Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna16

pomuzcie mi

Polecane posty

Gość justyna16

mam 16 lat,od 2 miesiecy biore tabletki antykoncepcyujne i od miesiaca sie kocham z moim chlopakiem.jednak ostatnio zauwazylam ze po wzienciu tabletki ok godzine po zaczyna mnie bolec brzuch i robi mi sie slabo a potem przejhodzi mi.co to morze byc?

Gość Lacosta19
No nie wiem za bardzo , ale powinnaś zgłosić sie do ginekologa . Przepisze Ci inne tapsy ....

czy ty aby nie jesteś za młoda na sex? a tym bardziej na tabletki antykoncepcyjne?? dziecko- przeciez ty ciągle dojrzewasz :O

Gość justyna16
dziekóje za odpowiedz.wlasnie planowalam udac sie do ginekologa z tym bo zaczyna to byc meczace

Gość asdjm
teraz dzieci sie ruchaja :o

Gość justyna16
nie jestm dzieckiem juz :/

Gość Jesteś dorosła
jak urodzi się dziecko to zapewne masz pieniądze na nie

Gość justyna16
ale dlaczgo ma sie urodzic dziecko jak sie zabezpieczam

Gość Wake up
Branie tabletek pigulek niestety koliduje z brakiem znajomosci orografii. Jak nauczysz sie pisac , zobaczysz , ze bol brzucha minie !

Gość justyna16
tak to podzyw :-o i co mi za to zrobicie

w takim razie skoro jestes juz dorosła to nie pytaj na forum - powinnas sama wiedziec co trzeba zrobic :o niestety z dorosłoscia wiaze sie odpowiedzialnosc ...

Gość justyna16
mam długie,ciepłe rajstopy w których lubię spacerować i mówic dzien dobry mojemu sąsiadowi Waldkowi który jest batmanem :P

Gość kobieto matko
a dajcie wy jej spokój! 16- to już duża dziewczyna; niektóre z was tego nie rozumieją np. pani która założyła topik z pyt. : jak zmusić 16 letniego syna do zakładania rajstop!!!!!! hehe ubawiłam się nieziemsko! pozdro dla 16latki- ja w twim wieku też już brałam tablety i żyję!!! a zbolącym brzuchem itp- to nie trać czasu na forum- i tak cię tu zaraz laski zajadą, tylko leć do lekarza!

Gość piaskowa babka
zegar biologiczny kazdemu bije inaczej, drogie matki polki... wolicie zeby dziewczyna rozsadnie zabezpieczala sie przed ciaza, jesli juz musi chodzic do lozka z facetem, czy zeby za miesiac plakala ze musi ciaze usunac, a nie wie gdzie i jak?

Gość putana senza scuola
jezeli sądzicie ze justyna uwazając się za dorosłą nie powinna już zadawać pytań na forum, to powiedzcie co wy tu w takim razie robicie? o jej doroslości świadczy fakt, że własnie ma odwage pytac i wie ze trzeba się zabezpieczać... justyna, czy te tabletki masz od lekarza czy kolezanka albo ktos ci zalatwił? bo jesli tak to moga w ogole sie dla ciebe nie nadawac. konieczne lec do lekarza, ale nie martw sie tak bardzo. bole, plamenia, zawroty głowy to bardzo czesto są skutki uboczne tabletek. pewnie bedzesz miec takze wiekszy apetyt. ale to normalne, pod warunkiem ze nie jest przewlekłe. pedz do ginekologa. powodzenia. p.s. podziel sie swoimi obawami z chlopakiem. on od poczatku powinien wiedziec co dzieje sie z twoim cialem. po pierwsze mam nadzieje ze sam sie pyta i sie o ciebie troszczy, po drugie odpowiedzialnosc za antykoncepcje jest w zwiazkach zawsze wspolna!(a przynajmniej mam takie pobożne życzenie)

Wiek nie świadczy o dojrzałości (wiem z autopsji), ale trucie się hormonami (tak, tak - TRUCIE), w wieku lat 16. jest naprawdę fatalnym pomysłem. Ginekolog chyba na głowę upadł. Tymczasem usiądź, dziewczyno, do książek, słowników i encyklopedii i najpierw zajmij się ortografią, a później myśl o seksie. Jeżeli ten temat, to nie podszyw, to jestem w ciężkim szoku.

