Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rghfghgfhfgh

AAAAAA!!! STRZELIŁAM FORMATA, ZNOWU TO SAMO!!!!

Polecane posty

Gość rghfghgfhfgh

ja juz nie mam sił:( nie chciałam dzielic na partycje ale jak kliknełam na opcje "nie dziel na partycje" to sie okazalo ze to ma za małą pojemnosc na Windowsa wiec musialam wybrac cos tam cos tam "partycja1" lub "partycja2" wiec wybrałam drugą opcje ktora miała najwiekszą pojemnosc nosz i kurna znowu mam 2 windowsy!! a jeden z nich i tak jest spieprzony:O

Gość rghfghgfhfgh
ja tam probowałam kasowac te partycje ale za kazdym razem kiedy cisnelam na ENTER to co chwile OSTRZEZENIE i OSTRZEZENIE ze sie wkoncu wystrachalam:O czyli co? heja od początku???

Gość anacola
zostaje format dysku i wgranie od nowa nic ci nie da kasowanie bedziesz miała nadal 2 wersje poprostu sie wgrala druga jako nowa Windows sie nie naklada tylko dubluje

Gość rghfghgfhfgh
no dobra ale nigdy tak jeszcze nie mialam (jak formatowal moj wujek) ze miałam 2 wersje...ta stara była zastępywana przez nową, ja wiedziała ze jednak trzeba bylo skasowac te partycje:O no i teraz jak uruchamiam kompa to mam 2 wersje do wyboru o tych samych nazwach ale innych zawartosciach:O nie no jutro robie od nowa i kasuje partycje mimo 20 ostrzezen:O

Nic się nie dubluje, tylko zainstalowała nowego Windowsa na drugiej partycji. Musisz to zainstalować jeszcze raz, ale najpierw trzeba pokasować wszystkie partycje, potem utworzyć jedną nową i ją sformatować. Dopiero po tym instalować Windowsa.

Gość rghfghgfhfgh
tak...jutro sie znowu za to zabiore, ale dlaczego w opcji "nie dziel na partycje" pojemnosc była najmniejsza? 8 czegos tam a w tych Partycjach 23500??????

Każdy dysk ma \"obszar niepodzielony na partycje\" (ok. 8 MB), który nie jest przeznaczony dla użytkownika - są tam zapisywane informacje o partycjach na dysku. Pozostały obszar jest do dyspozycji i mozna go podzielic na partycje.

Gość ahaaaaa
czyli jak skasuje tamte partycje to te 8MB sie powiekszy ma sie rozumiec???

Gość ahaaaaa
ale czy tą nową partycje mam utworzyc własnie z tej co nie mozna jej podzielic?

Gość anacola
własnie to miałam na mysli zle sie wyraziłam niedawno miałam to samo

Nic sie nie powiększy. Ta część, która ma 8 MB będzie miała tyle zawsze. Piszesz, że pozostałe partycje miały (nie wiem czy razem, czy osobno) 23.500 MB - w każdym razie wielkość tych pozostałych partycji jest do wykorzystania, jeśli je skasujesz, to z tego obszaru też powstanie obszar niepodzielony na partycje, ale będzie go można na nowo podzielić (albo nie dzielić, tylko z całości utworzyć jedną partycję).