Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyny pomocy

mam juz dosyc.. 10 tc - non-stop wzdecia, gazy.. i to sikanie...

Polecane posty

Jak dla mnie problem z gazami jest równie powazny jak setka innych związanych z ciążą. Jak ktoś chce sobie ponarzekac to ma do tego prawo - w końcu jest to forum dla kobiet w ciązy, które powinny wykazać odrobinę zrozumienia. Nie trzeba tego czytać skoro się nie podoba, a już na pewno nie trzeba maścić dziesiątków wypowiedzi pełnych oburzenia.

Gość Stefamek
Oj baby.fajny topik.Cos Wam powiem jako facet:)nie przesadzajcie z narzekaniem, bo normalny facet szybciej ucieknie do innej przez upierdliwosc swojej baby niz przez jej pierdzenie....ha ha

Stefamek - z calym szacunkiem, ale wytlumacz mi jedna rzecz - czy jako facet naprawde wolalbys aby Twojej kobiecie w milczeniu rozrywalo wnetrznosci czy moze wolalbys aby, jak to maja w zwyczaju inteligentni ludzie kiedy czegos nie wiedza, poprosila o rade kogos kto byc moze ma o tym jakies pojecie i wie jak mozna temu zaradzic?

Gość hmmmmmmmmm
agipiterka - co z tobą - ne wszystko co jest tu napisane dotyczy ciebie- ja dawno przestalam a ty dalej sie pieklisz- czemu wszystko bierzesz do siebie- nie wiem czy zauwazylas ale ten topik dotyczy zupelnie kogos innego

hmmmmmmmm jaka ty dretwa jestes jak manekin doskonale wiem o czym gadacie tylko nie myslalam ze nawet o baki sie pokłócic mozna i se dla rozluznienia wkleiłam a ty taka powazna to sie nakryj przescieradłem i pełznij w strone cmentarza...............

Gość hmmmmmmmmm
a ty nie wiesz co to jest ironia?? tak a propo dretwej widac strrrrrrrrasznie cie to dotknelo

a ty z ironia nie wyczówasz sarkazm co mnie włąsniwie miało dotknac twoj brak poczucia humoru?

Klasyfikacja kupy Każdy to robi ale nie każdy o tym mówi* *osobom wrażliwym oraz tym które jedzą nie polecam! DUCH - mógłbyś przysiąc, że wyszło, ale nie ma go w kiblu CZYŚCIOCH - czujesz, że wyszło, widzisz je w kiblu, ale nie zostawia śladów na papierze toaletowym MOKRE - podcierasz się 50 razy, ale wciąż czujesz, że trzeba jeszcze raz, więc musisz włożyć trochę papieru do gaci, żeby się nie pobrudziły POWRACAJĄCA FALA - kiedy się wysrasz i podciągniesz spodnie, zdajesz sobie sprawę, że musisz jeszcze raz PANCERNIK POTIOMKIN - wysrywasz tyle, że tracisz 15 kg BOA ( vel KŁODA ) - tak długie, że boisz się spłukać bez wcześniejszej fragmentacji za pomocą szczotki do kibla GAZOWE - jest głośne i każdy w zasięgu śmieje się z ciebie OCH, JAK CHCIAŁBYM SIĘ WYSRAĆ - kiedy chcesz, ale wszystko, co możesz zrobić, to usiąść na kiblu, cisnąć i pierdnąć kilka razy MOKRY POŚLADEK ( vel UDERZENIE MOCY ) - wychodzi tak szybko, że spadając do wody ochlapuje ci dupsko PŁYNNE ( vel EGZORCYSTA ) - zółto-brązowa ciecz wystrzeliwuje i opryskuje całą muszlę S-KLASA - nie śmierdzi SPŁAWIK - kiedy jesteś w kiblu publicznym, a w kolejce czeka dwóch ludzi, srasz, spuszczasz dwa razy, ale kilka kulek wielkości piłeczek pingpongowych nadal pływa po powierzchni wody ZASADZKA - nigdy nie zdarza się w domu, ale zazwyczaj na imprezie. Jest rezultatem próby pierdnięcia delikatnie i cicho, ale ostatecznie kończy się zabrudzeniem gaci KACKUPA - któż jej nie zna...? Następuje rankiem po pijackiej nocy. Najbardziej zauważalne są znaki ześlizgiwania się na dnie muszli SZAMPAŃSKIE - masz takie zatwardzenie, że kiedy korek się odblokuje, wypływa gazowana ciecz PRZYLGNIĘTE - kiedy chcesz się podetrzeć ono czeka na brzegu WYBUCH - poprzedzone pierdnięciem tak potężnym, że po wysraniu sprawdzasz, czy na muszli nie ma spękań KURSK - twarde, ciężkie i błyskawicznie idzie na dno kibla ANAL INTRUDER - wychodzi do połowy, wraca, wychodzi, wraca... KOZIE BOBKI - wychodzi w zgrabnych, okrągłych porcjach ( duże ilości ). Właściwie nigdy się nie kończy, ale człowiek sam przestaje z nudów ALFABET - wychodzi powoli, z jedną lub więcej przerwami, a kiedy na nie spojrzysz, myślisz: \"czy nie przypomina litery...?\" POCHODNIA - tak pali dupę, że przysiągłbyś, że jest łatwopalne GOŁOTA - wypada zanim jeszcze dobiegniesz do kibla

