Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bania

wklęsłe brodawki

Polecane posty

Gość Bania

dziewczyny potrzebuje pomocy!Rodzę w styczniu 2007 i zauważyłam ostatnio,że moje brodawki są wklęsłe,co może mieć zły wpływ na karmienie piersią.Jeśli macie jakieś info na temat ćwiczeń niwelujących tą przypadłość to piszcie,bo na prawdę chcę karmić piersią.

Możesz spróbować je zahartować poprzez masowanie ich nie za twardą szczoteczką do zębów.Wcześniej posmaruj piersi delikatnym kremem pielęgnacyjnym.

Gość Bania
a wiesz moze czy to jest normalne ze tak sie z nimi zaczyna dziac dopiero w 7 miesiacu?

słyszałam że skutecznym sposobem na wyciągnięcie sutków jest \"zasysanie\" ich przez strzykawkę... mnie samą korci aby tak spróbować gdyż też mam problem z wklęsłymi sutkami. Jest jeszcze jeden sposób: możesz zakupić Niplette, ale z tego co mi wiadomo są drogie. A może zna któraś z Was jakieś inne sposoby na wklęsłe sutki?? :)

Gość JA MIAŁAM WPRAWDZIE
płaskie a nie wklesłe brodawki, ale karmiłam przez 10 miesięcy Dziecko karmi się piersia a nie sutkiem.......musisz tylko prawidłowo przystawic dziecko do piersi tzn dopilnowac by wzięło do buzsi brodawkę wraz z otoczką...po pewnym czasie dziecko samo wyciągnie brodawke.........mozesz juz sama troszkę spróbowac sutki hartować tak jak radzą dziwczyny to tez pomaga Powodzenia i udanego finału

Gość mniam 45
niech ci facet je wyciagnie

Na początku stosuj silikonowe nakładki. Dziecko bez problemu będzie jadło mleczko. Po kilku tygodniach brodawki nie będą wklęśnięte. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.