górach, jeżdzę po świecie, ręce są mi potrzebne do przeżycia.... przynajmniej mam frajdę z życia... a Ty autorko topiku marsz do kosmetyczki, tam pewnie spędzisz 10% swego życia (a z roku na rok będzie coraz więcej tego, bo starość nikomu nie odpusci!...)

Też nie rozumiem, jak można mieć krótkie paznokcie i uważać się za kobietę zadbaną...albo jak można mieć krótkie włosy lub kucyka, albo chodzić w dżinsach zamiast sexownej spódniczki, lub nie robić sobie codzinnie cztero-centymetrowego makijażu..przecież to straszne zaniedbanie jest! Osobiście jestem chyba leniwym, niezadbanym flejtuchem..bo paznokcie mam krótkie...ale i tak świat jest piękny..więc będę nim dalej:P

A naszej znajomej sekretarce w tym tygodniu odleciał jeden tips... :P Niezły widok :) 9 paznokci dł. 3cm z brokacikiem ale niestety jednego już brak.

Gość przytulka
ech a jak dziewczyna ma z natury kruche i krotkie paznokcie o nieidealnym lopatkowym ksztalcie to juz niewartosciowa i brzydka? a do tego nie chce byc w kulturze plastik bo nie wydaje miesiecznie 80 zl na tipsy?