Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rysiczkaa

dziewczyny boje sie usg...

Polecane posty

Gość rysiczkaa

"11.-14. tydzień To pierwsze bardzo ważne badanie oceniające anatomię płodu. Lekarz na USG zmierzy długość maleństwa od czubka głowy do kości ogonowej, dzięki czemu z dużą dokładnością (do 4–7 dni) określi wiek kruszynki. Obejrzy także zarys główki, rączki i nóżki (policzy paluszki), zobaczy żołądek, pęcherz moczowy i serduszko. Aby z dużym prawdopodobieństwem wykluczyć zespół Downa (oraz nieprawidłowości genetyczne i wady serca), zmierzy przezierność karku, czyli wielkość zbiornika płynu znajdującego się właśnie ok. 11.–14. tygodnia na karku płodu. Uwidoczni także kość nosową, która obok przezierności jest drugim ważnym markerem zespołu Downa." boje sie tego usg.. za 2 tg mam wizyte i umieram ze strachu ze cos wyjdzie nie tak... nie wiem czy to przeczucie czy tylko glupi paranoiczny lek.. nie moge normalnie funkcjonowac tak bardzo sie boje.. poza tym czytalam ze 12 tc jest niebezpieczny i jest wieksze ryzyko poronienia.. jestem w 10 tc.. tak bardzo chcialabym miec ten najbardziej niebezpieczny okres za soba:(

Gość Ajajajajajjj
większość z nas też przez to przeszła. Uspokój się, bo stresem nie pomożesz maleństwu a wręcz przeciwnie. Na pewno wszystko będzie super, dzidzia jest zdrowa!