Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktosik23

otwieram hotel,moze jakies sugestie?

Polecane posty

Gość ktosik23

czego brakuje wam w hotelach,czego oczekujecie od hotelu itd...jesli macie jakies spostrzezenia prosze napisac.

Tanio ,czysto,bez ekstrawagancji i kabina prysznicowa wygłuszona od spodu,a łazienka na tyle duża żeby 2 osoby na raz się nie pozabijały ! Na śniadanie produkty polskie ,a nie Niemiecka śmietanka do kawy-do tego jeszcze w malutkim opakowaniu;co to ;krów u nas już nie ma ??? Aha ! Łóżka wytrzymałe i nieskrzypiące !!! :D

brakuje kasy dla pracownikow 900zl na miesiac.... kpiny A wracajac do tematu czasami brakuje czajnika i kubkow w pokoju. to taka moja sugestia ktora zauwazylam ostatnio w 3 gwiazdkowym hotelu. czasami nie ma tez lampli nocnej kolo lozka. Wszystko jednak zalezy od tego jak duzy bedzie Twoj hotel i o ile gwiazdek walczysz.Gdzie jest usytułowany Napisz moze bede mogla cos wiecej pomoc

suszarki do wlosow wystarczajaca ilosc zelazek na recepcji do wypozyczania mini-fitness

Ja tam bym z czajnikami nie przesadzała. Po to jest restauracja w końcu. Pracuję w hotalach już 9 lat i co jest ogromnie ważne: biała pościel, a nie jakaś niebieska we wzorki. Pościel ma być biała. łazienka duża, a pokoje nie zagracone, przestronne. W łazience suszarki do włosów, jednorazowe mydełka, olejki do kąpieli, w przypadku gdy jest wanna. Ale goście wanien nie lubią, więc wystarczy szamponik, mydełko. Ręczniki, duży i mały na osobę. Dyży, tzn kąpielowy i mały np na włosy. O takim malutkim do dłoni nie wspomnę bo chyba wiadomo, że być musi. Czy masz jakiś biznes plan, jak to załatwiłaś?

Ja sie spotkalam z tym ze czajniki jednak sa w pokojach i to mi sie podoba bo czasami nie chce mi sie stroic zeby wyjsc z pokoju i napic sie herbaty. a room servis 24h jest tylko w hotelach pieciogwiazdkowych na ktore mnie nie stac.

Gość bywam....
Przede wszystkim jak ktoś wyżej napisał- kosmetyki w łazience! Mydło, szampon, żel pod prysznic i pasta do zębów to podstawa. Czyste ręczniki, świeża pachnąca pościel. Oczywiście nie zapomnij o telewizorze w każdym pokoju, teraz większość hoteli oferuje pokoje z telewizorami.

Gość dobor kolorystyki i mebli
nie musza byc drogie ,ale z gustem zestawione. Popros projektanta albo choc zdolnego studenta o porade, Wnetrza nawiazujeace do regionu,np nad morzem morskie, moze byc styl dworkowy, ludoweu, ale powinno sie to trzymac kupy i nie byc pretensjonalne jak np egipskie wnetrza pod Krakowem ( byłam, kupa kasy, idiotyzm). W Golebiewskim w Mikolajakch tez znmarnowane pieniadze -kolory od Sasa do lasa. Ale sa fajne hoteliki w domowym stylu,fajne bywaja starocie - byle nie przeladowac i nie przedobrzyc. Ostrozniue z obrazami - byle nie kiczowate, lepiej lustra w fajnych ramach, dobra reprodukcja dopasowana kolorem. Lazienka natomiast powinna byc idealnie wykafelkowana, z dobra armatyrą, oswietleniem, wyposazeniem. W dobrych hotelach na swiecie klada na poduszke czekoladke, kwiatek - zadne pieniądze, a robi wrazenie.

Gość jashmin
A co powiecie o Hostekach, czy ktoś z was miał z nimi doczymienie?

W zadnym z dobrych hoteli, w ktoryc bylam, nie bylo czajnikow. Czajniki spotkalam jedynie w pensjonatach.... Ma byc czysto, pokoje i lazienki (obowiazkowo osobne dla kazdego pokoju) zadbane.

Aha - nie wiem jak inni, ale ja nienawidze luster w pokojach :O Za to lubie jak jest radio :) Chyba ile osob tyle opinii ;)