Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos wie co to

Biały osad na małych wargach

Polecane posty

Gość ktos wie co to

Po umyciu jest ok ale pojawia sie po jakichs 3 godz. Czasami tez przy dotykaniu ściera sie jakby zewnetrzna warstwa naskorka. Biore tabletki anty, czy to moze byc spowodowane zbyt duzym wysuszeniem?Jak bardzo wargi powinny byc nawilżone? Bilam u gina i powiedzial ze wszystko ok,badania tez wyszly dobrze. Skad to sie wzielo?Jak sie tego pozbyc???

Gość skóra wydziela tę substancję
to normalne. tak jak tłusta cera czy pot pod pachami.

Gość ktos wie co to
Ale az tak czesto?kiedys tak nie mialam... Jest to dla mnie troche krepujace bo np spotykam sie ze swoim chlopakiem,przed wyjsciem z domu sie myje a za jakies 3 godz mamy na "cos" ochote i ja mysle jak "tam" wygladam. Zwykle wczesniej udaje mi sie isc do lazienki i umyc sie husteczka do higieny intymnej ale mam juz tego dosyc!

Gość dolaczam sie do pytania
ja mam takie cos ale nie zawsze... moze to grzybica?

jejka,mam tak samo od paru dni!! tylko wczesniej mialam małą dolegliwosc i smarowalam tam kremem i po tym kremie mi sie to pojawia! tak jakby skora tam byla wysuszona i cos wydziela..to straznie krepuje bo ja mam tego duzo ostatnio i mam wielkie rany nie wiem po czym..

Gość ktos wie co to
tez robia mi sie male ranki. O higiene dbam. Od wczoraj zaczelam nawilzac sie oliwka dla dzieci. Ale slyszalam ze sa takie zele zeby sie nie wysuszac,kupie sobie. Moze cos pomoze.

Gość ktos wie co to
do OnaK a jakiego kremu uzywalas? I czy czesto to cos Ci sie wydziela?

ja rowniez o higiene dbam,tylko nie moge sie tam niczym umyc bo strasznie piecze!! czego bym nie uzyła to strasznie piecze!

nazywa sie clotrimazolum,od jakis 4 dnich caly czas mi sie to wydziela i mam rany straszne...wewnatrz..pod wargami..

Gość ktos wie co to
tez uzywalam tego kremu tak zapobiegawczo, po stosunku czy przed basenem. Hmm to moze z tym kremem jest cos nie tak? MOze mamy jakies uczulenie czy co? Tylko ze wczesniej go uzywalam i bylo ok.

no wlasnie tez wczesniej uzywalam i bylo ok..nie rozumiem..w ogole jakis czas temu mnie tam wszystko swedzialo i pieklo,nie poszlam do ginekologa glupia bylam przeszlo mi a teraz mam rany i cos bialego...i powiem szcerze ze pupka tez mam problem bo mam ranki rowniez tam..w srodku..

Gość ktos wie co to
Kremu uzywac nie bede, zaczne sie nawilzac. Mi te ranki sie robia nad lechtaczka i po jej bokach.Nie sa duze ale pieka! Stosunkow unikalam zeby sprawdzic czy przejdzie,ale nic z tego. MAm to juz 2 tydzien.raz mniej raz bardziej ale jest;/

Gość A mi ranki
sie robia na myszce i w okolicach odbytu(ale nie na odbycie) raczej miedzy wejsciem do pochwy a odbytem:(

Gość Dziobus
Oj babeczki, babeczki... zasówać do gina i to szybko!!! Prawdopodobnie macie grzybice i jeżeli krem Wam nie pomógł to teraz już tylko lekarz pomoże! Pozdro

Gość BYlam u ginekologa
powiedzial ze jest wszystko ok.

Gość Dziobus
No o'k, ale moim zdaniem ranki , swędzenie i pieczenie, to napewno nie jest nic dobrego!

Gość skóra wydziela tę substancję
jeśli macie jakieś ranki to nie jest dobrze. proponuję zmienić ginekologa i jak najszybciej iść do nowego.

Gość to jest grzybica...

Gość khskfyiu
to nie jest grzybica. nie wiem, co to, ale jestem pewna ze to nie grzybica. mam to samo - podluzne, niewielkie ranki = pekniecia naskorka miedzy pochwa a odbytem. cholernie swedzi i szczypie (taki dziwny bol). poza tym te miejsca sa czesto zeczerwienione (okresowo - jak i te ranki, bo czasem sa, a czasem zanikaja). wg mnie to jakies dziwne podraznienie, uczylenie, przesuszenie naskorka. poza tym mam tak samo zaczerwieniona skore w okolicach samego odbytu... jedne z ginekologow, ogladajac to, nic nie powiedzial. tyle, ze skora mechanicznie uszkodzona, przesuszona. jak jest uwas? cos sie juz wyjasnilo? jak sobie z tym radzicie??

hmmm, no to moze jakies zakazenie ci sie zrobilo???? albo ... nie wiem, jakas choroba przenoszona droga plciowa...? To dziwne, ze lekarz nic nie powiedział... to nie jest normalne Wiem, ze skora w tamtych miejscach goi sie dlugo, baaaardzo dlugo...

Gość nikisialka
Wiecie co z tymi rankami i pieczeniem warg pochwy i pupki :) to lepiej idzcie do lekarza bo najpredzej idzcie do gina bo ta bedIe pewnie grzybica pochwy.Maialam takie objawy i to wlasnie byla grzybica... :) a masc clotrimazolum nie rozwiaze tego problemu bo ona tylko lagodzi..A pozatym w najblizszym czasie znow powroci bo to nie jest choroba wyleczalna tylko uleczalna :) i zazwyczaj w dosc regularnych odstepach czasu powraca..A co do tego bialego osadu to zgadzam sie ze jest uciazliwy ,bo tez to mam i wydaje mi sie ze to naturalne bo z tego co sie orientuje to duzo kobiet ma z tym problem.Pozdrawiam:)

Gość nikisialka
to soa objawy typowo grzybicze ,a jesli lekarz tego nie powiedzial to jest chyba inny jakis..Powiedz jak tam mogla Ci sie skora przesuszyc i podraznic ??przeciez nie drapiesz sie tam wielkimi szponami??A ja myje sie sama woda i jakos mi sie nie przesusza -niestety niczym innym nie moge bo to mi tylko podraznia.. Mialam deska w deske takie same obajwy i to byla grzybica!!A leczenie skury w tych miejscach wcale nie jest dlugotrwale bo ja juz po pierwszym dniu nasiadowek ziolowych globulek dopochwowych ,sprayow i masci poczulam znaczna ulge... Naprawde trzeba sie udac do ginekologa bo znaczna poprawe odczujecie a to co jest teraz minie i bedziecie mogly normalnie funkcjonowac a przedewszystkim ladnie TAM wygladac...

Gość mardokk5
no i ja mam taki biały osad w tych miejscach i tez codziennie myje sie wodą i zelem ginekologicznym do higieny intymnej tez czasem mnie swedzi no i pojawia sie pozniej znowu wiec do ginekologa pójdę i ciekawe czy cos poradzi

Gość a20
to grzybica radze kupic globulki do pochwowe i krem 3dni i po kłopocie mi pomogło miałam te same obiawy