Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goldginger

Czy pęknięcia na językuścieżki mają jakieś znaczenie?

Polecane posty

Gość goldginger

Cześc Dziewczyny i Chłopaki!!!! Wiem że większość z was ma tu inne problemy i sama kiedyś korzystałam z tego forum przy pomocy w leczeniu, ale może jest któraś z was uswiadomiona czy pęknięcia lub ścieżki na języku mają jakieś znaczenie, konkretne znaczenie? Bo słyszałam, że dotyczy to choroby w organizmie czy czegoś takiego, ciekawośc mnie zżera a w google nie mogę nic znaleźć. Zaintersowało mnie to bo inne kumpele nie mają takich pęknięc... a ja mam sporo ..

Gość trumtururum
pierwszy raz słyszę że można mieć język popękany...usta to rozumię..

nie badzcie takie hermetyczne, otworzcie sie na inne alternatywne punkty widzenia :classic_cool:

o ja cie .... ;) ostro dajecie k00lerzanki, a co to sie dzisiaj zlego stalo ?

Gość trumtururum
nie mylic karawany z karawanem :P

Gość RIBBA
Medycyna orientalna duzo mowi na temat wygladu jezyka i interpretuje wszelkie zmiany. Bardzo istotny poza miesistosia tego organu jest jego kolor.

Gość goldginger
wielkie dzieki za informacje!!! Ribba a znasz jakies konkretne strony zeby sobie poczytac? Ja nie martwie się o zdrowie, tylko ciekawośc mnie zżerała, bo własnie słyszałam ze to jakiś niedobór witamin w jakimś okresie życia ;] Thx

Gość serio całkiem
pekniecia na jezyku to niedobór zelaza zbadaj sobie jego poziom na czczo

Gość goldginger
ale ja te pekniecia mam odkad pamietam.. nie wydawały sie niczym dziwnym, póki kumpela mi nie powiedziala "o ale masz krechy na jezoru... a wiesz że one coś znaczą?" niedobór potasu i magnezu to mialam ale żelaza, to jeszcze niedawno miałam nadmiar w 05.06 po morfologii krwi lekarz sie spojrzał i tak" Nadmiar żelaza? hmm..."