Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy potrzebujeeeeee

pomocy dzwięk w komputerze nie działa

Polecane posty

otóż wczoraj wszystko było OK, a dziś przy włączaniu zauwazyłam że nie ma muzyczki, mp3 tez mi nie chce odtwarzać pojawia się komunikat :bad directSound driver. please install proper drivers or select another device in configuration.... hmmm w sumie to nie kapuje. szperałam w panelu sterowania i w głośności pisze brak urządzeń audio nie rozumie. Komputer wydaje jednak dzwieki pika jak zawsze przy złym użyciu klawiszy ... prosze pomóżcie ;(

zainstalowałam jakieś z jakiejś stronki i chyba są nie własciwe ;(

najpierw odinstaluj obecne sterowniki i w panelu sterowania kliknij na karte dzwiekowa i PPM(prawy przycisk myszy) i rowniez wybierz odinstaluj.nastepnie uruchom ponownnie komputer i dopiero instaluj sterowniki.

sterowników nigdy szukać nie umiałam bo do swojej karty mam :D; a Ty nie masz płytki ze sterownikami którą dają zazwyczaj przy zakupie kompa?

ooo widze że pojawił sie sebaa a on zna sie na kompach więc na pewno Ci pomoże :) zmykam 🖐️ :D

Najpierw sprawdż ,czy sama karta ,lub jakiś kabelek się nie poluzowały !------->kabelek to ma tylko wplyw na dzialanie sluchawek w cdromie;);) a jesli chodzi o te zew. kabelki to chyba nie jest idiotka i sprawdzila czy sa podpiete.poza tym ten komunikat;)

dobra musze spadac napisz DOKLADNY symbol karty to jak bede mial chwile to CI sciagne.tylko podkreslam dokladny i wersje windowsa lub co tam masz za system.

i jeszcze jedno to jest zintegrowana karta czy na PCI.jesli masz zintegrowana lub dwie to moze ostatnio pojawil CI sie komunikat\"default setup press F1\" przy uruchamianiu komputera??

kart dzwiekowe zwlaszcza SB tak maja ze czasami je \"wyrzuca\";) nie wiem z jakich powodow tak jest bo mnie sie nie zdazylo ale czesto znajomi tak maja.wydaje mi sie ze to z bledow w ovbsludze wynika ale glowy za to nie dam:D:D:D:D