Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zraaaniona

Proszę mi pomóc

Polecane posty

Gość zraaaniona

Co powinnam myślić o takiej sytuacji. Byłam u córki męża i w sypialni, którą przygotowała dla nas postawiła na nocnej szafce męża zdjęcie jego z jej matką, czyli jego pierwszą żoną i swoimi chrzestnymi. Bylo to jej zdjęcie ze chrztu. Ja czułam się bardzo dziwnie. Mąż kładł się i budził patrząc na to zdjęcie, no wiecie na pierwszą żonę. Czy córka zrobiła to świadomie, chcąc mnie zranić, jak powinien postapić mąż. Bardzo kocha córkę i nic co ona robi nie jest w stanie krytykować. Nie kochaliśmy się przez ten czas pobytu u niej. Ja nie mogłam.

Może nie postawiła tego zdjęcia celowo, tylko stoi ono tam cały czas, a nie przyszło jej do głowy, że mogłoby to Ciebie urazić? Nie wszystkich ludzi matka natura obdarzyła wystarczającą dozą empatii... niestety.

Gość a ile ona ma lat
?

Gość a co mi tam///
Czy to nie lekka przesada przejmować się czymś takim...Mogłaś na czas Twojego pobytu w sypialni odwrócić lub połozyć zdjęcie na szafce jeżeli tak bardzo Ci przeszkadzało...może córka nawet o tym nie pomyslała że takie coś może Cię urazić...zależy też jak układa sie między Wami...

Gość zraaaniona
Relacje między nami są dobre,byc może, że zawsze to zdjęcie tam stało. Nawet gdyby zrobiła to celowo jestem w stanie jej wybaczyć. Rozumiem ją, że bardzo kocha swoją matkę i boli ją napewno, że jej ojcie zostawil ją dla mnie, czy w ogole. Ale bardziej mnie interesuje zachowanie mojego męża, czy on nie powinien coś zrobić, abym nie czuła dyskonfortu?

Gość Atlantis is calling
a co mial twoj maz zrobic??? :o moglas sama to zdjecie odwrocic i nie robic zadymy :o

Gość a co mi tam///
a wspominałaś mu ze to zdjęcie Ci przeszkadza??? myślę że faceci raczej nie zwracają uwagi na takie rzeczy ..

Gość zraaaniona
Nie mogłam, duma mi nie pozwalała i może mój mąż nie pozwoliłby na to. Teraz zgrywa najkochańszego tatusia, odkupuje winy i uznałby to za zranienie córeczki.

Gość zraaaniona
Córka ma 34 lata i jest inteligentną osobą.

Po co sie tym zadręczasz ? Było,minęło....zamiast analizowac tamta wygasła juz sytuacje ...pomyśl jak zainteresowacmeza soba .... W jakich stosunkach jestes z pasirbica (?) ??? Jezeli w poprawnych natyle,aby moc wprost zapyatc czy zdjecie stoi tam cały czas ....---zapytaj ! Jasnosc sprawy uchroni przed konfliktem i atmosfera do bani. :)

Ja podejrzewam że córka Męża nie postawiło tego zdjęcia specjalnie żeby Cię urazić, pewnie zawsze tam stało, poprostu nie pomyślała o tym że może Ci być przykro. A faceci tacy są że nie zwracają uwagi na takie rzeczy. Ja mieszkam z facetem od jakiegoś czasu, on jest 9 lat po rozwodzie a w pokoju (co prawda pokój jest wyłączony z użytku, to taka graciarnia ten pokój) stoi na segmencie zdjęcie jego ze ślubu. I nie przeszkadza mi to, choć jestem zazdrosną osobą. Jakoś mnie to nie rusza bo wiem że to było dawno, on już jej nie kocha, jedyne co ich teraz se sobą łączy to dziecko. I tyle. Myślę że nie powinnaś się tym przejmować i zapomnieć o tej sprawie :)

ja nie mam pojecia jak Ci pomoc.. przeciez nie znam ani Ciebie,ani corki,ani faceta,waszych ralacji miedzy soba.. a nawet jesli to co?myslisz,ze poradze Ci bys zrobila dym mezowi za corke?albo dziewczynie,ze Cie nie akceptuje?niestety,tak w zyciu bywa... myslisz,ze mnie kocha caly swiat?

byc moze nie powinnam,ale...ile Ty masz lat? i tak sie nie znamy wiec powiedziec mozesz:)

Gość zraaaniona
Ja mam 49 lat, mąż 59. Córka bywa u nas i często mamy wspólne tematy. I to mnie bardzo dziwi, że nie zrozumiała sytuacji, czy celowo to zrobiła. Pomijając to ciekawi mnie bardziej co powinien zrobić mąż, bo pierwsze nasze wejście do sypialni było zaskoczeniem dla niego i mnie. Ale nawet nie przestawił tego zdjecia, tylko powiedział, jaki to on był piękny wtedy.

