Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spis metod nauki jezyków obcyc

jak sie uczyć efektywnie języków obcych?

Polecane posty

Gość spis metod nauki jezyków obcyc

wpisujcie w jaki sposób uczycie sie języków obcych:-) będe wdzieczna za każdy sposób nauki słówek czy gramatyka.

uczyc kogoś to co samemu już sie niby przerobiło. ja tak uczłyam młodszego brata i to co znim przerobiłam już chyba mi nigdy z głowy nie wyjdzie :)

Gość robertina
co do słówek , to zrób sobie pudełko z 5 przegródkami - pierwsza na jakiś 1 cm , druga 2 cm , trzecia 3 , następna 5 i ostatnia duża; słówka , albo lepiej cale wyrazenia , pisz na karteczkach - z jednej strony po polsku , z drugiej po ..... - nowe słówka idą do najcieńszej przegródki; do kolejnej przechodzą , jak juz je umiesz - czyli szybko musisz przyswoić nowe słówka , żeby można było zaraz włozyć jeszcze nowsze :P i tak dfo każdej kolejnej przekładasz to , co już znasz z poprzedniej; jak czegos nie znasz - wraca z powrotem do pierwszej nauka języka to długotrwały proces i trzeba z mozołem , krok za krokiem - ale to przecież przyjemność

Gość Robi 72
Codziennie, systematycznie, przerabiam nowe słówka dziennie 10 i powtarzam material juz opanowany :-D Od poniedziałku do soboty w niedziele wolne, innego sposobu wg mnie nie ma :)

Poniewaz jestem zbyt leniwa na wkuwanie slowek, to zeby sie nauczyc jezyka jade do danego kraju i chodze tam do szkoly, to jest najlepszy sposob na nauke jezyka. Slowek uslyszanych 200 razy juz nie trzeba wkuwac, po prostu sie je pamieta, a na dodatek umie zastosowac.

Gość robertina
to na pewno najlepsza metoda , tylko nie zawsze można sobie na nią pozwolić - czasowo i finansowo

Gość swinkowaaaaaaaa 24
wypozycz film na dvd, wlacz w w tym jezyku ktorego chesz sie nauczyc i ogladaj, na pocztku nic nie bedziesz rozumiec , ale po jakims czasie bedzie co raz latwiej :)

Wiec wydaje mi sie, ze jesli ktos chce sie uczyc danego jezyka we wlasnym kraju, to bardzo wazne jest sluchanie tego jezyka w oryginale (np. w tv). Nawet jesli sie nie rozumie to warto sluchac sobie np godzine dziennie, aby sie osluchac z akcentem, bo on jest bardzo wazny. Warto tez sie uczyc jezyka u osoby pochodzacej z danego kraju, albo chociaz takiej, ktora przez wiele lat tam mieszkala.