Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa aaa

ratunku!!!!!! jest tu ginekolog????????????

Polecane posty

Gość nowa aaa

to straszne!! mam taki okropny problem ale patrząc na forum widzę że nie jestem sama... mam dużo włosków na ciele, za dużo!... rozpacz:(( są ciemne (jestem brunetką) i są na brzuchu, na piersiach i (o zgrozo!!!) na twarzy!!! :( próbowalam je zlikwidować woskiem ale nic to nie dało. brałam też diane 35 i cilest i też nic:( robiłam badania hormonalne i pani ginekolog powiedziala ze jest wszystko ok. wiec dlaczego one sa na moim ciele skoro jest ok?? ja ich nie chcę! już nie wiem co mam zrobić, naprawde nie wiem:(( ponadto boję się że przez to moge nie mieć dzieci, a bardzo bym chciala. pomóżcie mi, błagam!!!! powiedzcie mi co ja mam z tym zrobic?? i czy przez to bede miała problemy z zajsciem w ciąże?? mam niedoczynnosc tarczycy, moze to tez ma jakis zwiazek??

Gość to sie nazywa
hirsutyzm, jest taki temat na kafe gdzie dziewczyny wspieraja sie - poszukaj.

Gość poleczka12
nie panikuj wszyscy maja wloski, twoje widac bardziej bo jestes brunetka. mozesz je wydepilowac jezeli ci sie nie podobaja kilka razy i sie przerzedza

Gość meheret
fakt wszyscy maja wloski na ciele, ale co owłosianie ma do ciaży??? Mozesz spróbować depilacji laserowej w salonie kosmetycznym jest droga ale podobno można sie pozbyć owłosienia nawet na 5 lat

Wejdź na forum o zdrowiu i urodzie jest tam temat o hirsutyzmie. A jakie badania miałaś robione?

Gość nowa aaa
meheret - niby hormony sa w normie ale boje sie ze to owlosienie to jest jakis powazniejszy problem i ze nie bede mogla byc mama:(

Gość nowa aaa
markotka - mialam robione na stezenie meskih hormonów w organizmie (nie pamietam dokladnie jakie) i wszystko bylo oki. ginekolog powiedziala mi ze nie mam hirsutyzmu bo hormony sa w normie. ale wyleczyc tego sie nie da:( dzieki za wsparcie

Gość nowa aaa
eliza - ratujesz mi zycie kobieto:) martwi mnie ten problem i chcialabym sie tego pozbyc a wiem ze nie mam szans:( dobrze ze choc wiem ze nie ma to konsekwencji ze nie vede miala dzieci. czy ty tez masz az takie owlosienie?? ja mysle ze mam najgorsze na swiecie:(

Gość meheret
sama stwarzasz sobie problemy. Jak będziesz miała przez to problem zajść w ciażę to sądzę ze bardziej na zasadzie efektu placebo niz rzeczywistego problemu. Jeśli badania wychodzą ok to po co wymyślać sobie dodatkowe problemy;)

Gość nowa aaa
meheret - dzieki. ja po prostu potrzebuje jakiegos wsparcia a widze ze tu go moge uzyskac:) mam nadzieje ze bedzie tak jak piszesz i ze nie bede miala problemow z zajsciem w ciaze. ale powiem ci ze tez myslalam o tym ze wlasnie lek przed tym moze spowodowac taka reakcje organizmu. szkoda tylko ze tych okropnych wloskow nie mozna sie pozbyc:(( chocby z samej twarzy... zostaje tylko zmudna depolacja... dobrze ze choc tym mozemy sie ratowac...