Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga-umbra

cos by zmniejszyc przetluszczanie sie wlosow

Polecane posty

jak w temacie. mam wlosy troche cienkie. biore silice i wiesiolek na poprawienie kondycjiwlosow i widze ze dziala, jednak bardzo mi sie tluszcza, moglibyscie poleic mi jakies srodki (ziola, jakies witaminy lub kosmetyki), ktore ograniczaja ich przetluszczanie sie. bede wdzieczna za kazda rade aga

Gość tłuste włosy
Wyeliminuj tłuszcz zwierzęcy z diety a zobaczysz efekty od razu.

Gość kanalek
Akurat eliminacja tluszczu zwierzecego pomoze.. bujac to kazdy potrafi.. jakos od kilku miesiecy nie jem miesa a wlosy wciaz sie przetluszczaja.. na to sa tylko dorazne srodki.. plukanki w pokrzywie w sumie mi pomogly...

Gość tłuste włosy
To że nie jesz od jakiegoś czasu nie znaczy, że w Twoim organizmie nie ma jeszcze tłuszczu zwierzęcego :) widziałes kiedyś wegetarianina z tłustymi włosami albo drastyczniejszy przykład anorektyczkę - bo ja nie:) Żeby organizm pozbył się nadwyżek łoju trzeba uzbroić się w cierpliowść, a zbyt częste eksperymenty na włosach - mycie, płukanie itd. bez zmiany diety - jedynie nasilą (po odstawieniu preparatów) - wydzielanie łoju, łój jest substancja ochronną i im częściej myjesz i płuczesz włosy tym więcej jest go uwalniane.

Gość tłuste włosy
Gdzie???? w TV? przecież anorektyczki maja papierową suchą skórę i suche wypadające łamjące się włosy. ZERO łoju!

Gość widziałam
wegeterianki tłustymi włosami-jedna nich jest moją sąsiadką i widzę ja codziennie.

Gość tłuste włosy
acha,,,,, no to może babsko je masła za duzo i się nie myje? albo tylko udaje wegetarianizm:)

Gość widziałam
nie ma to jak wiara we własne teorie !!!

Gość tłuste włosy
To nie autopodniecenie własną teorią tylko obiektywna wiedza fizjologiczna, nie należę do orszaku giertycha a fee

z calym szacunkiem, ale wydaje mi sie, ze teoria o tym ze jak sie nie je miesa, to wlosy nie sa tluszcza, jest niezbyt prawdziwa. Mieszkam we Wloszech i Wlosi jeda sporo miesa, ale nie zauwazylam by jakas z moich bliskich kolezanek Wloszek miala problemy z przetluszczajacymi sie wlosami, wogole wloszki maja bardzo ladne wlosy. prosilabym o wskazanie jakis kosmetykow, ziol, innych co moglyby mi pomoc aga

Gość tłuste włosy
Jak uwazasz - zeby zaszły trwałe zmiany nalezy zając się sobą od środka czyli od tego co sie je - Powdzenia w walce z problemem.

Gość je jestem od ZAWSZE wegeariank
ą,mięsa nie znoszę a mimo to mam przetluszczające się wlosy:-o

Gość łooo matko co za bzdury z tym
miesem:O:O:O:O:O

Gość jest jeden pewny sposób
na tłuste włosy - niezawodny. CODZIENNE poranne mycie głowy dobrym (czyt sprawdzonym przez ciebie) szamponem do włosów przetłuszczających się.

Gość Otóż to
! Higiena i tyle a nie jakieś idiotyczne teorie, że mycie głowy co dzień nasila przetłuszczanie się włosów. Może zęby tez przestaniecie myć codziennie bo rysuje się szkliwo i narusza się równowagę flory bakteryjnej w jamie ustnej? Albo przestaniecie się codziennie podmywać z tego samego powodu? Co za bzdury - jak włosy są tłuste to sie myje i tyle, choćby 2 razy dziennie!

ja tez mam prztluszcazjace sie wlosy musialam je myc codziennie probowalam roznych szamponow najlepszym okzal sie Klorane, taki brozowy albo zielony z cedrem. w ogole po tych szamponach wlosy siemnoiej przetluszczaj: myje je co 2 albo 3 dni teraz!! niestey ane sa dosc drogie ale warto bo wlosy myje sie tylko raz i prze 2 dnis zostaja sypkie i swierze, przynjamniej u mnie.

