Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama małego elfa

Sukieka na ślub kościelny

Polecane posty

Jeżeli macie jakieś propozycje to chętnie ich wysłucham:) Sama nie mam pojęcia, na jaką się zdecydować.. Pomóżcie proszę. Jestem już po ślubie cywilnym, mamy z mężem dziecko, więc nie może być (chyba?) biała. Poza tym jestem dość niska i trochę przy kości.

Mamo małego elfa - najpierw gratuluję tego \"efla\" :-) a co do sukienki, to naprawdę ubieraj jaka chcesz, my nie wyrocznia, żeby Ci w białej zabronić. Idziesz w tym w czym chcesz i co lubisz :-)

trzy kropki - dziękuję:) A macie pomysł na jakiś fason? Wiecie, jestem jedną z tych kobiet, które nienawidzą zakupów, ciuchów... Wszystkie sukienki wyglądają dla mnie tak samo. Dlatego pytam Was, żeby się nie wygłupić i iść w jakiejś niedopasowanej sukience, czy w jakimś niemodnym kiczu...:)

Mamo małego elfa, a moze ecru\'? są piękne suknie w takim kolorze, choc na twoim miejscu nie przejmowalabym sie absolutnie jesli chcialabym białą. to jest twoje swieto i ty masz czuc sie piękna, bez wzgledu na opinie ciotek klotek i innych dewot

na pewno nie beza, tylko jakis trapez, jesli rzeczywiscie jestes pulchna to trzeba koniecznie zakrys ramiona mysle (jakies bolerko a atłasu albo koronki, zalezy kiedy ten slub macie), gorset spłaszczy ładnie brzuch i uwypukli biust, no i obcas koniecznie na wydłuzenie sylwetki.

Gość Rain_drop
Karolina dobrze Ci pisze. Jeśli wymarzyłaś sobie białą - masz do niej prawo. I nikomu nic do tego! Modne są teraz ecru, przymierz, czy pasuje do Twojej karnacji. Jeśli faktycznie "przy kości" ;-) - unikałabym falban, przesadnych marszczeń i drapowań, które optycznie powiększają sylwetkę. Coś raczej prostego ALE NIE dładkiego - bo to z kolei podkreśli krągłości. Suknia (spódnica_ powinna swobodnie opadać, nic nie może się opinać. Gorset to dobry pomysł, wymodeluje sylwetkę. ALE nie wciskaj się na siłę, w za mały rozmiar! Rozmiar musi też być odpowiedni, byś nie wylądała jak jak zasznurowana siłą. Na pulchne ramiona albo bolerko, albo suknia z rękawkiem. Albo krótkim, z materiału, albo długim, z koronki (widziałam taki model, naprawdę piękne). Jeśli w żadnym razie nie chcesz rękawów przy sukni - to chociaż suknia na gtubszych ramiączkach i szal na ramiona. Tez będzie ładnie. Unikaj zdobień w rodzaju dużego kwiati przy gorsecie lub na szyi. Na większej sylwetce lepiej sie prezantują drobniejsze dodatki. Jesli jesteś niska - niech welon nie będzie za krótki, bo jeszcze bardziej Cię skróci - powinien sięgać minimum do połowy pleców. A bytki na obcasie zrobią resztę ;-)

Gość Rain_drop
miało być "butki" ;-) I jeszcze jedno: kupować idż z życzliwą Ci osobą, króra patrzy na Ciebie obiektywnie i mądrze Ci doradzi lub pomoże w wyborze. Nie zrażaj się niepowodzeniem w pierwszym sklepie, szukaj do skutku. Ważne, byś czuła się piękna i szczęśliwa tego Dnia!

Gość Rain_drop
Jeśli masz jakieś bardziej szczególowe pytania - pytaj :-)