Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wy O szukana

Mam już dość, jestem w liceum a nawet nie wiem na jakie studia mam iść....

Polecane posty

Gość Wy O szukana

Jestem w bardzo dobrym liceum w Lublinie, w klasie ligwistycznej tak jak chciałam i kompletnie nie wiem co chcę robić w życiu.... Kazdy mi mowi, ze mam jeszcze czas, ale to tylko 2,5 roku .... nie wiem co robić :(

nie stresuj sie! Ja jestem w 3 wlasnie i tak naprawde dopiero we wrzesniu zdecydowalam na co bede skladac... ale mam tylko jeden upatrzony kierunek i nie wiem co jeszcze oprocz tego chcialabym robic... Nie ma sie co stresowac, uwierz mi bo mialam ten sam problem, nie mialam pojecia co chce robic. Jestemw klasie humanistycznej z angielskim i okazalo sie ze popelnilam koszmarny blad z ta klasa, bo mam zdecydowanie biologiczno chemiczny umysl :)

Gość Wy O szukana
Dodam ,że jeszcze w gim. miałam marzenie aby na germanistykę pójść, ale dużo osób mi nagadało, że nie dość, że ciężko to jeszcze nie można po niej pracy znaleźć, buuu

wiesz, po germanistyce mozesz zostac np. tlumaczem, ludzie sprawadzaja z Niemiec samochody i tlumacze sa potrzebni zeby przetlumaczyc dokumenty... Ja chce isc na farmacje...

Gość Wy O szukana
heeelp, kto tak jak ja był zagubiony a się odnalazł :P chce to zrobić wcześniej, żeby nie mieć problemów później..... szoki------> ja jestem w takiej klasie, gdzie mam wszystko zaniżone, co mnie bardzo denerwuje.... biologia podstawowa, chemia podstawowa....

Gość Wy O szukana
tak, ale praca jako tłumacz nie jest "stała" , tak słyszałam, albo są zlecenia lub nie

ja Ci dobrze radze - idź na studia techniczne! :)

ja rowniez, biologii i chemii juz nie mam a jednak zdaje je na poziomie rozszerzonym bo takie sa wlasnie wymagania... a to rozszerzony mam polski, wos historie i angielski. Jakos sobie poradzisz, sama zobaczysz jakie przedmioty nie beda sprawialy ci trudnosci, jakie bedziesz lubila i rozumiala, mnie moje preferencje odkryte w liceum dosc mocno zaskoczyly... zawsze sie uwazala za humanistke ale to nie to zdecydowanie :(

TO trzeba było pomyślec o rozszerzeniach zaraz po gimnazjum ...Wybrać dobre liceum , które oferuje juz od 1 klasy naukę 2 przedmiotów na poziomie rozszerzonym... Ewentualnie od drugiej klasy mogłaś iśc na interesujący Cie fakultet... Pozdrawiam

Gość Wy O szukana
no to ja właśnie wybrałam dobre liceum i jestem w klasie lingwistycznej, bo w gim, chciałam iść na germanistykę, już o tym wspomniałam, ale wielu ludzi mi mówiło, że to ciężki kierunek i bez wglądu w przyszłość, bo albo praca nauczyciela lub wyjazd za granicę

ja mam za sobą trzy lata miotania się po politechnice łódzkiej i dopiero reraz stwierdzam, że ja wcale nie jestem aż takim umysłem ścisłym jak się wszystkim wydawało. Teraz zamierzam iść na coś zupełnie nietechnicznego :) Moja rada: jeśli ktoś Ci coś proponuje, zastanów się dobrze czy masz odpowiednie predyspozycje bo skończysz na kilkuletniej katordze.

Gość zmęczona studiami
a ja Ci poradze nie idz na farmację ani żaden kierunek na medycznej Ja jestem na 5 roku i zmarnowałam sobie tam życie 4 lata ciągłego kucia potraciłam koleżanki nie mam żdnych znajomości tylko nerwice na karku