Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cdzcdz

Czy uważcie że samobójcy idą do piekła??

Polecane posty

Gość ostrość na nieskończoność
Przez kościół katolicki samobójstwo uznawane jest za objaw choroby psychicznej. Samobójca nie wie co robi, bo kieruje nim choroba. Czyli jest usprawiedliwiony.

Gość jedna wielka dupa
łee tam...samobojcy to arystokraci wsrod umarlych

Gość samobójcy nigdzie nie idą
to byłoby zbyt piękne.... błąkają się między światami..... ciągle w zawieszeniu i niepewności.... przeżywają swoje życie znowy i znowu- ale już nic nie mogą zmienić.... proszą o pomoc żyjących, ale nikt ich nie słyszy....

Gość jedna wielka dupa
czyli mniej więcej jak kandydaci na samobójców w zyciu realnym

Gość nie ma piekła
nigdzie nie idą. po prostu umierają. więc jeśli chcesz się własnie zabić, to nie licz na drugą szansę i lepsze zycie.

Gość jedna wielka dupa
cdzcdz --->ja mam to przemyślane, bo 2 razy mialam aką deprechę ze nie chcialam zyć...niewiadomo co jest po drugiej stronie, więc nie oplaca się podcinac sobie zyl albo brac prochów

Gość jedna wielka dupa
cdzcdz --->dobranoc i miej gdzieś tych, przez ktorych ewentualnie mialbysprzenisc się na lono Abrahama

Gość samobójcy nigdzie nie idą
nie opłaca cię na 100% czy wierzysz w zycie po śmierci czy nie.... tylko tu na ziemi możemy coś zmienić.... innej szansy nie będzie....

Gość hej stulejarz stańczyk
Pozwól zfilmować swoją śmierć , będziesz sławny ........... kiedy mam przybyć z kamerą , czy w środę ?

stańczyk już śpi, kretynie.

Gość hej stulejarz stańczyk
wiem o tym że jestem kretynem :)

Gość cdzcdz
CZy według Was zasługuja na karę???Co o nich myślicie?

Normalnym stanem jest że człowiek chce żyć. Jeśli nie chce, tzn chce sobie odebrać życie - to jest chory i powinien się leczyć. I ja tak traktuję samobójców - jak osoby z chorą duszą.

Gość lady night
Jedni mówią,że trzeba mieć odwagę żeby popełnić samobójstwo inni....że samobójcy to tchórze... Nie wiem,czy powinni być ukarani. Uważam,że większość osób popełniających samobójstwo nie chce tak naprawdę go popełnić.W wielu przypadkach jest ono wołaniem o pomoc... Każdy człowiek powinien mieć taką osobę,z którą będzie mógł pogadać w najbardziej dołujących sytuacjach.Samobójstwo,to często decyzja chwili,która mogłaby w drugiej minucie być inna... Nie wiem jak to jest z samobójstwem planowanym od dłuszczego czasu...? Myślę jednak,że udaje się go zaplanować,gdy wszyscy wokół tej osoby chowają głowę w piasek i nie widzą wyciągniętej ,proszącej o pomoc ręki!

Gość lady night
do powyżej... masz rację część samobójców to osoby chore (np. na schizofrenie) i w tym i w innym przypadku potrzebna jest pomoc dobrego specjalisty

Gość lady night
do cdzcdz-możesz zdradzić dlaczego chciałeś (łaś) dowiedzieć się o tej karze..piekle...

Gość cdzcdz
Jak nabardziej rozumiem że dziwi Cie ten dziwny temat,jednak zbyt dużo by pisac w odpowiedzi...

Gość lady night
Nie popieram samobójstwa!!! Dla mnie nie ma dla tej decyzji wytłumaczenia,w szczególności gdy była jakiś czas planowana. Są różne stany depresyjne,ogromne doły,ktoś nas upodlił...itp. (mogłbym wpisywać tu wiele sytuacji...). Mnie też kiedyś chodziły takie myśli po głowie...ale się opamiętałam. Czy Ktoś powiedział,że życie będzie tylko łatwe...? że będziemy tylko szczęśliwi i bogaci..? Każdy by chciał żeby tak było...,ale jak po burzy jest słońce tak i doceniamy zdrowie...prawdziwą miłość itp.rzeczy gdy mieliśmy do czynienia z chorobą...zdradą...

Gość lady night
to napisz krótko :)

Gość cdzcdz
To nie o to chodzi.To nie życie mnie zawiodło tylko odwrotnie.

Gość lady night
Człowiek jest istotą omylną i niestety nieidealną... Popełnia błedy,potrafi krzywdzić innych,a przy okazji siebie... Jest jednak dobrze,jak zdajemy sobie z tego sprawę.. Możemy przekierować nasze życie na inne tory... Ono naprawdę w dużej mierze zależy od nas.... Zawsze jest jakieś wyjście... Wiele możemy naprawić...

Gość lady night
puk... puk... cdzcdz,jesteś jeszcze...?Bo ja już zasypiam nad klawiaturą i chyba bedę musiała iść spać...(mam małe dziecko,a wczorajszej nocy spałam ok.5 godz. :( )

Gość cdzcdz
Jestem i dziękuje bardzo za wypowiedz.

Gość lady night
nie ma za co :) Spokojnej nocy

Gość cdzcdz
Z kąd brac siłe by unieść wzrok każdego dnia???A ludzie patrzą... Warto żyć,pewnie mają racje...Nie pamiętam chyba juz dnia bez bólu...Może to juz rok...Zmęczenie które przygniata i nie pozwala myśleć...