Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andrewm

ankieta do pracy mgr - czy tak mozna?

Polecane posty

Gość andrewm

jak sądzicie czy można zbierać dane do pracy mgr w nastepujący sposób: w internecie wyszukuję bazy danych jakiejś grupy zawodowej która mnie interesuje i wysyłam na podane tam maile ankietę. czy coś takiego to spam, jeśli zaznaczę wyraźnie że ankieta jest dobrowolna, dane osobowe nie będą wykorzystywane i oprócz tej ankiety nie będę już nic wysyłać? czy tak można?

Gość Ja Ci powiem
można bo jak ktoś udostępnił tam maila to się zgadza na otrzymywanie itp....

Gość andrewm
prawnie to pewnie jest ok. ale czy wypada? czy wkurzylibyście się gdybyście takie coś dostali? czy w ogóle byście odpisali?

ja uważam jesli w mailu zaznaczysz że jest to ankieta która posłuży ci do pisania pracy magisterskiej i jest dobrowolna a dane nie zostaną nigdzie wykorzystane i rozpowszechniane to nikt nie powinien się pogniewać ;)

Gość możesz tak zrobić
ale nie wiem czy ktokolwiek się zainteresuje. Powiem ci, że ja też przeprowadzałam ankiete do swojej pracy, z tym, że na różnych forach dawałam posty o tym, że potrzebuję ludkó w takim to a takim przedziale wiekowym do przeprowadzenia badań. Gwarantowałam anonimowość i podawałam specjalny adres e-mail i numer gg. Zgłosiło się sporo osób z których wybrałam jakąś tam grupę. Z niektórymi spotkałam się w specjalnym pokoju na uczelni, z niektórymi zrobiłam ankietę przez internet. Udało się, więc może skorzystaj z mojego pomysłu. Powodzenia

Gość Ja Ci powiem
ja sie zgodze pomóc:)

Gość dzoli
ja tez ci pomoge mozesz wysyłac