Gość hmmmmmmmmm
koncze rozmowe z tobą to nie twoj temat wiec nie ma co smiecic. jak bedziesz miala problem ze wzdeciami daj tu znac pa

ty lala błyszczysz jak szmaragd ...chyba juz wszsytko zostało powiedziane w tym temacie wiec skoro załozycielka jest usadysfakcjonowana to moge sobie teraz powklejac smieszne rzeczy ja na nia nie najezdzałam tylko ty na mnie wiec mi tutaj nie tutuja to czy ja mam problemy z pierdzeniem to moja sprawa i napewno nie bede cie o tym informowała Czemu bąki śmierdzą? Woń bąków wywołują małe ilości siarkowodoru i merkaptanów (tiole) tworzących mieszaninę. Zawierają one siarkę. Im twoja dieta bogatsza w siarkę - tym więcej siarczków i merkaptanów wyprodukują bakterie, a co za tym idzie tym bardziej będą śmierdzieć twoje bąki. Kalafior, jajka i mięso są powszechnie znane ze swoich możliwości wywoływania cuchnących bąków. Z kolei groch, fasola czy w ogóle warzywa strączkowe produkują duże ich ilości, jednakże nieszczególnie śmierdzących. Skąd bierze się towarzyszący pierdnięciu odgłos? Dźwięk powstaje w wyniku drgań otworu odbytu i jest uzależniony od prędkości parcia gazów oraz napięcia mięśni zwieracza. Ile gazu wytwarza człowiek w ciągu dnia? Średnio dziennie człowiek wytwarza około pół litra gazów, na które składa się około 14 bąków. Przeprowadź następujący eksperyment: Notuj co jesz i notuj swoje każde pierdnięcie. Możesz również dodać opis siły jego smrodu. W ten sposób odkryjesz zależność pomiędzy pożywieniem, które zjadasz a ilością bąków, jak również intensywnością ich zapachu. Jak wygląda droga bąków do odbytu? Rzeczywiście może zastanawiać fakt podróżowania bąków w dół ku odbytowi, zważywszy, że gazy mają mniejszą gęstość od cieczy i ciał stałych, więc powinny przemieszczać się zatem ku górze. Jelito przepycha swoją zawartość w kierunku odbytu w serii skurczów tzw. ruchem robaczkowym. Proces ten jest stymulowany czynnością jedzenia, dlatego też często zdarza się, że mamy ochotę puścić bąka lub strzelić kupę zaraz po jedzeniu. Ruch robaczkowy tworzy strefę wysokiego ciśnienia zmuszając całą zawartość jelita do przesunięcia się w obszar niższego ciśnienia, czyli w dół, ku odbytowi. Małe bąbelki gazów, przemieszczających się łatwiej niż inne składniki, łączą się w większe na drodze do wyjścia. Gdy jelito nie pracuje, gazy mogą przenikać z powrotem w górę, jednak ze względu na skomplikowaną i kręta budowę jelita nie są w stanie zawędrować daleko. Dodatkowo, gdy człowiek leży jego odbyt nie znajduje się ani powyżej ani poniżej jelit. Czy mężczyźni pierdzą częściej niż kobiety? Gdyby tak było w rzeczywistości, oznaczałoby to, że kobiety powstrzymują się i puszczają większe bąki, gdy nikogo nie ma w pobliżu. Czy istnieją jakieś określone pory puszczania bąków? Najbardziej prawdopodobne jest puszczenie bąka rano, podczas toalety. Taki bąk ma miano \"porannego grzmotu\" i w odpowiednich warunkach jego odgłos może \"poruszyć ściany\". Dlaczego fasola wywołuje bąki? Groch i fasola zawierają cukry, których organizm ludzki nie trawi. Gdy dostaną się one do jelit, bakterie zaczynają szaleć i wytwarzają ogromne ilości gazów. Co oprócz pożywienia może powodować, że pierdzi się więcej niż zwykle? Ludzie, którzy połykają dużo powietrza pierdzą więcej. Lekarstwem na to jest przeżuwanie pożywienia z zamkniętymi ustami. Ludzie nerwowi wywołujący duży ruch w swoim układzie pokarmowym puszczają więcej bąków, ponieważ organizm nie nadąża zaabsorbować w całości wdychanego powietrza, które ostatecznie trafia do jelit. Niektóre choroby wywołują podwyższoną podatność na wzdęcia. Wznoszenie się samolotu lub jakiekolwiek środowisko niskiego ciśnienia powoduje rozprężanie gazu i w konsekwencji wzdęcia. Czy bąk to beknięcie niewłaściwą stroną? Nie. Beknięcie pochodzi z żołądka i posiada inny skład chemiczny niż bąk, który ma w sobie więcej gazów bakteryjnych niż atmosferycznych w porównaniu z beknięciem. Czy wstrzymywanie się od pierdnięcia jest niezdrowe? Istnieją różne zdania na ten temat. Rzeczywiście, ludzie od wieków wierzyli, że wstrzymywanie wzdęcia jest niezdrowe. Cezar Klaudiusz wprowadził nawet prawo legalizujące puszczanie bąków na przyjęciach w trosce o zdrowie obywateli. Istniało głębokie przekonanie, że pohamowywanie się może zatruć organizm lub być przyczyną wszelakich schorzeń.

