Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aga85

Czy to normalne?????????????????????????????

Polecane posty

Hej! mam pytanko---od kilku tygodni mam bole lewego jajnika, a gdzies od tygodnia bole te promieniuja na cale podbrzusze... stwierdzono u mnie torbiel na lewym jajniku o wymiarach 8 na 6 cm. lekarz przepisal mi tabletki orgametril-mam brac od 16 dnia cyklu, teraz jestem w 7 dniu-czyli jeszcze troche mam czekac...a pozniej mam isc na USG by zobaczyc czy sie wchlonela... (bo teraz wciaz rosnie-w ciagu 2 dni ok.2cm.)A bole sie wciaz nasilaja... wspomne ze kilka lat temu mialam torbiel ok.7 cm-i mialam ja usunieta operacyjnie...a i jeszcze mam stwierdzone PCO-jajnikow...nie wiem czy teraz mam czekac jeszcze m-ac, czy moze lepiej zmienic lekarza.... Prosze poradzcie co powinnam robic-slyszalam ze moze ona peknac-ale moze to nie w moim przypadku... (mam 20 lat) moje gg to-1363161

Gość sephi
to zalezy czy masz zaufanie do tego lekarza, jednak przy dosc powaznych przypadkach lepiej poradzic sie innego lekarza, bo opinia jednego jeszcze nic nie znaczy

nie wiem czy mam zaufanie do tego lekarza (napewno nie 100%) Boje sie tego ze ona mi peknie-w najmniej odpowiednim momencie.... Slyszalam ze to sie zdarza przy duzej torbieli-tylko nie wiem czy w kazdym przypadku-moze akurat mnie to nie dotyczy. a i jeszcze jedno pytanko--od jakich wymiarow zaczyna sie duza torbiel??-do jakich mozna zaliczyc moj rozmiar 8 na 6 cm. (jest to mala, czy duza???)

nie wiem czy mam zaufanie do tego lekarza (napewno nie 100%) Boje sie tego ze ona mi peknie-w najmniej odpowiednim momencie.... Slyszalam ze to sie zdarza przy duzej torbieli-tylko nie wiem czy w kazdym przypadku-moze akurat mnie to nie dotyczy. a i jeszcze jedno pytanko--od jakich wymiarow zaczyna sie duza torbiel??-do jakich mozna zaliczyc moj rozmiar 8 na 6 cm. (jest to mala, czy duza???)

Torbiel jaka by nie byla, jest grozna dla twojego zdrowia. Zapytaj porady innego lekarza, skoro nie widac poprawy. Moja kolezanka miala podobny problem. Bylo u swojego gina z krwawieniami, a on powiedzial, ze wszystko w porzadku, ze ma nieuregulowane miesiaczki..., a tu krwawienie coraz wieksze... poszla do innego, stwierdzila u niej torbiel wielkosci pomaranczy i kazal sie szykowac na stol aoeracyjny, na szczescie farmakologia pomogla... wyleczyla sie i teraz ma spokoj. Dziewczyno idz do innego specjalisty!

Gość sephi
nie wiem czy on jest duzy no ale to juz jest pare centymerow - mysle ze powinnas naprawde isc do jeszcze innego lekarza, takie rzeczy zawsze lepiej konsultowac z wieloma lekarzami