Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alicja_nie_z_krainy_czarow

Studenci na uniwersytetach w Anglii !!! Laczmy sie !!

Polecane posty

Public Relations Univerity of Wolverhampton:-)

PhD Microbiology Department, Uniwersity College Cork 🖐️ tylko inna wyspa :P

i jak?jak wam sie zyje?pracujecie? wyrabiacie \'na zakrecie\'? mi z jednej strony chce mi sie smiac czasem z tego jak niekiedy wygladaja wyklady ile jest godzin na uniwerku ale sesja mi sie zaczela 2 tyg temu i juz mi raczej niewesolo...malo zajec ale pracowac trzeba samemu...do tego zarabiac na utrzymanie...trzeba szybko dorosnac...

Gość blonda
ile godzin masz zajec a ile godzin pracujesz ? ile placisz za studia ?? ja dopiero zaczynam prace .powodzenia.

Gość kotwbutach
a czy jest ktos z PLYMUTH?

Gość agaaagaagagagaga
hej ja mam w planie zaczac studia w Londynie we wrzesniu, psychologia undergraduate musialabym wziac kredyt na czesne...i pracowac jak sie tam czujecie, nie brak polskiego klimatu? jaki kliamt na uniwerku? latwo znalezc znajomych? czy ludzie raczej po zajeciach szybko wracaja do domu? pozdrawiam trzymajcie sie

Gość kotwbutach
ja zaczynam w Plymuth we wrzesniu, przerazaja mnie koszty za akademik. Czy ktos tam studiuje i jak sobie radzi?

Gość domina86
agagagagaga a na ktory uniwerek idziesz? bo ja tez zaczynam we wrzesniu w Londynie na south bank

Gość agagagagaga
hej domina86, jeszcze nie zdecydowalam, czekam na odpowiedz od University College London, strasznie sie grzebia... jaki kierunek wybralas?tez bierzesz kredyt na czesne? nie wiem jak Ty ale ja jade sama a Ty jak tam masz kogos czy tez na wariata?.))

Gość kotwbutach
przyslali mi informacje o cenie akademiku, jedzenia, itp. Jest to okolo 1000$ miesiecznie. Przez rok sobie poradze ale co potem?

Gość do kot w butach
A nie lepiej poszukac tanszego zakwaterowania? Jakiegos pokoju w mieszkaniu lub domu studenckim? Wychodzi taniej, 1000 to kupa kasy, da sie wyzyc o wiele taniej.

Gość domina86
agaagaaga ja juz jestem w londynie od prawie 2 lat,ale kredyt tez biore.... a wybierma sie na property management..... mam nadzieje,ze ci sie uda dostacc do tego uniwerku bo to jeden z najlepszych. tylko nie wiem jak to bedzie z praca u mnie,bo trudno wszystko pogodzic....

Gość kotwbutach
na pierwszym roku trzeba mieszkac w akademiku. Takie mam informacje (oczywiscie studia dzienne)

Gość agagagagaga
czesc domina86, wlasnie mi UCL odpowiedzial ze 'pani dziekujemy';) ale south bank, roehampton, middlesex, metropolitan sa na tak ja bede musiala pracowac, inaczej nie dam rady finansowo. u mnie na psychologii jest 15 godzin w tyg poza kwestią finansową nie jestem pewna czy chce sie w totalnie nowy swiat przenosic, w Polsce mam juz swoj mikroswiatek, wiem gdzie czego szukac, wiesz.... boje sie troche... masz kogos w Londynie? podaje maila jakbys chciala cos naskrobac:): taki@op.pl

Gość do kot w butach
Trzeba mieszkac w akademiku??? To bez sensu, i jakies dziwne mi sie wydaje, bo co z ludzmi, ktorzy juz maja zakwaterowanie? Maja sie przymusowo przeporwadzic? Jakos mi sie nie wydaje, zreszta nie slyszalam, zeby byl taki przymus. Moj chlopak idzie teraz na studia, nic mu takiego nie mowili, i co, niby sie wyprowadzi i zostawi mnie sama w mieszkaniu?? eee...

Gość kotwbutach
mnie aberdeen odrzucil. za slabe stopnie.

Gość agagagagaga
z akademikiem to jest tak, ze na pierwszym roku masz pierwszeństwo w przydzielaniu Tobie miejsca w akademiku, tzn duze szanse, ze je dostaniesz. Natomiast w kolejnych latach uczelnia nie gwarantuje miejsca. Chodzi o to, zeby nowi mogli sie przez rok zaklimatyzowac. Pewne jest, ze nie musisz z tego korzystac, tylko mozesz. Nic na sile:) I fakt-drogo jest.

Hej, Mam pytanie: jakie kwalifikacje trzeba posiadac, aby dostac sie na Uniwersytet w Anglii, czy Matura wystarczy? Ja mam mature, dwa lata studiow w Polsce, teraz mi sie marzy studiowac w Londynie Travel&Tourism... Co mam zrobic, aby sie dostac na ten kierunek? Pozdrawiam

Gość agagagagaga
zeby dostac sie na studia w Londynie potzrebne jest swiadectwo maturalne i certyfikat jezykowy toefl,ielts lub cpe,czasem cae. kierunek i uczelnie znajdziesz na stronie www.ucas.com, jest tam specjalna wyszukiwarka, wpisujesz sobie kierunek np i wyskakuja Ci uczelnie, na ktorych mozna go studiowac. Ekstra sprawa. jezeli chodzi o proces aplikacujny,ktory tez odbywa sie przez ucas.com, to najlepiej szukaj na stronie british council warszawa. powodzenia

Gość kotwbutach
mnie przyjeli przez ucas. Ale 2 uniwersytety powiedzialy NIE. Najgorsze sa koszty jakie mnie czekaja

Gość dziendobry
jejku jak tu pusto, ciekawy temat a tu ciiiiiszaaaaa:(

to pisz :) mnie najbardziej przerazala ta buirokracja, te ucasy, to zalatwianie...potem okazalo sie, ze nie taki diabel straszny...:) no i kiedys myslalam, ze na zagraniczne studia dostaja sie tylko ci z tych zdolnych pracusiow, co to zawsze czerwony pasek...jak widac nie :)

Gość takczynie
hej a gdzie studiujesz? warto bylo sie ruszyc z Polandii?

Gość kolda
a uczeń trojkowy ma szanse na studia w Anglii? :P