Gość
noe!!!!!!!!!!! jestes zajefajna!!!!!!!!!!!!!!!! popłakałam sie ze śmiechu:::::):):):):):)

przynajmniej wszsytko na temat czy nie lepiej jest płakac ze smeichy niz wrzucac na kogos net ar chociaz ty jestes wyluzowana pozdro

Gość hmmmmmmmmm
masz racje najlepiej z czyjegos problemu poplakac sie ze smiechu. bez komentarza w kazdej innej sytuacji moze by bylo to smieszne ale to nie to miejsce ja znam mase glupawych dowcipow o chorych dzieciach , dzieciach z zespolem dawna, dzieciach nienarodzonych - jak myslicie czy na topikach osob borykajacych sie z tragediami i problemami bylo by to na miejscu????

Nie wolno puszczać głośnych bąków. Odgłos baka powinien brzmieć: pfff.... Głośność baka max. 50dB. Smród w miarę możliwości ograniczyć. ale ty głupia jestes jak ci wytłumaczyc ze nie smieje sie kurwa z jej problemu głupia pipo pozatym ty tez z tego co udąło mi sie przeczytac nie jestes tu mile czytana, fajnie ze pierdzenie porównujesz do chorych dzieci i nienarodzonych gratuluje pomysłu przygłupie

hmmmmmmmmmmm dziewczyny pomocy- widzisz - masz cos za cos masz problemy zoladkowe ale za to cie nie opuszcza poczucie humoru tez uwazam ze pozalic sie i ponazekac to normalna sprawa i nikt tu nie ma prawa wcale nami wstrzasac- bo co komu do tego? po co ta wstawko o humorze skoro go nie masz ?

Gość hmmmmmmmmm
ja gratuluje ci i slownictwa i inteligencji - a poniewaz ostatnia wypowiedzia jasno pokazalas ze zaden z ciebie partner do rozmowy to pobaw sie jeszcze i poprostu spadaj

Gość hmmmmmmmmm
to co robisz nie ma nic wspolnego z poczuciem humoru- moze sie bardzo wysilasz zeby pokazac ze go masz ale wychodzi ci to tak sobie. idiotyczne cytaty ktore tu wklejasz raczej malo maja wspolnego z prawdziwym poczuciem humoru- ale nie powiem sa akurat na twoim poziomie

widac jaki jest twój poziom bo jakos nikt nie przyłacza sie do konwersacji z toba wiec sie wcinasz a podobno nie gadasz ze mna to po co ten monolog lepiej zmien sie pomaranczko na mandarynkei napisz cos pod innym nickiem bo cienka jestes i tak trudno ci zrozumien ze nie płacze i nie pocieszam dziewczyny no jak widzisz nie i uwazam ze moge sobie pozwolic na kilka zartów i mam nadzieje ze nie ma tu wiecej nudziar......

