Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic o tym nie wiem

Nadzerka ???? jak sprawdzic ze to to?? help!

Polecane posty

Gość nic o tym nie wiem

hej.. jakie zrobic badania? jak lekarz stwierdza ze to nadzerka? moze mi ktos podpowiedziec? bardzo prosze o wszelkie szczegoly! ;) bede wdzieczna! ps. jakie sa objawy itp?

Możesz miec uplawy ale nie koniecznie.Lekarz stwierdza nadzerke przez badanie ginekologiczne do pochwowe nic to nie boli leki to albo tabletki albo czopki dopochwowe

Gość 800
Czasami możesz sama nie odczuwać żadnych objawów, ale lekarz podczas normalnego badania ginekologicznego zauważy i rozpozna nadżerkę. Zrobi Ci też cytologię, później pewnie też histopatologię żeby dowiedzieć się dokładnie co to za zmiany.

Gość kabaretka_aa
Nadżerka to tak jakby rana na macicy.. Macica jest nie unerwiona wiec my kobiety nie mozemy tego odczuc ze nas boli cos na macicy, bo zazwyczaj jesli juz boli to jest rak macicy czyli nie leczona nadzerka, tylko ginekolog przez badania moze Ci to wykryc, tazke zbieraj sie mala do lekarza;)

Gość nic o tym nie wiem
no wlasnie sie zbieram ;) ale nie wiedzialam czy sobie zrobic jakies badania wczesniej (bo chce isc do prywatnego i przyniesc mu cytologie zeby nie przeplacac) czyli stwierdzi ze ja mam przy zwyklym badaniu.. mhm dzieki wielkie jak jeszcze cos wiecie to piszcie ;) dzieki!

Gość 800
A co jeszcze chcesz wiedzieć?

Gość nic o tym nie wiem
no wlasciwie nie wiem ;) np czy to zawsze konczy sie wypalaniem wymrazaniem czy czyms takim? i na czym to polega?

Gość 800
No właściwie to ty podejmujesz decyzję o sposobie jej usunięcia, lub o tym, zeby jej nie usuwać. No i oczywiście wszystko zalezy też od wyników badań. Podobno wymrażanie jest lepszą metodą od wypalania. Sama będę miała wymrażaną za jakiś czas. Na razie dostałam globulki dopochwowe i czekam na wyniki histopatologii.

Gość 800
Z resztą było tu już kilka tematów o nadżerkach- poszukaj sobie i poczytaj.