Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to moze byc

żółte upławy+swedzenie warg sromowych

Polecane posty

Gość co to moze byc

te uplawy sa jak gdyby takie.. brudne.. nie wiem co myslec bo dbam o higiene osobista..

Czesc, no wiesz, to, ze dbasz o higene to nie znaczy, ze nie mozesz zachorowac:) A ile masz lat? Wspolzyjesz z chlopakiem? Chodzisz na basen? Przepraszam za bezposrednie pytania, ale jak mi odpowiesz, to bede mogla Ci cos wiecej doradzic. Sama mialam duzo z tym problemow. Pozdrawiam

Gość sephi
to mzoe byc grzyb powinnas isc do ginekologa, bo jesli to grzyb sam nie przejdzie

Gość co to moze byc
nie wspolzyje z chlopakiem, uprawiamy tylko petting, nie c hodze na basen.. a i mam 18 lat :) a nahgorsze jest to ze od 2 miesiecy nie mam okresu ale to chyba bez zwiazkU>?

No co Ty? Idz koniecznie do ginekologa!!! Ale koniecznie. Mnie sie wydaje, ze masz moze jakies zaburzenia hormonalne, czy cos. Z czegos to sie wzielo, i nieregularny okres i ten drugi problem. Idz jak najszybciej, bedziesz wtedy pewna. A u ginekologa nie ma sie czego bac, jesli jeszcze nie bylas. Skad jestes? Moge dac Ci namiar na jedna babke. A jesli chodzi o okres, to nie normalne, gdybys miala jeszcze nieregularny ze wzgledu na dorastanie, masz juz 18 lat!

Gość co to moze byc
nie mam okresu prawdopodobnie dlatego ze przez ostatnie 3-4 miesiace schudlam 5 kg, ponadto mialam stresy zwiazane ze szkola i operacją, przed ktora mialam miesiaczna kuracja antybiotykowa.. (operacja na zatoki, przeszlam ją 3 tyg temu) albo moze jestesm w ciazy :P choc to bardzo malo prawdopodobne.. jestem z tarnowa

Gość co to moze byc
aha i do etgo swedzenia dochodzi jeszcze to ze sa jakby takie podraznione bo jak np. dotykam papierem toaletowym to jest troche bolesne..

Gość prosze was
prosze odpiszcie.

Gość ja nie wiem ale radze
moze od antybiotykow cos Ci się zrobiło ...

Gość sraluch
od antybiotykow musowo ale moze byc cos jeszcze przebadaj się czy nie zarazili cie tcyzms w szpitalu

Gość prosze was
dlaczego od antybiotykow?? czym mnie mogli zarazic

Uwaazam, ze tro najprawdopodobniej grzybica pochwy po kuracji antybiotykowej. Clotrimazolum dostaniesz bez recepty (4zl), ale globulek dopochwowych raczej nie... idz do lekarza, powiedz co i jak..., twoj problem ze schudnieciem to pewnie ten stres i inne przejscia w ostatnim czasie

Gość a co jeśli
hej. dziwna sprawa. mojego chłopaka obtarły odrastające włoski łonowe, które zgoliłam dzień wcześniej. to było w sobotę. miał małe krwawe ranki. dziś jest wtorek i fallus strasznie go boli i piecze, zaczał schodzić naskórek. ból ponoć jest okropny. ja od wczorajszego (poniedziałek) późnego wieczora mam upławy. najpierw były białe, dziś po południu zaczęły robić się żółtawe. kiedyś już miałam takie objawy i dostałam od ginekolog clotriumazolum - wystarczyło. od razu więc pobiegłam dziś do apteki i zaczęłam smarować. ale co z chłopakiem????!! strasznie boi się używać tej maści. w ogóle jest przerażony i oczywiście nie chce iść do lekarza... :/

Po pierwsze - ty musisz iść do lekarza bo maść stosuje się zewnętrznie - musisz stosować globulki - dla chłopaka maść.Ale pod kontrolą lekarza - jeśli nie chcesz, by wróciło.

Gość a co jeśli
dzięki. z ginekologiem i globulkami muszę i tak poczekać, bo lada dzień zacznie mi się okres. zastanawiałam się jeszcze nad ewentualną przyczyną (chociaż wiem, że takie infekcje po prostu się zdarzają). przez ostatni miesiąc przyjmowałam preparat odkwaszający organizm. może zadziałało to podobnie do antybiotyku?