Gość hmmmmmmmmm
dobrze dobrze widac jestes osoba ktora jedyne co chce osiagnac to osmieszyc powyzywac i pokrytykowac innych jak nie trybisz ze nie tylko twoje zdanie sie liczy i mam prawo uwazac ze zadnego problemu w ciazy nie wolno ani wysmiewac ani bagatelizowac to jestes pustym tempym babsztylem ktory siedzi na internecie tylko i wylacznie po to zeby poprawiac swoje malutkie ego kosztem innych zrobie ci dobrze dziewczynko - ide spac mo masz racje w rozmowie z toba czuje sie jak przy monologu milej nocy zycze

Od prawieków w całym świecie, Kogo kolka w boku gniecie, Każdy sobie pierdzi chętnie, Cicho, smutno lub namiętnie. Stary, młody, mały, duży Wszystkim dym się z dupy kurzy, Każdy chętnie portki pruje, Bliźnim pod nos popierduje. Pierdzą panny, dobrodzieje, Księża, szlachta i złodzieje. Pierdzą ludzie na siedząco, Na stojąco i chodząco, Pierdzą nawet przy kochaniu, By dać taktu jak przy graniu. Krasawice w wieku kwiecie, Pierdzą cicho jak na flecie, A poważne w wieku damy Wypierdują całe gamy. I w teatrze i w kościele, W dnie powszednie i niedziele, I filozof i matołek, Każdy pierdzi ciągle w stołek. Jeden przebrał w jadle miarkę I ma w dupie oliwiarkę. Gdy chciał pierdnąć na odmianę, Obsrał okna, drzwi i ścianę. Ten zaś smrodzi jak niecnota, Jakby zjadł zdechłego kota. A kiedy się czosnku naje, To aż wiatrak w oknie staje. A ten trzeci jest w humorze, Kiedy pierdnąć sobie może, Więc natęża siłę całą By popierdzieć chwilę małą. Tam jąkała w kącie stoi Dupę ściska, bo się boi Chciałby sobie puścić bąka Lecz w pierdzeniu też się jąka. Jednym słowem w całym świecie, Kogo bździna w dupie gniecie, Wszyscy niech se pierdzą chętnie, Cicho, smutno lub namiętnie pozdrawiam

o kamien z serca mi spadł ASIOL bo juz myslałam ze tylko ja mam angielskie poczucie humoru dzieki za wsparcie:) do hmmmmmmmm a ty swoje ze chce powysmiewac a to gów.. a moze to ty chcesz pomarudzic troche bo nie masz co robic dobrzez e juz spac poszłas piernij se przed snem zeby cie gazy słonko nie meczyły

wiesz noe, odnoszę takie wrażenie , że na tych forach to juz tak jest jak w Zemście :) :) :) Ja - z nim w zgodzie? - Mocium panie, Wprzódy słońce w miejscu stanie, Wprzódy w morzu wyschnie woda, Nim tu u nas będzie zgoda.\" :) :) :)

noe,asiol gratuluje poczucia humoru.to bylo swietne.oby wiecej takich ludzi na tym forum. tobie zas autorko grztuluje luzu-trzymaj tak dalej.kakretna z ciebie babka ,ktora nie owija w bawelne .

Gość Agipiterka
Hej dziewczyny! Jak pierdzenie dzisiaj? :)

O rany!!! Dziewczyny przestancie!!!! Posikałam się ze śmiechu!!!! A w pracy jestem i co ja teraz zrobię!!!! Będę musiała siedzieć na dupsku aż wyschnie :D:

