Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturinka

NADŻERKA jeszcze raz

Polecane posty

Gość naturinka

Wg jednego lekarza mam malutką nadżerkę, wg drugiego nie mam w ogóle. Cytologia - od paru lat na zmianę mam 2 lub 1. Mam pytanie-czy słyszałyście o ziołach, wspomaganiu leczenia nadżerki sposobami naturalnymi? Lekarz , kóry twierdzi, że mam malutką nadżerkę mówi, że NA RAZIE nic nie trzeba robić. A ja nie chcę czekać na "rozwój" sytuacji, tylko pomóc sobie już teraz. Ale srodkami, które nie mają żadnych skutków ubocznych.

Gość zedzisia
Może trzeci lekarz? Do trzech razy sztuka. Niestety nie mogę Ci pomóc.

Gość naturinka
byłam i u 3 lekarza, ale z tej samej przychodni,w której pracuje ginekolog, który twierdzi, że nie mam nadżerki. Potwierdził to, ale nie wiem, czy tylko dlatego, że tak napisał jego kolega. O co chodzi z tą nadżerką? Dlaczego każdy lekarz mówi co innego? Zauważyłam, że to czesty problem.

Ja miałam nadżerkę najpierw stwierdzoną przez pewną panią ginekolog. Chciała, że bym się położyła do szpitala, żeby ją usunąć. Dowiedziała się o tym moja teściowa i poleciła udać się do jej ginekologa, który nadżerkę usuwa w gabinecie. Tak też zrobiłam. Po badaniu stwierdził, że jest ona bardzo mała i nawet nie trzeba znieczulenia. Zaufałam mu. Ni czułam żadnego bólu. Później tylko miałam stan zapalny, ale to się wyleczyło. Ciesz się, że masz małą i niczego się nie bój.

Gość naturinka
Dzięki:) Myślałam, że może są jakieś kuracje naturalne, które wyleczą, albo przynajmniej zahamują tę na razie malutką nadżerkę. Na forum pojawiają się nazwiska takie jak TOMBAK (???) i inne. Nie wiem na ile skuteczne mogą byc takie kuracje, ale mam nadzieję, że przynajmniej nieszkodliwe.

Gość Offfffffca
Kochana - nadżerka to nader częsty problem - wbrew pozorom dotyka więcej kobiet niż Ci się zdaje. Nie każdą nadżerkę należy leczyć - jeśli dwóch lekarzy twierdzi że nie masz a trzeci twierdzi że jest malutka i nie trzeba z nią nic robić to się nie przejmuj. Jeśli regularnie robisz cytologię i otrzymujesz wyniki typi 1 i 2 grupa to nie jest źle. Najważniejsze żeby wyleczyć stan zapalny towarzyszący często nadżerce wtedy malutka nadżerka ustępuje samoistnie. Trzeba dbać o siebie i udawać się regularnie na kontrole ginekologiczne żeby sprawdzać czy nie rozwija się jakiś stan zapalny spowodowany np drożdżakami i jeśli coś takiego się dzieje to lekarz ordynuje leki i przeważnie mała nadżerka sama przechodzi. Pozdrowienia

Gość uuuuuuuuuuuuuppppppppppppp