Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość icoteraz

co z moim synkiem ????

Polecane posty

Gość nie daj się
ale to nie wystarczy.............teraz soim zachowaniem utrudnia tobie i dziecku normalne funkcjonowanie............i na to musisz mieć dowody.............

Gość icoteraz
No przecież nie dam zrujnować psychiki dziecka bo dupek ma kaprys

Gość icoteraz
Nawet nie chcę myśleć co by czuło to malutkie serduszko

Gość nie daj się
np brak zgody na paszport, brak zgody na badania np w zwiazku z choroba, brak zgody na cokolwiek na co jest potrzebna i jesli chcesz powalczyc to im wiecej tym lepiej

Gość icoteraz
Wielkie dzięki- jesteście kochani

Gość nie daj się
no i dowiedz się koniecznie jak najwięcej o tych sprawach karnych to powinno załatwić sprawe

Gość nie daj się
i co teraz nie ma sprawy wiem co to dziecko:)

Gość icoteraz
myślicie, że policjant, który mnie przesłuchiwał w spr. tego znęcania może mi dać namiar na Jego byłą ???

Gość nie daj się
jakby co to ladyinred1976@o2.pl spadam i powodzenia

Gość trudno powiedzieć
Jeszcze jedna sprawa. Piszesz, że dziecko ma inne nazwisko-czyli wie, albo będie wiedzieć, że jest gdzieś taki pan, który był jaego tatą. Kiedyś może zechciec go poznać, może mieć żal do losu, że go nie znaŁ. Byłoby źle, gdyby w wieku 15 lat dowiedział się, ze tatuś bardzo chciał się z nim spotykac tylko mamusia nie pozwoliła. Moim zdaniem już teraz powinaaś zacząć rozmawiac na ten temat z synkiem. Jezlei nie wiesz jak, może pomoże psycholog.

Gość nie daj się
nie może no chyba ze.....;)

Gość icoteraz
synek pytał jakieś dwa tygodnie temu dlaczego tylko On się tak nazywa

Gość icoteraz
Ciężko mi było zacząć, ale mam super mądralę i powiedział, że nie potrzebuje tamtego tatusia bo On kocha tego....słodkie nie???

Gość nie daj się
do trudno powiedzieć to lepiej rzeby sie pobawil miesiac i zniknal i tak bez konca?? a gdzie ten tatus był do tej pory hę? do icoteraz ale warto pomyśleć o przysposobieniu syna przez twojego meza i wspolnym nazwisku, a powiedziec dziecku mozna zawsze i tez uwazam ze powinno wiedziec pa pa pa

Gość trudno powiedzieć
ja może za bardzo naprzód wybiegam, ale wiadomo, nastolatki bywają trudne i najdziwaczniejsze pomysły przychodzą im do głowy. Może pojawią się kłótnie i konflikty, co jest w miarę typowe. Źle by było gdyby dopiero w takim trudnym wieku zaczelibyście rozmawiać na ten temat.

Gość trudno powiedzieć
do nie daj się:) przeczytaj co pisałam do tej pory, dobrze? Ja tylko mówię, że nie można unikać rozmowy z dzieckiem na ten temat.

musisz juz teraz powiedziec synkowi,np. ze gdy byl calkiem malutki mial najpierw innego tate,ktory bardzo go kochal ale mniej niz \"prawdziwy\" tata i dlatego \"prawdziwy\" go wzial do siebie. powiedz mu tez,ze \"pierwszy\" tata byc moze bedzie czasem przychodzil do niego. moim zdaniem najwazniejsze jest nazywac tamtego \"pierwszym\" a twojego meza \"prawdziwym\". dzieki temu maly pojmie wszytsko tak jak powinien. gdy zapyta co to znaczy prawdziwy i nieprawdziwy.powiedz,ze prawdziwy to taki,ktory sie swoim dzieckiem opiekuje. jesli synek bedzie odpowiednio przygotowany,to nie zaszkodzi mu az tak nagle zainteresowanie ojca i jego pozniejszy brak zainteresowania.musisz go calkowicie uswiadomic,ze prawdziwy tata to ten w domu i tylko on sie liczy.

Gość icoteraz
jak już piasałam-rozmowa z synkiem była, ale kontaktu z tym pierwszym wolę uniknąć. Ale bardzo Ci dziękuję i masz wielką słuszność co do nazewnictwa:)

Gość Ja niedawno odbrałam mojemu
ex prawa rodzicielskie. W pozwie mozesz jako przyczyne podać równiez to iz obawiasz się ze kiedys biologiczny ojciec zarząda alimentów na siebie od twojego dziecka. A nie rozumiesz niby czemu dziecko miałoby utrzymywać ojca któąry mu nic nie dał. NIE BIERZ OD NIEGO PIENIĘDZY. Bo moze Cię podać o wyłudzenie kasy. Ktoś nim dobrze kieruje. Facet Cię udupi równoi jak wezmiesz pieniądze. Odebranie praw rodzicielskich w moim przypadku było prost. Jedna sprawa i po krzyku.

Gość icoteraz
Dzięki za wpis-im więcej się dowiem tym lepiej. Chciałabym jeszcze zapytać czy Twój ex pojawił się na sprawie???