Ja mam trochę inną klasyfikację, z odgłosami, ale tu chyba odgłosy nie będą działać. Śmiech to zdrowie! Rozne rodzaje Pierdniec (furzus) ======================================================================= Furzus Vulgaris (normalny) Pierdniecie na kazda okazje , pod wzgledem zapachu niezbyt intensywny , bardzo chetnie puszczany w czasie spaceru . Nigdy nie wypuszczac ze zloscia lub na przymus (mozna sie zdziwic ... ). Chetnie widziany wsrod przyjaciol i rodziny. podwojne klikniecie ======================================================================= furzus salonis (salonowy) Typowy dla malych pomieszczen , wywolywany przez brak ochoty by opuscic mila impreze : przybrac niewinny wyraz twarzy , udawac zdziwienie i odraze ... nikt nie bedzie juz cie podejrzewac. podwojne klikniecie ======================================================================= furzus cum hustus heuchlerus (pomieszany z kaszlnieciem ) Pomieszany z udawanym kaszlnieciem , bardzo niebezpieczny , wymaga dobrej kondycji i koordynacji. Typowy dla biur , kin , restauracji i innych miejsc skupiajacych wiele ludzi. Jego zapach jest bardzo szybko i sprawnie wchlaniany przez obecnych . podwojne klikniecie ======================================================================= Furzus feuchtum fleckus (wilgotny/plamisty ) Jeden z najgorszych swego gatunku : otrzymal swe imie z powodu plam , ktore pozostawia na bieliznie . Utrodnia niemilosiernie zycie , zmuszajac do szukania okazji prania (usuniecia resztek z bielizny). Na ciemnej bieliznie pozostaje jednak dobrze ukryty. podwojne klikniecie ======================================================================= Furzus morgenum (poranny) Jak mozna najmilej rozpoczac dzien jesli nie pierdnieciem pod ciepla koldra ? Przy okazji zobaczycie z jaka predkoscia potrafi wasz partner zerwac sie z lozka i poruszac sie w kierunku okna . Jest rowniez nazywany “egoistychnym” poniewaz nikt nie chce sie nim z toba dzielic. podwojne klikniecie ======================================================================= Furzus mondum feuchtus (wilgotny/mily) Typowy dla szkol , autobusow i biur czyli miejsc gdzie mamy staly kontakt z siedzeniami . Brzmi milo i donosnie , jednak jest to zalezne od miekkosci siedzenia , na ktorym siedzisz . podwojne klikniecie ======================================================================= Furzus vulcanica (wulkaniczny) Wzbodzajacy najwiekszy strach , poploch i odraze. Pierdzac w ten sposob masz doznanie jak przy depilacji : wosk wyrywa ci wlosy rosnace na dupie . Wsluchaj sie w jego brzmienie . podwojne klikniecie ========================================================================== Z powodow technicznych nie jest mozliwe przedstawienie wszystkich gatunkow pierdniec . Mozna jedynie je krotko opisac : Furzus silenzium toxikus (cichy/trojacy) Tu kilka przykladow : - Ciezki do odebrania go uchem jednak o wiele latwiej go zlokalizowac nosem . Jest tez nazywany „diabelskim“z powodu : przenikajacego wszystko zapachu siarki , i nastepujacego pytania : „co do diabla jadles ? „ - Calkowicie bezglosny i tajny – wywoluje fale odrazy i obrzydzenia . Dwa takie w pociagu lub autobusie i juz macie wolne miejsce do siedzenia . - Cichy i cieply . Dzieki cyrkulacji rozprzestrzenia sie szybko w pomieszczeniu . Jednak jego skutki moga byc straszliwe ... : czasem nawet pierdzacy nie wytrzymuje i zielenieje .

Ja mam trochę inną klasyfikację, z odgłosami, ale tu chyba odgłosy nie będą działać. Śmiech to zdrowie! Rozne rodzaje Pierdniec (furzus) ========

Gość dzizyska
czesc dziewczyny;) nie przeszlo mi:) pierdze jak opetana dalej.. dzis nafaszeruje sie herbatka z rumianku moze wypierdze sie raz na zawsze... a tak z innej beczki- wczoraj maz kupil mi shape mama.. bylam w szoku kiedy przeczytalam jak zdrowo powinna odzywiac sie przyszla mamusia.. a wiec: 1 trymestr np: sniadanie muesli z owocami, obiad: zapiekanka z warzyw i ryzu, kolacja: pieczony losos z salsa mango 2 trymestr do 3 dan podstawowych (typu jak wyzej) mozna dolaczyc nawet 2 przekaski(np jajko z grzanka, pieczone jablko, ryz z jablkiem, popcorn i sok) Huuura!:P ja nie wiem czy ich powalilo... zajebista dieta ale ja tak sie nie odzywialam nawet jak nie bylam w ciazy.. anoreksja murowana:O I zeby jeszcze wpedzac w kompleksy dziewczyny w ciazy! Przesadzili w tej gazecie.. ja jestem za zdrowym odzywianiem.. za calkowitym wykluczeniem cukru z diety..i wielu innych zbednych detali.. ale to .. lo jezu.. no normalnie mialam ochote zlapac za kudly autorke-dietetyczke tego zajebiscie madrego artyk i strzelic jej z baski w leb:P:P a tak sobie napisalam bo normalnie slow nie mam na to co pisza w tych glupich gazetach... a ta shape mama to takie.. bravo dla ciezarnych troche;)