Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jk3

hiperwitaminoza?

Polecane posty

mam problem z włosami! biore witaminki skrzypo-vite oraz tran w tym i w tym jest witamina A, a przedawkowani witaminy A objawia sie równiez wypadaniem włosów, a moje włosy wypadaja nadmiernie boje sie ze zostane juz nie długo łysa! Czy ja mam hiperwitaminoze? Co zrobic aby moje włosy przestaly tak nadmiernie wypadac? dziewczyny pomocy!

Gość tukan
Hm. Przyczyn wypadania włosów jest wiele i chyba tylko dermatolog w połączeniu z endokrynologiem mógłby to ustalić. Hiperwitaminoza A faktycznie ma miejsce ale głownie u tych co biorą duże dawki syntetycznej witaminy lub beta-karotenu. Tran to substancja naturalna. Możesz ewentualnie POWOLI odstawić te preparaty i obsrewować reakcję.

Chyba bede musiała sie przejsc do dermatologa i endokrynologa! Ale i tez przestane narazie brac jakie kolwiek witaminy! A jak takie wlosy teraz pielegnowac jakie szapony, odzywki stosowac? Zeby im jeszcze bardziej nie zaszkodzic.

Gość czacza
polecałam tu lek z apteki REXORUBIA" JA brałam po porodzie - bo wlosy lecialy mi garsciami po przyjeciu jednego pudełka - mam problem z glowy koszt chyba ok 20-30 zł