Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MartynaKraków

Czy to już przesądzone?

Polecane posty

Gość MartynaKraków

Cześć dziewczyny. Już od 3 miesiecy staram się z meżem o dzidziusia. Jestem już tydzień po owulacji - mam temp. 36,5 - czy to już wyklucza ciażę w tym miesiącu?

Gość temp. po
zapłodnienu wzrasta - Ty masz obniżoną

To zalezy jaka mialas wczesniej tempke. Ja np. mialam w pierwszej fazie cyklu srednio 36,2-36,3. W drugiej fazie podskoczylo mi zaledwie na 36,6. I w takim cyklu zaszlam w ciaze. Nie mozna sie sugerowac tym, jak wysoka jest tempka. Nieprawda jest rowniez, ze w kazdej ciazy ma sie 37 i wiecej. To indywidualna sprawa. Moj gin powiedzial, ze najwazniejszym wyznacznikiem jest to, jak dlugo sie ta wyzsza tempka utrzyma. Jesli ponad 16 dni, to mozna miec nadzieje na ciaze. A wiec twoja sytuacja nie jest jeszcze przesadzona. Robisz jakies wykresy? Jesli masz wykres w internecie, to rzuc linka- ocenimy twoj wykres. Jesli nie, to napisz, jakie mialas tempki w pierwszej fazie cyklu.

Gość MartynaKraków
Taką samą jak i dziś - nie ma wyraźnego skoku!

Gość sephi
mam pytanko czy przed okresem tez wzrasta temperatura? pytam bo nie jestem w ciazy tylko interesuje mnie to

Martyna---> Wyglada wiec na to, ze nie mialas owulki. Jesli w poprzednich cyklach bylo podobnie, powinnas sie zglosic do gina, bo bez owu niestety nie zajdziesz w ciaze! sephi---> przed okresem tempka jest wyzsza (mniej wiecej tak jak podczas calej fazy drugiej cyklu), ale bezposrednio przed nastapieniem krwawienia temp. spada znacznie. U niektorych dziewczyn spadek nastepuje dopiero w dniu miesiaczki. U innych temp. spada stopniu przez kilka poprzedzajacych dni.

Gość sephi
hm no wiec dzisiaj w nocy lub jutro dostane okres i mam 37,1 ale czuje sie tak juz od paru dni, wiec moze to nie z okresu a z pogody jesiennej ? ;)

Gość sephi
watpie ;) moj facet jest w anglii i ostatni raz kochalismy sie w sierpniu a okres mam :)

Gość MartynaKraków
Dziewczyny jak myslicie, czy niska temp. wyklucza ciążę? Prosze o odp. kobiety, które były już w ciąży.

Gość MartynaKraków
Dzięki dopiero 10 dzień po owulacji. Ciągną mnie jajniki strasznie, nie bolą piersi - a zawsze bolały, temp. 36,5 - mierzona rano.