Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zła Avonowiczka

Pytanie do konsultantek z Avonu!!!!

Polecane posty

Gość zła Avonowiczka

Czy miałyście kiedyś do czynienia z upierdliwą Koordynatorką???Czy moje zamówienia mają z nią coś wspólnego???Bo niedawno zapisałam się do Avonu.Miałam zamówienie na 500zł dla koleżanki..koleżanka mnie wykiwała i zostałam z długiem.Z własnej kieszeni nie mam jak zapłacić od razu całej sumy,więc dzwoniłam do Warszawy powiedziałm co i jak i mam rozłożony dług na raty.Koordynatorka jednak przyjeżdza do mnie,do mojej mamy pracy i jest nachalna,obraża nas,straszy prokuratorem i w ogóle.Może to mój błąd,że mam dług ale czy Ona ma prawo tak mnie nękać i tak zatruwać mi życie?Przecież pieniądze idą nie na jej konto?Jak to jest???Proszę napiszcie mi :(

Gość a mówiłaś Jej
że gadałaś z Warszawą??

Gość zła Avonowiczka
Tak mówiłam ale do niej to nie dociera....Warszawa powiedziała,że mam rozmawiać tylko i wyłącznie z nimi a nie z nią ale ten babsztyl dalej raz na tydziej albo częściej przyjeżdza i to ostatnio już nie do mnie tylko do mojej mamy do pracy co ją bardzo denerwuje i mimo,że wie o całej sytuacji to później w domu się kłócimy :(

Witam! Jestem konsultantką od 5 lat i zawsze kiedy mam jakąś ważną sprawę dzwonię bezpośrednio do firmy. Nie załatwiam takich spraw ani z Kordynatorką ani z OMS (oczywiście nie chcę ich obrazić). Niestety jedne wpierają swoje konsultantki, a inne poprostu chcą na nich zarobić. Jeżeli masz taki problem to kontakuj się z siedzibą w W-wie. Przedstaw im problem i dogaduj się z nimi. Tylko nie rozmawiaj z osobami na infolinii, tylko proś o kontakt z kimś na wyższym szczeblu. Ja osobiście nie miałam tego typu problemów ale mam nadzieję, że sobie poradzisz. Jeżeli będę mogła Ci jeszcze w czymś pomóc pisz na maila. Pozdrawiam!

Wiem,ze kosmetyki można zwrócic ,ale na własny koszt. Cyzli to bedzie kosztowało jakieś - 15-30zl. zwróc sie do Centrali i tam powinni Ci pomóc - pozdrawiam.

Hmm chyba mamy do czynienia z tą samą babą,bo u mnie jest tak samo.Nie mam w tej chwili żadnego(ale to żadnego!) długu wobec Avonu a moja Koordynatorka wmawia mi dług w wysokości 700zł i co najlepsze chce bym te pieniądze nie wpłacała Warszawie tylko jej do ręki!!! Też nie wiem jak dowiedziała się gdzie pracuje moja Mama i też ją nachodzi,ale Mama nie daje się i ją spławia...Ona chodzi z taką swoją niby listą dłużników nakreśloną swoim pismem długopisem i tam niby są osoby,które mają długi.Dzwoniłam do Warszawy..mówiłam,że mnie baba nachodzi i moją Mamę w pracy też i kazali się niczym nie przejmować..ale wiecie jak ona wpada do pracy i tam mojej Mamie się wydziera,że ona wie lepiej to to tak wku....wia 😡

Gość zła Avonowiczka
Aga M-dziękuję..tzn.ja się świetnie dogadałam już z Warszawą i część kosmetyków oddam część posprzedaję i oddam dług.Mogę też na raty spłacać i nie ma problemu.Wkurza mnie tylko potwornie ta baba,która myśli,że jest jakimś "Avonowskim Bogiem" i Warszawa nawet nie ma nic do powiedzenia bo ona wie lepiej 😠

Gość DO nękanych
Dziewczyny - ja tez jestem konsultantką, od 2 lat. Raz miałam super poślizg z wpłatą, bo klientka mi zalegała, a z własnej kasy nie miałam jak. I poza upomnieniem z Wawy i po porstu niedostarczeniem kolejnej paczki nie nękał mnie nikt. Moja OKS kontaktuje się ze swoimi konsultantkami przez net, na stronie AVONU. Skoro macie takie kłopoty i te baby was nękają, złózcie pisemne skargi do centrali. Skoro sprawy sa jasne i jedna ma rozłożony dług (co przecież mogłas rozwiązać inaczej i po prostu zwrócić kosmetyki, mniejsza strata), a druga go nie ma - to wy możecie zadziałać przeciw nim. To wy powiedzcie, ze jesli nie przestaną was nachodzić, to zgłosicie sprawę na policję. TAm się wytłumaczycie, a babska będa miały cieplutko. Bo ewidentnie próbują od was wyłudzać kasę.

Gość gość
Też miałam wredną tzw. dyrektor okręgu, ja wpłaty robiłam na poczcie, a wiecie jak poczta dawniej trzymała kasę (2 tygodnie przelew), avon był cierpliwy, ale DO szalała. Była u mojej mamy w pracy i zaczeła grozić karami itp. Ja za to poszłam do prawnika i złożyłam wniosek do Sądu za nękanie, do rozprawy nie doszło, bo Ona się uspokoiła (jak otrzymała pismo z Sądu o założeniu sprawy) i ją ostrzegłam jak się jeszcze raz tak zachowa, to już nie wycofam wniosku i będzie maila wyrok. I mam spokuj już od 3 lat ona "ficjalnie" zrezygnowała z bycia w Avon (wyleciała z hukiem za przewały inne - składała zamówienia na konsultantki, ale płaciła, problem był osługiwanie się danymi osobowymi innych osób, w celu - aby mieć z tych osób kasę, bo po 3 miesiącach kiedy osoba nie składa zamówień to wypada ze struktury DO i podlega tylko firmie Avon).

Gość moge
Czy mogę zostać konsultanta AVON jak kiedyś zalegałam z wpłatą i mnie wywalili? Oczywiście rachunek mam uregulowany.

Gość moge
Było to jakieś 15 lat temu.