Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .pytanka.

Uporczywe swędzenie

Polecane posty

Gość .pytanka.

Kurcze, nie wiem co jest - może coś poradzicie - jestem w 12 tyg. ciąży i okrutnie swedzi mnie brzuch i piersi, smaruję się olejkiem dla niemowląt, ale nie pomaga, już nie wiem co robić, drapię się i drapię, mam brzuch cały czerwony :(

Słyszałam, że czasem może swędzieć brzuch jeśli się ma coś z wątrobą ale to jest tylko ze słyszenia.

to normalne, skóra się naciąga. Smaruj sie mocno oliwką, żeby nie robiły się rozstępy. Musisz to przetrwać. Pozdrawiam

Gość skóra ci sie napina
niedługo "wyskoczą" ci piękne czerwone krechy czyli rozstępy...[rzykro mi :(

jeżeli swędzenie nie będzie ustępowało, udaj się do lekarza. Powiniem przepisać Ci maść, bodajże hydrocortizon.

Gość kaligula ona
to efekt rozciągania sie skóry, moja siostra chodziłe z blizniakami i od drapania miała cały brzuch w strupach... Chodziła z tym do lekarza ale nie zapisywał nic opócz masci łagodzących swedzenie...

Gość nie straszcie
mnie też swędził brzuch, a rozstepów nie miałam. Zobacz, jaką oliwke używasz, bo u mnie po gerberze było jeszcze gorzej.

Gość jojoba..
mnie też swędzi brzuch i co jest najdziwniejsze łydki, a smaruję sie oliwką, a mój ginekolog mówił, że moga być to kłopoty z wątroba :(

Gość LABORANTKA
POCZYTAJ O CHOLESTAZIE CIĘŻARNYCH, CHOĆ ONA NIBY WYSTĘPUJE OKOŁO 30 TYGODNIA. SĄ PONOĆ PRZYPADKI WYSTĘPOWANIA PRZED 25 TYGODNIEM CIĄŻY.

skora zaczyna swedziec bo zaczyna sie powoli rozciagac....ja osobiscie dostawalam jeszcze wiekszego swedzenia gdy zaczelam uzywac oliwki!!!!! po oliwce koszmar przezucilam sie na krem nawilzajacy ,przeciw rozstepom dla kobiet w ciazy vichy i super!! ULGA!!! przestalo,moze ty tez nie powinnas oliwka sie smarowac,ona zatykala mi pory.....a krem sie lepiej wchlanial!!! powodzenia!!

Gość zla mama
dziewuchy ja tak mialam , ale u mnie bylo uporczywe swedzenie na calym ciele , stopy , nogi , rece , koszmar , nie moglam spac i to byla watroba , ciaza zagrozona , nic nie pomagalo , zadne masci , porod wywolywany , urodzil sie wczesniak , 1 miesiac w czesniej i bogu dziekuje ze jest zdrowy , dzis ma 15 mies i jest kochany , nie musi tak byc u was , ale u mnie tak bylo , pogadajcie z lekarzem , bo moze to byc to , czego wam naprawde nie zycze , buziaki

Gość xarra
a jakie badania trzeba zrobić? czy to może próby wątrobowe?

Gość laborantka
fosfataza zadsadowa, bilirubina, Alat, Aspat, GGTP :)