Gość a gdzie go kupiłaś
i ile kosztuje?? dzięki :)

Gość do Joan123
chodzi Ci o ten szampon witalność i połysk z cedratem? (ok.23zł) i pomaga do tłustych włosów? bo on nie jest typowym przedstawicielem :P dla naszego problemu pozdrówka :D

Gość włosy
OKEJ - na tłuste wlosy URYNA to nie zart !

a ja polecam picie herbatki z bratka, do kupienia w aptekach i sklepach zielarskich... efektów pewnie nie ma w tydzien, ale warto spróbować ;) pozdrawiam!

heh ja nie jem mięsa i nie zauwazyłam takiej zmiany zeby włosy się mniej przetłuszczały:| to zalezy od trybu dnia jak biegasz po miescie cały dzien lub masz stresujacy dzien to pocisz się hehe ja biore tabletki hormonalne i jest okej buzie tez sie nei przetłuszcza:)

hej. witam ponownie i dzieki za wszystkie odpowiedzi. Co do ziol rzeczywiscie slyszalam pozytywne opinie, ze sa pomocne na wlosy. We Wloszech niestety nie moge ich tak latwo dostac wiec zakupie co potrzebne przy najblizszej wizycie w Polsce. Ostatnio gadalam z kolezanka i zachwalala ona bardzo cebule. Robila ponoc oklady z nich ijej pomoglo bardzo, jedyny defekt: ze pozostaje cebulowy zapach (niezbyt mily). Cos wiecie na ten temat? Macie jakies sprawdzone tzw naturalne metody np oklady, balsamy itp ktore pomagaja zwalczac nadmierne pretluszczanie sie wlosow? pozdrawiam aga

tak ten z cedetratem iç z chinina i jeszce jest fajny tezn z piwonia moja kumpela; ktora ma wlosy normalne myje nim je co tyzien i sa zawsze puszyste i lsniace. Ja mam tluste i po cederacie sa taki gladziutkie i sypki a po chininie czujesz ze sie wzmacniaj i oczyiwscie mniej sie prztluszczaja nie polecam antomiast tego zoltego z olejem z fretki czy jakos tak (sorry ale swego czasu uzywalm wsytzkich po kolei i nie pamaitam juz dokladnie nazw). aaa i jeszce fajny jest z rumiankiem ja odkad uzywam tych szamponow myje wlost duzo rzadziej i nie musze stosowac odzywek. ich wada jest tylko cena chociaz wydaje mi sie,ze sa duzo ekonomiczniejsze niz zwykle szampony

Ja też mam cholerny problem z przetłuszczającymi się włosami.. I niezmiernie mnie to wkurza! Kupiłam ostatnio szampon Healing Herbal ,ale nic mi nie pomógł.. Parę lat wcześniej też próbowałam w inny sposób z tym zadziałać, bo myłam codziennie włosy, ale to nie jest metoda na taki rodzaj włosów, ponieważ jeszcze bardziej mi się przetłuszczały. Poprostu czułam jak mi się ten łój mnożył na głowie czułam tę tłustość po połowie dnia. Potem znowu próbowałam w inny sposób (chociaż strasznie mnie krępował), że nie myłam włosów przez parę dni. Czyli po prostu je przetłuszczałam tak coraz rzadziej myłam. Co 2,3 potem 4 dni.. aż tak doszłam ,że myłam co półtorej tygodnia i jakiś tam efekt się polepszył ,ale i tak na drugi dzień czułam ,że ten tłuszcz mi się zbiera znowu i tak do teraz.. To jest okropne uczucie.. Ale tak sobie myślę ,bo ja jeszcze miałam przez te przetłuszczające się włosy łupiez ,ale ten szampon mi nawet pomógł z tym jednym problemem. Ale tak sobie myślę ,że raczej dobrze jest się wybrać do dermatologa albo kosmetologa, który by sprawdził skórę głowy i ocenił czemu ta skóra tak reaguje ,że się przetłuszcza. Myślę ,że to jest najlepsza rada. Aha.. A te mity o tym ,że powinno się myć włosy jak najczęściej BO SIĘ PRZETŁUSZCZAJĄ to gówno prawda tak samo jak mit o tym ,że powinno się włosy przetłuścić! To są gówno warte rady. Bo ja myłam codziennie włosy i nic mi to nie pomogło a jeszcze dodatkowo miałam bardziej zniszczone. Były słabe, z rozdwojonymi końcówkami. Zresztą włosy powinno się myć co dwa czy trzy dni ,a nie wedle potrzeby nawet do dwóch razy dziennie bo jakby one wtedy wyglądały?! Co z tego że piękne bo czyste jak zniszczone tym ciągłym myciem.

Gość regaerg
cidys zacznijmy od tego ze nie uzywa sie szamponow ktore niszcza wlosy - wtedy i mycie 5razy dziennie im nie zaszkodzi. chyba ze za kazdym razem bedziesz uzywala suszarki czy jakichs chemikaliow do stylizacji, to wiadomo. dobry szampon nie niszczy wlosow. a co do problemu, to dla mnie niezawodnym sposobem jest woda brzozowa (najlepiej z barwy albo z malwy, byle nie z rossmanna). poza tym ze pomaga przy nadmiernym przetluszczaniu, to poprawia ogolnie kondycje skory glowy a co za tym idzie i wlosow.

Gość regaerg
a poza tym cidys po tym co piszesz mam wrazenie, jakbys chciala zeby wszyscy ludzie powinni byc tacy sami... "dermatolog sprawdzi dlaczego skora tak reaguje". czasem to kwestia hormonow i nagle tak sie dzieje, ale czasem niektorzy tak po prostu maja, po prostu, jedni maja skore tlusta, inni sucha, dotyczy to skory twarzy, ciala, glowy.