Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam powaznie

CZY OSOBA WYZSZA OGR.UDACH NIZ NISKA BARDZIEJ ODCZUWA BOL NOG/STOP W BUT.NA OBCA

Polecane posty

Gość pytam powaznie

Hejka! ostatnio rozmawialam z kolezanka natemat bolu ng. do0rabiam sobie jako kelnerka i coz-bol jest, czasem az wytrzymac nie idzie :/ mam pytanie : jesli mamy do porownania 2 osoby-osoba nr 1 jest wysoka/175cm/, jej uda sa grube, tylek troszke gruby a lydki szczuplusie, a osoba nr 2 jest niska, i ciezar jej ciala jest rozlozony w miare rownomiernie-czy osoba nr 1 bewdzie b.odczuwala bol stop jesli bedzie w szpilkach?bo przeciez te stopy beda musialy utrzymac ten ,,tluszcz z gory'' nie wiem czy zrozumiale napisalam ale czy kitos zna sie na tym i pomoglby mi to rozmawiac-czy moze to nie ma zadnego wplywu na bol stop.... powtarzam jeszcze raz ze pytam sie powaznie

Gość takiejestzycie.
Napisz jeszcze raz że to na poważnie, bo nie wierzę.

Na pewno bardziej będą bolały stopy osobę, która więcej waży, bo wtedy stopy muszę utrzymać większy ciężar. Oczywiście nie ma znaczenia, gdzie na ciele tej osoby jest najwięcej tłuszczu, np czy na brzuchu, czy na udach. ;) No i wysoka osoba raczej waży więcej, niż niska - dlatego malutkie, chude dziewczyny mogą sobie biegać bez bólu w sandałkach na szpilce, a dla dziewczyny wysokiej i przy kości to męczarnia.

Gość pytam powaznie
bralam tez pod uwage to ze osoba-skoro jest wyzsza to ma bardziej probvlem z krazeniem bo jtaka osoba jest,,dalej ''od powierzchni-przyciaganie ziemskie ]-krew musi pokonac wieksza droge. a co zrobic gdy wysoka osoba jest szczupla a niska jest gruba-czy wtedy ta nizsza bedzie miala wiekszy bol nog?

Ja nie jestem lekarzem a w liceum z bioli omal mnie nie usadzono :P ale wydaje mi się, że jeśli dwie osoby ważą tyle samo, to dolegliwości stóp będą podobne, niezależnie od wzrostu. Oczywiście są jeszcze inne powody bólu, wrażliwość stóp to indywidualna sprawa. A żeby krążenie zależało od wzrostu - nie spotkałam się z takim twierdzeniem :)

Gość pytam powaznie
no tak=od wzrostu bo krew musi wieksza droge przebyc ..w gore'' ...-nawet idzie zauwazyc ze osoby wyzsze maja zylaki-jak ja juz w wieku 22 lat:/

Hm dla mnie taka teoria jest trochę śmieszna ale niech się lepiej wypowie ktoś kompetentny. ;)

Gość pytam powaznie
ponawiam wiec swoje pytanie-znajdzie sie ktos kto odpowie na to pytanie? ps kiedys moja kolezanka ogladala na discovery program ,ze osoby nizsze szybciej sie mecza niz wyzsze...;