Gość a co mi tam///
Bo faceci nie przywiązują wagi do takich rzeczy...

Gość a co mi tam///
To tylko my kobiety tak mamy ...zajmowanie się drobnostkami...nie rozumiem dlaczego to dalej wałkujesz... stało się i nic tego nie zmieni...ważniejsze chyba że wasze relacje jakie są bo mogloby byc gorzej ...:D

Gość zraaaniona
Bardzo przepraszam, ale osoby, ktore nie są w takich związkach nie mogą dogłębnie zrozumieć tej sytuacji. Jak często są trudne chwile w życiu tylko dlatego, że jest ono takie skomplikowane, bo my je skomplikowaliśmy.

Gość kik*
A ja przypuszczam, że zdjęcie znalazło się tam zgodnie z planem gospodyni. A Ty powinnaś znaleźć język w buzi i spokojnie powiedzieć partnerowi, że nie podoba Ci się ta sytuacja. Nawet jeśli zaprotestuje, oburzy się, to przynajmniej jest świadom Twoich emocji.

Gość zraaaniona
Ok, dzięki za podtrzymanie na duchu. Postaram sie zapomnieć o tym i nie wracać nawet w myślach. Rozmowy z mężem na ten temat nie przeprowadzę, wiem czego mogę się spodziewać. Nie dam mu satysfakcji. Nie jestem aż tak sfrustrowana. Pozdrawiam.

Gość a co mi tam///
Zraniona głowa do góry:D 🖐️

Gość kik*
dziwny ten Wasz związek...:o szczera rozmowa o swoich uczuciach i sygnalizowanie czego się od siebie chce i potrzebuje, to dowód frustracji i dawanie komuś satysfakcji?:o chyba trochę macie problemów z porozumiewaniem się....

Gość zraaaniona
Kik------ ja też tak przypuszczam, bo znam zachowanie córeczki w stosunku do innych osób i wiem na co ją stać. Ale juz to odpuszczam sobie. Mam jeszcze siłe w sobie aby brzydko mówiąc " olać " to, sorry. Tylko chciałabym wiedzieć jak powinien postąpić mój mąż, w/g mnie nie zrobił nic a mógł.

Gość kik*
Widzisz, gdybyś mu powiedział, że trochę nieswojo się czujesz w tej sytuacji, to może by przestawił to zdjęcie, pocałował Cię w policzek i powiedział, że jeśli jest Ci trochę głupio czy przykro, to nie ma sprawy, wsadzi fotkę do szuflady. Nie powiedziałś mu słowa o swoich emocjach, więc może uznał, że nie przeszkadza Ci ta sytuacja. W końcu wiedziałaś, że nie był kawalerem, gdy go poznałaś. Brak porozumienia. Nawet, gdyby powiedział, że wydziwiasz, przesadzasz i czepiasz się, to Ty nie miałabyś "kolejnego kamyczka do noszenia na sercu" a on następnym razem miałby świadomość, że w sytuacji, gdy obok lezy zdjęcie jego pierwszej małżonki, Ty czujesz się niekomfortowo.

Gość zraaaniona
Tak jesteśmy małżeństwem 16 lat i zwykle bywa tak, że ludzie bardzo się szanują, albo coś gaśnie, albo żyje się ot tak po prostu. Z miłością jest jak z młodością, na początku jest pięknie, jesteśmy w chmurach, ale czas zmienia nas i nasze relacje. Nie mówię, że nic miedzy nami juz nie pozostało. Chyba coś jeszcze się pali albo kopci. Dzieki, miłej nocy.

Gość kik*
Życzę powodzenia w ratowaniu tego uczucia. Dobranoc. Miłych snów.

Gość zraaaniona
Dziękuję, dobranoc.

Gość A mówię Ci
ciezka sprawa