Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Piękna Syrena

ZBUDUJMY MIASTECZKO!!!

Polecane posty

Witam! Pewien pan buduje jezioro na kafe i nie pozwolił mi w nim zamieszkać :( Postanowiłam więc zbudować własne miasteczko!Wiadomo że nie zrobię tego sama dlatego oczekuję na Wasze propozycje! Na początek potrzeba przede wszystkim projektantów i budowniczych.Musimy sie zastanowić nad materiałem i stylem domków i innych budynków - czekam na propozycje. Poza tym winniśmy wybrać władze w naszym miasteczku... Ja chciałabym tak dla siebie tylko jakiś przytulny zameczek :P Aha i jestem nowowczesną syreną więc mogę zdejmowac płetwę kiedy tylko chcę :P Miasteczko może więc być budowane na wodzie, pod wodą, na ziemi, pod ziemią itd. Jak każde miasteczko potrzebuje ono szewca, krawca itd.Będziemy podliczać liczbę mieszkanców itd. Pytanie podstawowe brzmi jednak: W jakim stylu miasteczko ma być budowane? Czekam na sugestie :)

Gość Wiesiek z budowy
ja moge pomoc z chlopakami budowac domy, mamy lopaty kopary - postawisz flaszke to pobudujemy na cacy

No dobrze dzięki Wiesiu za propozycje :D Ale musimy poczekać na porady doświadczonych projektantów, architektów :) Na pewno nie chciałabym by to było miasteczko w stylu nowoczesnym...No chyba że coś futurystycznego ale raczej byłabym za mieszanką stylów ;)

Gość Przemysław Edgar
Zbudujcie Włoszczową, a ja wam załatwię stację kolejową i express do Krakowa.

Gość PIekny Trabant
Przede wszystkim to ma być funkcjonalne a wygląd to już rzecz gusty chyba pozwolimy mieszkancom na dowolność oczywiście w ściśle okreslonych ramach

Gość proponuję Kaczygród
W ciągu roku przybędzie tam milion mieszkań i milion kilometrów autostrad. I szafy będą rozdawać za darmo :-)

inż Piekny Trabant zostaje mianowany kierownikiem budowy!!!! Panie Bronku niestety nie zapłacę w naturze...Potrzebny nam jest ktoś kto zajmie sie kwestią moralności w miasteczku żeby nauczyć Bronka i innych pewnych zasad :)

Ksenofaryno - jesli sie zgodzisz będziesz odpowiedzialna za rozrywkę w miasteczku :D Zastabnów się jakie przybytki ropzrywki są nam potrzebne ;P

Gość trumtururum
może jakaś geodetka wam się przyda coby fundamenty wytyczyć :D :P

Gość fasollka.
ja tez moge sie czyms zajac :) Kaczygród to nazwa ciekawa ale niezbyt dobrze nam sie kojarzy, prawda? :D

Gość trumtururum
tylko mam obawy, że na MOICH fundamentach te chałupki długo nie postoją :D ale przynajmniej nie będzie bezrobocia wśród budowlańców :P

Gość fasollka.
zrobimy bez fundamentów - dzielnica domków na kurzej stopce

Oki zróbmy małę podsumowanie: 1 dzień prac NAZWA: brak BUDOWLAŃCY: Wiesiek z brygadą i Bronek z brygadą (Bronek buduje zameczek) INZYNIEROWIE: 1.inż.do spraw kolei -Przemysław Edgar (BUDOWA KOLEI) 2.inż budownictwa - Piekny Trabant (CAŁOŚĆ) 3.Geodetka - Pani Tumtururum ANIMATOR KULTURY: Ksenofaryna BUDYNKI PLANOWANE: zameczek,deptak,dworzec kolejowy,filharmonia,kino \"Bollywood\",kila pijalni piwa a więc i browar makiety sławnych postaci

Fasollko z kurza stopką to świetny pomysł ale to musiałaby być ogromna kurza stopka! W dodatku jak ją od spodu zabezpieczyć? Panowie od budowy i projektów prosimy o porady!

Gość trumtururum
Wiesiek i Bronek, Wy już skończcie tą flaszkie i do roboty, kołki wbite, sznurki pociągnięte...Kopać!!! :P

Gość Do roboty nieroby
:D

Gość fasollka.
musimy po prostu sprowadzic specjane kury o wielkich stopach i rozlozystych palcach - bedzie sie trzymalo napewno.Z reszty ugotujemy rosolu dla calej ekipy budowlanców

Gość trumtururum
stopki też trzeba w grunt wmontować 😭 a możemy kacze..??!!

Oki Fasollko zastanów sie czym mogłabyś sie zająć? W 1 kolejności potrebujemy teraz: pastora, etyka i innych ojców moralności ;) , prawnika, szefa policji, szewca, krawca, doktor Quinn,Nauczyciela... Jesli znajdą się osoby o tych zawodach to automatycznie będziemy budować dla nich pomieszczenia :) Niektórzy pojawiają sie raz i uciekają jak np.Wiesiek z budowy (pewnie leży gdzieś w rowie) więc piszcie na co macie ochotę w miasteczku i jesli sa wolne etaty to sami się mianujcie :P Mam nadzieje ze za duzego bałaganu nie będzie ;) Ja idę spać i mam nadzieję ze rano będzie czekał na mnie zameczek :) I sprawa najważniejsza: czekamy na ciekawe nazwy dla naszego maisteczka na kurzej łapce!

Gość fasollka.
w grunt to one sie pazurami wbiją - takie domy to najnowszy krzyk nowoczesnej archtektury.Tylko niech bedzie jedna dzielnica, a reszta to juz jakos inaczej, bardziej konwencjonalnie bedzie zbudowana.

Gość inspektor
przyda się chyba inspektor nadzoru budowlanego?

Gość Kurczacznik
No ale te kury będą zywe?

Gość bleelelee
potrzebny jest urzad antykorupcyjny :classic_cool:

Gość Czesiu G I N E K O L O G
ja też chyba się przydam :classic_cool: zapraszam wszystkie syrenki na badania :classic_cool:

Cholerka tak sobie myslę że przydał(a) by sie księgowy(a) która co jakiś czas będzie spisywac ustalone zawody i budynki i etapy prac!Ja sie będę tym zajmować ale podczas mojej nieobecności bardzo prosze by co jakiś czas jedna osoba spisywała ustalenia ;) Co by był porządek :P