Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiax

zazdroszczę kobietom które rodziły naturalnie

Polecane posty

Gość kasiax

szybciej dochodzą do siebie i mogą zająć się dzieckiem a ja po cc myślałam że umrę

Gość ja dziękuję baaardzooo
yhy, 10 miesięcy zrastała mi się złamana kośc ogonowa przy porodzie naturalnym, zapalenie kości łonowych tydzień po porodzie, bolało jak cholera przez miesiąc, teraz druga ciąża hemoroidy grubości kciuka w pochwie i wyłażą na zewnątrz, dziękuję bardzo, uroki naturalnego porodu chyba wolę cesarkę

Gość dokładnie i różnie
nie zgadzam sie naturalny tragedia myslałam ,ze zejde.Cc super sprawa. Nigdy więcej naturalnych porodów;)

Gość Dagusia23
tlko naturalny. miałam cc i wolałabym normalnie

Miałam cc i wolałbym naturalny .Dlatego że przez miesiac byłam lekko sparaliżowana po znieczuleniu .To wszystko przeszło w depresje,nie mogłam zajmowac się dzieciem.Mój udział przez najważniejsze dni mojego synka i naszej rodziny było na niego patrzeć jak ktoś mi małego położył koło mnie

Gość łoonnnaaa
hemoroidy grubości kciuka w pochwie i wyłażą na zewnątrz, czy to mozliwe hemoroidy w pochwie? boze drogi !!!!

Nie mam porównania, ponieważ rodziłam tylko raz i naturalnie, ale dla mnie to było dobre rozwiązanie. Bolało, ale dało się wytrzymać, a już w pół godziny po porodzie poszłam sama do WC, po dwóch siedziałam jedząc obiad i zaraz potem poszłam pod prysznic. Czułam się zmęczona, ale dobrze i radośnie - byłam bardzo pozytywnie naładowana, że mogłam góry przenosić. Także jedyny minusem mojego porodu był ból w czasie rozwarcia (bóle krzyżowe). Wg mnie wszystko zależy od kobiety i indywidualnego przypadku, jedna przejdzie dobrze naturalny inna gorzej, to samo z cc. gadulinka - u ciebie w stopce podobnie jak u mnie ;) pracuję nad tym :)

a ja nie zazdroszcze..zaczęłam rodzić naturalnie ale skończyło sie na cc, raczej sie już nie zdecyduje na naturalny poród.....

Gość łoonnnaaa
co z tym hemoroidami w pochwie ...kazda ma klapiki na oczach !!!

Gość tak tak tak taaaaaa
rozmawiamam o tym z lekarzem.. tez bylam w szoku- to nie hemoroidy tylko zylaki sie robia w pochwie i nawet na wargach sromowych niektorym- tragedia normalnie.. podam mniej wiecej wady porodu naturalnego ( biorac pod uwage tylko i wylacznie kobiete a nie dziecko): - latwiej wypadaja hemorodiy i zylaki odbytu sie robia podczas parcia+ zylaki w pochwie - pokiereszowana pochwa, szycie , czasem ciecie.. pochwa nim wroci do poprzedniego rozmiaru ( co tez jest sprawa dyskusyjna) - mija kilka ladnych miesiecy - siasc na dupie nie mozna - przez pierwsze mieisace problemy z sexem murowane a teraz cc: zakladanie cewnika nie jest przyjemne blizny co prawda nie widac ale jest za majtkami, dlugo sie goi, nie wolno od razu cwiczyc a przez kilka dni niezbedna jest pomoc drugiej osoby w domu przy malcu

cewnik mi zakładali w znieczuleniu więc nic nie czułam... a ćwiczyć...hmmm na drugi dzień po cc była już fizykoterapeutka i już ćwiczyłyśmy....

porod porodowi nierówny, ja rodzilam naturalnie i mimo ze bylam cieta siadalam na pupie po 2 dniach.nie mam zadnych zylakow , z seksem sie zobaczy-dzis wybieram sie po recepte na tabletki ale psychicznie jestem jak najardziej nastawiona pozytywnie

Daffodile - już po porodzie? Nie chwaliłaś się, albo ja nie zauważyłam :) ... Jak sytuacja ze zwierzem, nie ma zgrzytów, że jest maleństwo? Jak się czujesz? Jak maluszek?

Gość ewulizarda
ja miałam cesarkę i bardzo ją sobie chwalę.Po 3 dniach nic mnie nie bolało,czułam się świetnie

tak tak tak taaaa - sprawa jest bardzo indywidualna i więszkości kobiet nie robią się wymienione przez ciebie rzeczy:) a na pewno nie wszystkie na raz ;) u mnie to było tak: - nie miałam ani hemoroidów, ani żylaków - nigdzie, - nacięta byłam, ale kompletnie nic nie bolało, nie było to duże nacięcie (więc nie jestem/byłam pokiereszowana), szycia kompletnie nie czułam, szybko się zagoiło, a obecnie nawet blizny nie widać - bez problemu siadałam od samego początku, czasem trochę \"czułam\" szwy, ale wszystko minęło kiedy mi je wyciągnięto, - problemów z seksem nie mieliśmy od samego początku i nie mogliśmy się doczekać aż minie te 6 tygodni. Jedynie co to na samym początku przez kilka tygodniu było ciut ciasno - pewnie dlatego iż szew ograniczał rozciągliwość skóry. W miarę szybko to minęło. Jak widać różnie bywa :)