Gość putana senca scuola
jesli nie wiecie jak jej pomoc to sie lepiej nie odzywajcie wcale. prolemy z ortografia nie maja nic do dojrzalosci seksualnej... moze dziwczyna ma dysgrafie, ale to ne temat na to forum.

Gość nikisialka
Wiecie co robicie wielkie zamieszanie z niczego!! Branie tabletek w tym wieku jest w tej chwili rzecza tak normalna i naturalna ze nikogo nie powinno to dziwic...Na innych topikach wypowiadacie sie na temat jak mozna chodzic z nieogolona cipka, wiekszosc z was ma spirale -wteduy kiedy mowiie o takich rzeczach jestescie normalnie TOP TRENTY no nie ??Ale jak czytacie temat ze 16 latka bierze tabletki to stawiacie oczy jak 5 zloty!!Dzisiejsza mlodzierz dojrzewa szybcie a medycyna rozwija sie jeszcze szybciej-w tej chwili jest ona na tak wysokim poziomie ze wyobrazcie sobbie Drogie Panie iz na rynku istnieja tabletki odpowiednio skonstruowane dal nastolatek mniej szkodliwe niz te dla doroslych kobiet i o mniejszej ilosci hormonow...Do wspolzycia kazdy dojrzewa indywidualnie:tyczy sie to dojrzalosci fizycznej i psychicznej ..bo nie jest powiedziane ze we wtorek o 13 zaczne wspolzycie ,a w piotek o 17 sie zakocham poprostu nie mam na to jednej reguly...To jest osobista sprawa kazdej osoby a przedewszystkim dziewczyny .Jesli jest na to gotowa w wieku 16 czy s17 lat to zrobi to wtedy jesli nie to zrobi to jak bedzie miala wiecej i tyle!!!Proste!A i skoro ginegolog przepisal jej tabletki to najwidoczniej przepisal odpowiednie i dokladnie ja wczesniej przebadal , bo jesli to nialo by jej w tej chwili w jakis dosc szczegolny sposob zaszkodzic to napewno by tego nie zrobil .Wiadomo ze po dlugim czasie wystepuja powazne skutki uboczne ,ale podkreslam nie u kazdego bo to kolejna sprawa indywidualna kazdej z nas. DO MAMUŚZ CÓRECZKAMI:zobaczymy jak sie zachowacie kiedy wasze coreczki zaczna wspolzycie w tym wieku co zrobicie ??Czy same nie wyslecie jej do lekarza po tabletki tylko i wylacznie dla jej dobra i wlasnego zeby za wczesnie nie zostac babcia ..No chyba ze chcecie sie martwic ,patrzec w kalendarz kiedy ma okres i zastanawiac sie dostanie czy nie????A i nie wypowiedajcie sie ze do waszych coreczek to by bylo nie podobne ,,,bo nawet nie bedziecie wiedziec kiedy gdzie i zkim a isc do ginekologa po tabletki to nie problem, kasa tez nie jest problemem bo dzsiajsza mlodziez ma takie kieszonkowe z na tabletki z pewnoscia by starczylo,a pozatym jest wiele dzieczyn ktorym za tabletki placi chlopak:) Pozdrawiam 16stke-udaj sie do ginekologa ,to chyba najlepsze rozwiazanie ,powie Ci co i jak ,a jesli faktycznie bedzie taka potrzeba to przepisze Ci inne tabsy:) jeszcze raz pozdrawiam:)