Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takamalataka

w jakiej pozycji śpią wasze dzieci w nocy ?

Polecane posty

Gość takamalataka

Kurczę, wściekam się już strasznie - czytam właśnie o SIDS i tam zalecenie krajowego konsultanta w dziedzinie neonatologii - dzieci mają spać na plecach !!!! 5 lat temu pediatra w szpitalu gadała, że mają spać na brzuszku w tym roku - absolutnie nie na brzuszku - na boku a teraz te rewelacje ... jak śpią Wasze dzieciątka ?

Gość z tego
co wiem to najlepiej jak spi na boku bo moze uniknac zakrztuszenia sie.a na brzuchu moze sie zwyczajnie udusic jak buzie skieruje do poduszki.na plecach jak mu sie odbije to moze sie zakrztusic wlasnymi wymiocinkami.zalezy w jakim wieku masz dziecko.bo ja pisalam o noworodku

a jak byla malutka spala na boku bo miala skłonnosc do ulewan raz połozylam ja na pleckach i mleko poszło noskiem wiec nie radze

Gość mama kama
Moi synkowie spia na brzuszkach. To znaczy pierwszy (teraz 4 lata) zawsze spal na brzuszku ale bez zadnych poduszek. Drugi (11mies) tez spal na brzuszku ale teraz sam sie obraca jak chce. Zaznaczan,ze pozycja na boku jest najbardziej niebezpieczna!!!! Moje dzieci sa wczesniaczkami i lekarze tez krzyczeli by nie klasc na brzuszku ale inaczej sie nie dalo wiec musialam kontrolowac czesto moje sloneczka.

A moja kluseczka ma 5 mc i sama decyduje o tym jak śpi:o Za układam ja na boczku, a ona bardzo często w nocy przewraca sie na plecki (główka zazwyczaj na boczku) lub na brzuszek. Śpi bez żadnej poduszki.

Moja & miesieczna córcia odkad nauczyła sie sama przekręcać (ok. 4 miesiaca) to zwykle śpi na brzuchu lub na boczku. Kosztowało mnie to jej spanie na brzuchu kilka nieprzespanych nocy, ale za nic w świecie nie dała sie inaczej ułozyc, zaraz myk na brzuch, a teraz tez często na \"żółwika\"🌼

Moja obecnie 14 miesieczna córka od 2 miesiąca życia śpi tylko na brzuchu. Też naczytałam się o SIDS i jak córka zasypiała w nocy kładłam ją na plecach, wtedy ona krzyczała, więc z powrotem ją przekładałam na brzuszek i w tym momenecie była cisza. córa do dzis śpi na brzuchu.

Mój synek cały czas śpi na brzuszku.Zdarzało mi się przekręcić jego na plecki ale i tak powracał w nocy do swojej pozycji-widocznie tak jemu najprzyjemniej