Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wydra

przeczytajcie ja bylam w szoku

Polecane posty

no nie bedzie wtedy takiego wrazenia to robic:/ przeczytaj; 5 minut stracisz; niecale nawet; az dluuugi to nie jest

nie wydaje mi się, żeby one całkiem zdrowe były. a jak ja zawsze sie bałam byków i omijałam szerokim łukiem, to sie ze mnie kuzynostwo smiało :/

no moze po prostu tak sie zachowuja byki w stadzie .. no pojecia nie mam .... ale to kropne jest. wyjdzie sobie ktos na grzyby i kurcze wejdzie prostu w pastwisko i po nim ... szok ja na szczecie nigdy z bykiem kontaktu nie mialam; ale moja mame kiedys gonila krowa :)

Gość ooooooooooooooooo
No niestety czlowiek mysli ze nature mozna okiełznac, nic bardziej mylnego, cos sie wydarzylo ze byki poczuły zew, moze traktowaly tolka jak przewodnika stada a siwek chcial przejac ta wladze i zrobil to....smutne bo zginał czlowiek.

Gość tolerancja
dwa tyg.temu w ten sam sposob zginal moj chrzestny,tez go byki zabily....

Gość wiesz co to są buhaje
to sa zwierzeta ktorym na zywca ucieto narzady płciowe, miazdzac bez znieczulenia, nastepnie wbito kolko metalowe do nosa żeby bolem kierowac ich ruchami, potem zostana zawiezione do rzezni gdzie zgina widzac jak gina ich towarzysze, i ty sie oburzasz ze stratowaly czlowieka ?? a jak one sa traktowane od pokolen, jak zgineli ich ojcowie i matki ??

Gość tolerancja
tym ktore zabily mojego chrzestnego nikt nic nie ucinal ,nie mialy zadnych kolkow,lazily luzem po pastwisku.....

Gość oooooooooooooooooooooo
To ty nie wiesz co ta sa buhaje, buhaj to byk rozplodowy, nie jest kastrowany...poszukaj w encyklopedii.

Gość wiesz co to są buhaje
aha

Gość smutnee
smutne:(ja sie zawsze byklpw balam!

ejjj po pierwsze to nikt im zadnych narzadow nie obcinal; a po drugie to ok ok - ja sie nie oburzam tym, ze zwierzeta sa agresywne! taka ich natura; fakt; jestem w szoku ze sa az tak agresywne; ale oburzam sie; ze maja swoadomosc; ze takie zachowania bykow sa na porzadku dziennym nie ma zadnych przepisow; ktore regulowalby hodowle bykow. Przepisow; ktore mowilyby jak i gdzie trzymac takie zwierzeta. ja jestem wielkim milosnikiem zwierzat; chce dla nich oczywiscie jak najlepiej; no ale jako ich wlasciciele mosimy byc odpowiedzialni i tak je trzymac zeby nie zagrazaly ani nam; ani innym. jest to wedlug mnie warunek na rowni wazny z miloscia, troska i opieka jaka nalezy sie zwierzeciu. historia jest okropna; a ten motyw z warkoczem to juz zupelna porazka:/