Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wyshenka

Zaczynam dbanie o paznokcie- wejdź, proszę.

Polecane posty

Gość Wyshenka

Łykanie tranu, łykanie tabletek ze skrzypu polnego, moczenie paznokci w podgrzanym oleju rycynowym i herbatce z pokrzywy... Czy mam szanse na wzmocnienie moich cienkich, słabych paznokci? Głownie zalezy mi na tym, zeby stały się twardsze.

Gość Wyshenka
nikt nie dba o pazurki?:>

Gość Wyshenka
a to przepraszam, pomyliłam forum...

Gość Wyshenka
Dziękuję za liczne odpowiedzi, aż mnie głowa boli od czytania... :(

Gość przytulka
ja to robilam i faktycznie byly twarde i dlugie ale trzeba robic codziennie jak przestaniesz znowu sie takie stana.genetyka

Gość d d d d d
ja to dbam o paznokcie całe zycie, sa twarde, gładkie i ładne, nie wyobrażam sobie nagle zacząć dbac o paznokcie, a wczesniej co robiłaś? Miałaś takie sobie łopatki?

Gość przytulka
ja ogolnie mam slabe paznokcie.nie mam czasu zeby codziennie godzinke moczyc w oliwie czy nakaldac parafine...na prawde.nie mam wiec za to dlugich ale bynajmniej nie sa niezadbane

Gość Wyshenka
Nie dbalam o paznokcie, jak sie pracuje calymi dniami, to nie ma sia na to czasu. Są ważniejsze sprawy. ALe pora to zmienić.

kup sobie w Rossmannie serum z wapniem i vit. C- tanie i bardzo skuteczne. Mnie się ostatatnio bardzo wzmocniły paznokcie i szybko rosną, ale nie wiem od czego, bo robię z nimi tyle rzeczy... łykam Vitapil (wprawdzie na włosy, ale dobry skład także dla paznokci), smaruje olejekiem rycynowym i maścią z witaminą A, oprócz tego wspomniane już serum i odzywka z Manhattanu (taka różowa), pije herbatke z pokrzywy, czasem ze skrzypu i staram się dobrze odzywiać. W wakacje moczyłam w podgrzanej oliwie z oliwek, ale ostatnio jakoś nie mam na to ani czasu ani chęci... Pozdrawiam :D

Gość Kurrka woodna
podnoszę. Myślę, że jak będziesz robić to, co napisałaś regularnie, to bedzie loox.

Gość legiana
Dziewczyny - co polecacie dla polepszenia kondycji paznokci. Macie jakieś skuteczne metody? Mogą to być metody domowe...

Gość gość
Mi się trochę nie chce bawić z podgrzewaniem oliwy i moczeniem paznokci. Stosuję serum Opti Cure Biovax. Nawilża mi suche skórki które teraz w zimie są moją zmorą, utwardza płytkę paznokcia. Stosując go regularnie nie zauważyłam by mi się paznokcie rozdwajały. Jest dobrze. Nie mam ambicji zapuszczania bardzo długich paznokci więc nie wypowiem się w kwestii ich wzrostu.