Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska maska

czym zajmuje sie referent??

Polecane posty

Gość ciekawska maska

np. na komisariacie? Jest taka oferta pracy w UP. Ale nie wiem czy dam rade i czym wlasciwie referenci sie zajmuja?? Ma ktos jakies doświadczenia?

Gość ciekawska maska
jeszcze szukaja referenta w dziale finansowym :O

Gość no to porządnie
o rany nie wiesz czy dasz radę, jest praca to bierz, to podstawowa najprostsza praca biurowa

Gość ciekawska maska
no ale nie jest to jakas bardzo odpowiedzialna funcja? nigdy jeszcze nie pracowalam:O mam 19 lat

Gość ciekawska maska
dziękuje! wiem, ze wszysto pójdzie dobrze, nie ze bym była jakas mało pojętna. Rozpoczęlam wlasnie studia na wydziale nauk społecznych UŚ - kierunek historia. Problem w tym ze jestem bardzo nieśmiala! :O

Gość sarenka bambi
referent zajmuje sie wszystim i niczym! moze ci ktos napisze wiecej jesli ktos tu pracowal na takim stanowisu.. Powodzenia!

Gość olkamala
tez bym chciala wiedzieć cos więcej! Piszcie jak wiecie!

nazwa stanowiska - referent nic nie mówi o pracy oprócz tego, że jest ona biurowa i jest to najniższe stanowisko w firmie. referent może pracowac na kasie, w księgowości, jako sekretarka, jako racepcjonista itp.

Gość maryna p.
powiedz w jakim to miescie jak w lublinie to ja chetnie bym skorzystała z takiej oferty

Gość no to masz kiepsko
no jeszcze mozna dodac, ze wymiennie stosuje sie nazwe "asystent". asystent i referent to najnizsze stanowiska, takie startowe, od tego sie zaczyna.

Gość referentka
Jestem referentką i nie mogę powiedzieć, że mam marną pensyjkę. Zarabiam na równi z niektórymi kierownikami w innych firmach. Wcześniej pracowalam jako kiero w innej branży. A najważniejsze, że trzeba od czegoś zacząć-ja mam zamiar za rok być kiero działu:)

Gość hiacynta5
Ja pracowalam jako referent do spraw ksiegowych. Robilam to co normalna ksiegowa ale bylam poczatkujaca wiec nazwano mnie referentem. Nie narzekalam za bardzo na prace a i pensja nie byla najgorsza. Fakt, to byla posada panstwowa.

Gość uuupppppppppppppppp
a co moze oznaczac takie stanowisko referent do spraw ofertowania?????

Gość
przygotowuje i przekazuje do innych firm oferty :)

Gość uuupppppppppppppppp
aha. tylko mnie zaciekawilo ze w tej ofercie byla wymagana szybka umiejetnosc liczenia

Gość
raczej nic dziwnego - wycena ofert :)

Gość no tak wycena ofert
ale to mozna chyba policzyc na kalkulatorze a to to chyba kazdy potrafi

Gość referenciK
wikipedia: "Referent to osoba zajmująca się prowadzeniem określonego referatu w danej instytucji i załatwiająca sprawy z tym związane, np. Referent ds. Marketingu czy Referent ds. Turystyki; osoba opracowująca i wygłaszająca referat na dany temat większej grupie osób." A tak na poważnie tony papierów do przerobienia :P(referent do spraw zakupów :D ) pozatym przychodzi szefo i mnie molestuje dlaczago tak drogo i poco :P No nie wspomnę już o tych wyczerpujących sprawozdaniach :D Ale nieźle płacą więc cicho siedzę :> Tak na koniec w zależności od kultury firmy różnie to jest dla niektórych pracodawców takie przedrostki są wybiegiem aby płacić mniej specjalistom :P albo jak w mojej to żeby odróżnić świerzaczka od starego wygi :D

Gość kasiaGo
ja bylam referentem w pewnym urzedzie. ale robilam za nich wszystko.to byl staz. one sobie chodzily na miasto a ja wszystko lacznie z byciem sekretarka i referentem w jednym. one byly chamowate

Gość Creuza
Ja właśnie złożyłam podanie do Urzędu Skarbowego i zaprosili mnie na rozmowę a do srody troche czasu a ja juz mam stracha. mam pracowac jako referent do spraw szkolen, czy to zbaczy ze bede prowadzila jakies szkolenia?? i ile moze zarabiac taki referent?

jak byłam referentem ds marketingu to w sumie prowadziłam sama całe biuro i trochę księgowości, oferty też i rozmowy z klientami itd. zależy jaki to rodzaj przedsiębiorstwa, nie da się tak ogólnie powiedzieć czym się zajmuje referent, prywaciarz to może sobie nawet napisać referent aq potem się okaże że będziesz kserować papiery i zamiataqć podłogę jak się brudna zrobi

Gość Massacre
Ja jestem referentem,nic nie robie w biurze szczególnego,zajmuje się wszystkim i niczym. Pensja w sumie nie tak nędzna bo z miejsca 2 tys na łape to nie tak źle

Gość qba700
ja mam na umowie napisane referent ds. magazynowych a zajmuje się krótko mówiąc prowadzeniem magazynu. Przygotowywaniem wysyłek itp.

Gość sdasd
Pracuje jako referent i zajmuje się :rozliczanie pracowników z wykonywanych obowiązków, naliczanie wynagrodzeń, kontakty z ZUS, wystawianie faktur,przygotowanie umów pomiędzy firmą a klientem, kontakt z klientem. A tak naprawdę to siedze na necie i sie nudze :)

Gość referentka od ofertowania
Hej ja jestem referentem od spraw ofertowania, zajmuje się wyszukiwaniem potencjalnych kontrahentów, szukam ciekawych okazji na spzręt usługi i wszystko. To prawda kase mam kiepska ale juz niedługo koncze studia wiec widze sens.

Gość Poszukaująca pracy
Ja znalazłam ogłoszenie o prace w banku na stanowisku referenta. Czym taki referent może się zajmować? Siedzeniem na kasie?

Gość grubaz
ja pracuje jako referent... ogolnie to sie opierdalam na pensje nie narzekam 2500 netto a czasem pojade gdzies sluzbowym samochodem... praca latwa mila i nudna!

Gość hjgjhgj
ktoś tu napisał że referent to najniższe stanowisko. To zależy gdzie. W urzędach jest młodszy referent potem dopiero referent. Także nie jest to najniższe stanowisko

Gość dorcia99
hejka, czy ktoś wie co może robic referent biurowy w supermarkecie? bede wdzieczna za szybka odpowiedz.