Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akryska

Poczatki na allegro -

Polecane posty

Gość akryska

Jak ustalacie cene za przesylke? Z kazdym przedmiotem idziecie na poczte i pytacie jaki bedzie koszt jego wyslania? Pytam, bno wlasnie zaczelam przygode z allegro :-) I czy platnosci przez mbank wystarcza czy zaproponowac cos jeszcze-np wysylke za pobraniem i tez ten sam problem-skad mam znac jej koszt i jak te pieniadze do mnie docieraja-poczta mi je wysyla?

Gość ciemna zimna jesienna noc
strona internetowa poczxty polskiej i cennik na niej

cena przesylki najczęściej ustalasz według cennika Poczty Polskiej i nie przesdzaj z naliczaniem kosztów za opakowanie tak 50gr do 1 zł mozesz sobie doliczyć do standartowego cennika PP: http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm Forma przedłaty przez kupujacego jest najbezpieczniejsza dla sprzedajacego bo wysyąłsz paczkę dopiero jak masz kasę zaksięgowaną na koncie, za pobraniem zdża sie tak że kupujacy nie odbiera aty potem musisz jescze dopłacić za przesyłkę od niego do ciebie A kase za pobranie przynosi Ci listonos do domu a ile wczęsniej przy wysyłce nie wypełnisz druka ż etą wpłate mają CI przesłać na konto.

Gość lololo
Cena za przesyłkę jest na stronie poczty polskiej. Zwykła paczka priorytetowa to koszt 6,5zł. Jeśli jest to mała rzecz można wysłać listem polecony wtedy jest taniej. Pobranie to min 12zł (cena uzależniona od wagi). Jeśli masz opcję za pobraniem, wypisujesz odpowiednie drugi, oznaczasz paczkę i wysyłasz. Kupujący odbiera, płaci listonoszowi odpowiednią kwotę, a po kilku dniach ta kwota wpływa na Twoje konto.

Gość akryska
Bardzo dziekuje za pomoc! Rozjasnilyscie mi cala sprawe! :-)

Gość na początek
trzeba dać "za pobraniem" bo mogą sie bac wpłacać