Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nuila

STEREOTYPY

Polecane posty

mieszkam w austrii...stereoty polaka...poparta opiniami ludzi z pracy :wyksztauceni, weseli ale mega zachowawczy... ja mam inny stereotyp...:)

Gość martyna_hamerska
Drogie Panie, czasopismo "Dobre Rady" poszukuje ochotniczek do wakacyjnego reportażu (nie jest to jednak płatne). Interesują nas kobiety, które znalazły swoją miłość będąc za granicą (na wakacjach, w delegacji z pracy itp.). Dziś żyją w szczęśliwym związku (najlepiej małżeńskim) z obcokrajowcem. Chętne Panie, które przeżyły taką historię i chcą się nią podzielić z innymi czytelniczkami - proponuję zgłaszanie się (najlepiej telefoniczne): Martyna Hamerska tel. 500 879 844

Gość KARINA!)/$
Ja wam cos napisze,jestescie albo niedojzale albo jedna o droga jest zazdrosna.Zycie polega na tym a zeby kobieta zwiazala sie z meszczyzna i dala mu dziecko,taka jest juz natura.Jedna kobieta jest ladniejsza a droga niezabardzo wiec jest zlosliwa ze nie ma u facetow powodzenia.Jednej sie z kims tam ulozy a inna siedzi jak stara panna w domu i marudzi ciagle.Czy to we Wloschech czy na celej kuli ziemskiej,predzej czy pozniej jedna czy droga pojdzie i d,,,,y da temu czy tamtemu,a jak dobrze daje chlopakowi z Wloch to prawdopodobnie wlosi sa dobrymi kochankami.Pozdrowienia i jeszcze jedna prosba do dziewczyn co cochwile cos krytykuja.Poszukajcie sobie fajnego chlopaka i to jak najszybciej bo strae sie szybko zrobicie,a zycie jest krotkie,pa.

Gość from USA
W USA stereotyp Polaka, to: - tani pracownik kontraktorki (budoiwlaniec) - oszczedny i malo zadbany (glownie chodzi o zeby!!!!) - wulgarny - alkoholik - ekonomiczny Stereotyp o Polkach, to: - tania i latwa - szukajaca na sile meza amerykanina, zeby dostac GC (Zielona Karta) - pracujaca w zawodach z najnizszej polki (niania, sprzataczka, pomoc domowa) Jezeli chodzi o wyksztalcenie to dla Amerykanow, ludzie z Europy sa malo wyksztalceni!!!! Caly czas Polska jest uwazana za kraj biedny, zacofany ekonomicznie i co ciekawe, wielu amerykanow uwaza, ze w PL jest nadal komuna !!!! :( Jest wielki smiech na sali, ze obywatel Amerykanski ma okreslony termin pobytu w PL (chyba 60 dni) na moje pytanie dlaczego? odpowiadaja, że który obywatel USA wytrzymalby az 60 dni w takim biednym panstwie :( Smutne jest to bardzo :( Stereotym pieknej Polki tez nie istniej poniewaz w US sa naprawde piekne, zgrabne kobiety.

Gość ihyugyg
from USA a ty skad to wytrzasnales, chyba nianie i sprzataczki to dawna emigracja, teraz ludzie sa wyksztalceni i mierza wyzej. Takie myslenie i ludzie tego typu to z polskiej dzielnicy w Chicago, albo innego zadupia, ktore wyglada jak Polska za czasow PRLu. A tak wogole to wiekszosc Amerykanow to grubasy i lenie, tez stereotyp, ale czesto sie sprawdza.

Gość Pedorita
Mieszkam w malutkich regionie w północnej Hiszpanii, jestem może jedna z 5 polaków z całej okolicy :) słysze tyko dobre opinie o polakach (moze dlatego ze jest ich tu tak mało), generalnie mowi sie o polakach ze bardzo dobrze pracuja, moj chlopak zatrundia co roku polakow do zbierania winogron, i zzawzse sie o nich wypowiada pozytywnie, jasne ze daja opinie nie zadbanych i brudnych, ale to zrozumiale ze po tak ciezkiej pracy czystych raczek miec nie mozna. Hiszpanie sa pod wrazeniem ze polak potrafi pracowac 14h pic przez reszte dnia i wstac na czas do pracy dnia nastepnego :) ogolnie slowo polak kojarzy im sie z papierzem, ciezka praca, i pieknimy kobietami. tak isnieje tu stereotyp o pieknych polkach. nigdy nie slyszalam o opini typu łatwe, tanie, szukajace meza na siłe... Spedzilam 4 lata w Irlandii i tam rzeczywiscie slyszalam duzo nieciekawych opinii na temat polakow... tyle ze w irlandii jest nas bardzol duzo. Sami tworzymy sobie stereotypy... kilku pierwszych dało opinie reszcie. w małym miasteczku jak to w którym mieszkam teraz ludzie nie maja wielkich opinii, i wszyscy sie prawie znaja.. wiec jesli ja jako przedstawicielka polek zaczne sie puszczec na prawo i lewo to za jakis czas kazda polka ktora sie tu pojawi bedzie miala moja opinie! to co mowia o nas w UK czy w IRL ma jakies podstawy... trzeba zaczac pracowac na soba zeby nas ludzie odbierali innaczej jak sie nam to nie podoba. Stereotyp tworzy sie na zasaddzie "jeden za wszystkich....."

Gość Capsel
Wypowiada sie tzw. mloda emigracja. W USA polka nie ma takich opini jak w UK. To chyba jedyny kraj na swiecie gdzie "tubylcy" maja super zdanie na temat polakow. I polek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość AHMEDDŻEDIN
polak frajer polak tłuk żyje po to by go tłuc