Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bronxik

Muzyka poważna....................................................Muzyka poważna

Polecane posty

slyszalam,ze sluchanie muzyki powaznej odstresowujei zwiekszenie koncentracje podczas nauki, podobno mozart najlepszy ale ktory utwor konkretnie... a moze inny kompozytor... zna sie ktos na muzyce powaznej ? pomozcie 🌼

Gość malagga
muzyka poważna sprawia, że ciśnienie stabilizuje się, rzeczywiście może pomóc przy muzyce. Mozart jest fantastyczny, ale tytułów nie znam, słucham wszystkiego po kolei.

kolejny powod zeby zaczac jej sluchac :) poleccie jakies fajne utwory... raczej takie zywsze... ja sie nie znam kompletnie...

podobno rytm tej muzyki jest taki jak idelany puls... wlasnie dlatego cisnienie stabilizuje sie :) mozart poza dwoma utworami troszku mnie...nudzi

Gość Bolero
Ravela i utwory Szopena...

Gość Bolero
nie tylko muzyka powazna dziela kojaco na nerwy...

Mnie osobiście odstresowuje, ale to i tak zależy od nastroju. Raz mnie odstresuje Mozart, innym razem Rammstein :p To, czego słucham dość często - i lubię: Mozart - Requiem d-moll i kawałki oper (np. Czarodziejski Flet) Czajkowski - Jezioro Łabędzie Bach - Wariacje Goldbergowskie j.w. - koncerty na 3 i 4 klawesyny i orkiestrę j.w. - Toccata i fuga d-moll Ravel - Bolero Albinoni - Adagio g-moll na smyczki i organy Beethoven - symfonie (zwłaszcza III, IV, V, IX), sonaty (zwłaszcza Księżycowa - polecam bardzo jedno wykonanie - Murray Periahia) Chopin - preludia, etiudy (zwłaszcza Rewolucyjna) Orff - oratorium Carmina Burana - uwielbiam zwłaszcza O Fortuna

pewnie masz na mysli relaksacyjną... szum morza i te sprawy... jednak wole powazną skoro zwieksza IQ :D

dzieki ananke:* zaraz wszystko posciagam... zeby tylko gliny nie zapukaly do mych drzwi :(

Jak znajdziesz, ściągnij sobie ścieżkę dźwiękową do filmu Immortal Beloved (po polsku zdaje się przetłumaczyli jako Wieczna Miłość). To jest składanka utworów Beethovena, w wykonaniu bodajże Londyńskiej Orkiestry Symfonicznej. Partie wiolonczelowe gra Yo-Yo Ma, a przy fortepianie siedział właśnie Murray Perahia, jak dotąd jedyny wykonawca (z tych, ktorych słyszałam oczywiście, będzie z 7 różnych), który nie zamordował Dla Elizy. W jego i tylko jego wykonaniu to cudowny, leciutki utwór.