Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hickman

Duszę się w nocy odkąd grzeją kaloryfery - pomocy!!

Polecane posty

Gość Hickman

pomocy! odkąd zaczęli grzać budzę się codziennie w nocy z wysuszonym gardłem tak bardzo że nie mogę oddychać, odchrząkuję i piję wodę, kaszlę - nie wiem co poradzić? Okno mam uchylone, kaloryfer nie ma zaworu, żeby go przykręcić, położyłam na nim mokry ręcznik wczoraj - ale nic nie pomogło :(

Gość lillkka
idz do lekarza moze masz astme.

Gość Hickman
ale nigdy nie byłam na nic uczulona, nie jestem w ogóle alergikiem ani nic :( a astma to chyba z alergii co nie?

Gość bibik
Zwilz sciany woda w okol lozka i kaloryfera oraz firanki i zaslonki! Na prawde pomaga!!! Z tym otwartym oknem tez dobrze robisz. Mozna kupic tez elektryczny nawilzacz powietrza ale to chyba drogi interes

Gość no cóż
może wystarczy na noc kaloryfer zakręcić. ja tak właśnie robię

Gość Kulra
Ja mam to samo!! :( wzięłam po tym jak mały skończył katar od niego taki sprej do nosa - Otrivin ekstracare - to jest taka mgiełka z soli morskiej i nawilżacz z witaminy B i tym na noc przed pójściem do łózka i jeśli się obudzisz to jeszcze raz - spływa aż do gardła chyba lekko więc nawilża też gardło jak wciązgniesz powietrze przy pryskaniu tym nawilżacz powietrza to dosyć dorgi interes :( a te tanie to z kolei nie działają jak trzeba chyba :(

Też tak mam - ale mam to szczęście, że mój kaloryfer można przykręcić. Uchylam też okno i jest ok. Pij dużo wody przed snem i może pomyśl o zmianie grzejnika.

Gość madi74
alergikiem człowiek staje się z dnia na dzień, i to w różnym wieku, to najprawopodobniej alergia!!!

kazdy kaloryfer da sie zakrecic - jesli nie ma pokretla to mozna je dokupic badz kombinerkami dokrecic w miejscu gdzie sie zaklada pokretlo. a tak w ogole to najprosciej otworzyc okno - nie ma przymrozkow wiec to samo zdrowie. pozdrawiam :)

mam to samo i oprócz miski z wodą na szafie spryskuję spryskiwaczem do roślin zasłonki na noc nie wiem, czy zasłonkom to nie zaszkodzi, mi troszkę pomaga skręcam też kaloryfery na 1-2, ale u Ciebie to odpada no i okno uchylone, chociaz śpie przy samym oknie, to musze uważać na prognozy pogody na noc :)