Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heyahheyah

stac WAS było na dziecko, czy .................

Polecane posty

Gość heyahheyah

mowie tu o swiadomym maciezynstwie nie zadna tam wpadka, ale choc nas nie stac wiele kobiet sie decyduje bo juz czas, bo wiek juz ten ale nie zastanawia sie z czego utrzyma dziecko? "bede sie martwic jak urodze" albo licza na pomoc rodziców

Gość kobietka 24 latka
hmmm nas nie stac bo mam razem zarobkow 2000zl a to bardzo malo ale z drugiej str moze nigdy to sie nie zmieni wiec nigdy nas nie bedzie stac

ale te 2000tys to po opłaceniu wszystkiego czy przed, to ile wam tak na prawde poziostaje na zycie po zapłaceniu rachunków?

Gość łatwa easy
zarabiam 1 100 zł mam miec dziecko czy nie? mój facet załozył działalnośc i zusy zjadają go. więc nawet jak mamy 1600 razem to czy stc nas na dziecko? nie, i nie bede go miała bo niechce by by biedakiem, niechce żebrac.

Gość kobietka 24 latka
moj facet pracuje u ojca i zus go nie zjada tesc bardzo dobrze sobie zyje

a to ciekawe ze zusy go zjadają, nie wiem czy wiecie ale przy piewszych 2 latach działalosci zusu płaci sie 200zł a nie 800zł, 1600 dla mnie zdecydowanie za mało po opłaceniu wszystkiego ile mi zostanie0zł a musimy jeszcze przezyc cały miesiac, policz ile wam zostanie po opłaceniu wszystkiego i dopiero sie martwcie !!!

Gość kobietka 24 latka
hmmm moj tesc placi zus 800zl za caly etat 250zl sie placi jak sie ma do 27 roku zycia czy jakos tak.Ja nie pracuje ale tez bede sobie sama zus placic

Gość
madziura cos ci sie pomieszalo z tym zusem

Gość Hollywood star
A ja wpadlam, ale moglam sobie na to pozwolic, bo mamy pieniadze.

nic mi sie nie pomieszało, jesli masz inne zdanie to tobie sie pomieszało to powiedz mi czemu płace przepierwsze 2 lata działalnosci (o ile ona jest 1 w zyciu a nie 67) 200zł ????

Gość wowwow
wow, wpadka to jest.......przej......i tyle

Decyzja o dziecku powinna byc przemyslana wiele razy. Nie podejmowana na gorąco! Jednak znam mase osób,które maja dziecko z \"wpadki\" i ? Żyja szczesliwiej od tych planowanych,wyczekiwanych ...;) Niewiem dlaczego tak się dzieje ( ? )

net jak to masz firme podobno i nie wiesz ile płacisz, wymigujesz sie od odpowiedzi jak tylko mozesz, nie znasz przespisów a wypowiadasz sie, czemu mam kłamac płace tyle ile pisze, zapytaj kogos kto sie zna na tym a powie ci to co ja !!!! takie to dziwne, od ok 2 lat jest ten przepis, zakładajac firme po raz 1 płacicsz przez poerwsze 2 lata jej działalnosci zus w wysokosci 200zł mies !!!!!!! no niestety potem juz normalnie !!!

zgadzam sie z madziura jest promocja -zakladajac po raz pierwszy dzialalnosc gosp placi sie zus 200 zl -promocja trwa dwa lata tylko!!!! pozniej ejst normalnie a gdybym sie zastanawiala czy nas stac na dziecko czyy nie stac , nigdy bysmy dzieci nie mielii jestem w ciazy w dwojkaa bąbelkow , nie planowana ciazaa i teraz nie zastanawiam sie czy nas stac czy nie poprostuw szystko robimy aby bylo jak najlepiej aby tych pieniedzy nie brakwoaloo!!! to o to chyba chodzi zeeby dazyc do lepszegoo jutra

Gość
no niestety potem juz normalnie ! tak sie składa ze ja płace zus juz od ...nastu lat NORMALNIE!

Gość jesli do kona 2006
nie znajde pracy w styczniu zaczynamy starania:)

Gość plamiasty i łysy
a co to znaczy wszystko robimy by kasy starczyło...nierozumiem, ja tez wszystko robie czyli pracuję, i mam marną kase więc co mam jeszcze robic? po pracy mam myc okna u ludzi, mam dorywcze zajęcie brac? gdzie i jakie? a kiedy zajęcie domem? a moze brac udział w teleturniejach? Poprostu jak sie mało zarabia nie stac udzi na dziecko. ty mało zaarabiasz ale dałas się ponieśc i rodzisz, a my z państwa coi damy. ciekawe co robisz by miec tej kasy więcej.moze zajmujesz się w hospicjum? a moze udzielasz korepetycji? a jak ktos nie umie języka to co ma udzielać?

Gość jesli do konca 2006
ale slubu nie bedzie bo bede fikcyjnie u chlopaka zatrudniona

Gość plamiasty i łysy
jak człowiek tu ma wspomniane wyzej 1600 zł to jak ma decydowac się na zycie we troje? częsteo te 1600 zł na 2 nie starcza mając kredyt, opłaty, czynsz gaz.......... wy naprawde nie martwicie się jak to będzie?

Gość jesli do konca 2006
moja znjoma na 1200zl i 4 dzieci i jakos zyja

Gość jesli do konca 2006
trzeba ryzykowac my bedziemy mieli ok 1700zl na zycie po oplaceniu ale damy rade

czy ja napisalam ze musze meic piekny dom wielkkiiiii ogrod i co rok wyjezdzac na cudowne wakacje do cieplych krajow ? nieee aby tej kasy starczylo-- chodzi o to zebysmy nie biedowali nie zebrali zebysmy mogli spokojnie sobie zyc z tego co mamy abysmy nie musieli sie martwic ze nie mamy co dac dzieciakom jesc to o to chodzii chyba zeby zapewnic im bezpieczenstoo ty pewnie chcialbyss odrazu miec miloionyyyyyyyyyyyyyyyy !!!! mi wystarczy bezpieczenstoo !!!! ze zadne kokosyyy

Gość jesli do konca 2006
znam wiele ludzi ktorzy zarabiaja 700zl i sie ciesza ze maja prace moj znajomy tyle zarabia jego zona 600zl i maja 2 dzieci w wieku szkolnym i daja rade zyja skromnie ale niczego im nie brakuje