Gość aneczka0607
witam! ja od kilku mam dość uciążliwe upławy. wydzielina ma żółtawy kolor a oprócz tego w miejscu intymnym troszkę mnie piecze i swędzi. myślicie że to coś poważnego? mogę zarazić tym swojego chłopaka? wiem że powinnam iśc z tym do lekarza ale się boję... pozdrawiam

Gość Wikia
W Tarnowie jest swietny ginekolog Przybycien.

Gość Amazonka741
Hej. Ja mam podobny problem. od kilku dni strasznie swedzialy mnie okolice intymne. chodziłam wściekła i nic tylko bym się drapała. zaczelam uzywac Crotlimazolum (czy jakoś podobnie) i powiedziałam o tym mamie, która dała mi globulki dopochwowe Vagical. Są dostępne bez recepty. Kiedy po kilku dniach odstawiłam- bo pomogły- pojawiły się żółte upławy. do ginekologa sie wybieram ale mam termin dopiero za 3 tyg co robić??

Gość aqua990
hej mam ten sam problem co Amazonka741 tylko ze jeszcze nie bralam nic na to bo dzis mi sie pojawila ta wydzielina... obecnie lecze zapalenie pecherza wiec moze to miec z tym zwiazek.. pewnie przez to dostalam tej infekcji co myslicie?? trzeba do lekarza sie udac prawda??

Gość kaska malwina
ja tak mialam po antybiotykach niszcza i zle i dobre bakterie

Gość kaska malwina
idz do lekarza

Gość aqua990
bede musiala bo nie ma zartow... zapisze sie w czwartek mam nadzieje ze zdazy mnie przyjac a to moze byc cos groznego??

Antybiotyki, stres, petting, utrata wagi to może prowadzić prosto do grzybicy lub innej infekcji, to są książkowe przykłady kiedy można złapać infekcję, najlepiej udaj się do lekarza, a na przyszłość stosuj probiotyki jak zażywasz antybiotyk np dopochwowo lactovaginal, ale też doustnie warto brać coś osłonowo.

zgadzam się, że po antybiotykach łatwo o grzybicę (dlatego osłonowo KONIECZNIE lacibios femina brać!), ale żółte upławy nie są takim charakterystycznym objawem grzybicy.. także nie stawiałabym na to tak na 100%. vagical jest lekko przeciwzapalny, ziołowy, jeśli jest silniejsza infekcja, raczej nie pomoże. jak są takie niespecyficzne objawy, to sugerowałabym wymaz zrobić, bo i leczenie na własną rękę i leczenie na oko nie są dobrym wyjściem.

Gość aqua990
sama nie wiem co mam o tym myslec.. mam teraz gesta biala wydzieline o normalnym zapachu boli mnie po prawej stronie przypuszczam jajnik i piersi robia sie twardsze wiec taki standard przed... czy to infekcja czy jednak zaraz mi sie zacznie @ ???

Gość agula8
jeśli zawsze przed okresem masz takie objawy to nie masz się czym martwić, ale jeśli któryś jest nowy to musisz się obserwować. Mnie zaniepokoiła by chyba ta gęsta biała wydzielina. Na wszelki wypadek wzięłabym przez kilka dni po okresie lactovaginal, i jesli objawy nie miną to zarejestrowałbym się do lekarza.

Gość aqua990
w zasadzie to mialam tylko troche mniej intensywne poczekam az dostane @... i tak narazie nie mam jak wyskoczyc z pracy do lekarza. dzis juz nic nie boli wiec czuje poprawe :) dzieki za rady

Gość Kasiaa Love
Ja miałam ostatnio taki sam problem upławy+swedzenie .Dopóki nie poszłam do lekarza Pomagał mi chociaż na jakiś czas Doprowadzenie przez mojego chłopaka mnie do orgazmu . Dziwna metoda ale skuteczna swędzenie i upławy znikały na około 3dni i znowu się pojawiały oczywiście używałam tez maści . U Ginekologa okazało się ze miałam zapalenie przepisał mi GYNAZOL i problemy znikły:)

Gość lady_mi
jesli pojawiaja sie upławy inne niz zwykle i swędzenie zakładam sobie na noc lactovaginal, smaruje zewnetrznie clotrimazolem. jesli nie przechodzi ide do lekarza, bo wiem z doswiadczenia, że jak sie infekcja/grzybica rozwinie to potem trudniej jest ja wyleczyć i długo trwa owo leczenie.

Gość maryjoe
żeby uniknąć nawrotu grzybicy po każdym basenie stosuje provag tak na wszelki wypadek. póki co mam spokój, ale nie jem słodkiego w ogóle, nie chodze na ciepłe źródła chociaz lubię w zimie bardzo, mam tylko bawełniana bieliznę.