Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska maska

czym zajmuje sie referent??

Polecane posty

Gość xentos
U nas nawet sprzataczka ma stanowisko referenta wiec jak widac pojecie dardzo ogolne :)

pracują jako referent handlowy w firmie współpracującymi z siecią marketów: full pracy. zarabiają po podwyżce 1300 nto centrum proszę o komentarz pokrewne

Gość szukająca pracy 2
Witam1 ja znalazłam ogłoszenie na referenta do spraw technicznych w firmie produkcyjnej. Czy może któś ni powiedzieć na czym polega taka praca??????d dzięks

Gość Adi74
Witam! Właśnie kończę moją 12-letnią karierę pt: "Referent Działu Obsługi Klienta" w związku z upadłością likwidacyjną firmy, w której pracuję (serwis samochodowy). Referent to nazwa funkcji, która nie wiedzieć czemu w mojej firmie była defacto nazwą stanowiska pracy w Książce Obsady Etatowej. Przez 12 lat, z czego przez ostatnie 3 lata bez zmiennika i praca na dwie zmiany 6 dni w tygodniu, w istocie byłem kasjerem-fakturzystą (odpowiedzialność materialna) oraz opracowywałem zlecenia napraw gwarancyjnych co stanowiło jakieś 95% czasu pracy jaki temu poświęcałem. Pozostały czas zajmowało wysłuchiwanie klientów (osobiste oraz telefoniczne), przełączanie rozmów telefonicznych, wysyłanie faksów, korespondencji listownej i elektronicznej, sprzątanie we własnym biurze (gdyż sprzątaczkę zredukowano kilka lat wcześniej) oraz przekazywanie obiektu ochronie i przyjmowanie go (czyli pierwszy przychodzi a ostatni wychodzi). Wykształcenie: średnie z maturą; Zakres obowiązków: dla minimum 3 osób; Motywacja do pracy: żadna = 1.200 PLN Brutto a o premii to można było sobie pomarzyć; Socjal: kiedyś były paczki lub talony na Boże Narodzenie a ostatnio to trzeba z własnym papierem toaletowym przychodzić (dla siebie i dla Klienta). Żeby było ciekawiej mój bezpośredni przełożony, który pracuje tu już ze 25 lat jak nie dłużej, to nawet komputera nie potrafi włączyć a o wystawieniu faktury to nawet nie wspomnę ;-) W ostatnim okresie w firmie tylko ja potrafię wystawić Klientowi fakturę za wykonane usługi. Refleksja: Niejednokrotnie za słowem REFERENT stoi ukryty cel pracodawcy, zazwyczaj natury finansowej. Pozdrawiam Adi

Gość refeerentka
witam.. od roku jestem na stanowisku referenta w przedszkolu.... ogólnie dużo się nie dzieje ale bywają miesiące że jest duzo pracy.. to jest budżetówka więc wszystko musi by udukomentowane setką papierów, to tylko tak się mówi że, referent to najniższe stanowisko biurowe ale tak naprawde odwala on kawał roboty np ja: płace kadry fundusze ZUS ubezpieczenia itd. witam.. od roku jestem na stanowisku referenta w przedszkolu.... ogólnie dużo się nie dzieje ale bywają miesiące że jest duzo pracy.. to jest budżetówka więc wszystko musi by udukomentowane setką papierów, to tylko tak się mówi że, referent to najniższe stanowisko biurowe ale tak naprawde odwala on kawał roboty np ja: płace kadry fundusze ZUS ubezpieczenia itd.

Gość anjac4
Czy może mi ktoś dokładnie określić czym się zajmuje referent w Urzędzie Skarbowym

hej:) a moze ktos wie... czy student studiów dziennych moze tez zostac referentem? chce sie ubiegac o prace referenta w policji, po odbytych tam praktykach, ale nie wiem czy się zgodzą, skoro studiuje stacjonarnie...

Gość barbarellaa
referowaniem? ;)

Gość połetka kubasinska wioletka
ja pracuje na stanowisku st.referent na jednej z warszawskich wyzszych uczelni pensja taka sobie ( moglaby byc wyzsza) 2400 netto + raz w roku trzynastka, wczasy pod grusza i premia roczna ( w tym roku nawet wysoka prawie jak 2 pensje). Zakres obowiazkow b duzy: sporzadzanie umow wystawianie faktur ewidencjonowanie srodkow trwalych tworzenie rocznych planow zamowien publicznych merytoryczny opis faktur i kontrola rachunkow kierowanych do zaplaty pisanie wnioskow zam. publ. obsluga klienta ( calego biura) itd

Gość Ewek20
witam, znalazłam ogłoszenie dotyczące referenta a dokładniej referent ds. sprzedazy. Czy ktoś mógłby mi przybliżyć to funkcje do strony praktycznej. bardzo proszę!

Gość byłam referentem
4 lata, teraz zostałam inspektorem :o. osoba po znajomości inspektora dostała po 2 latach :O:O

Gość insp
Ja bylem referentem przez rok teraz zostałem insp. Do Spraw Komunalnych a tak ogólnie to jestem Zarządca Cmentarza a między referentem a insp. nie ma żadnej różnicy jeśli chodzi o wykonywanie pracy tylko nazwa stanowiska się zmienia no i w moim przypadku zarobki i to o wiele :D:)

Gość Gitko
Przykładowe ogłoszenie: Referent ds. marketingu: Wykszt. wyższe (handel, marketing, reklama, PR), bardzo dobra zajomość jęz. angielskiego. MS office i programów graficznych. Kilkuletnie doświadczenie na podobnym stanowisku. Obowiązki: kontakty z klientami, organizacja imprez firmowych, zamówienia i projekty materiałów reklamowych, udział w przetargach, monitorowanie trendów i konkurencji. Zarobki: 3800 netto + premia. Branża AGD.

Gość buziaczekms
Witam... dostałam propozycje stażu na stanowisko referent ekonomiczno handlowy czy moglibyście mi coś doradzić co by należało do moich obowiązków itp?:) z góry dziękuje

Gość gość
odświeżam wątek:) a może wie ktoś ile zarabia referent ds. księgowości w szkole?

Gość Lisia
Jako Referent ds.administracji, zajmuję sie całym biurem w przedsiębiorstwie. Jest troszkę ksiegowości, troszke kadr, troszke nadzoru nad firmami zewnetrznymi i mnóstwo raportowania czyli pracy na liczbach :-/ Generalnie pieniążki mogą być, szału nie ma ale lepiej niz na recepcji w hotelu lub na kasie w markecie. Niestety odpowiedzialnośc spora.Mam tylko licencjat i jestem w trakcie robienia magisterki więc sie nie wychylam. Może jak skonczę nauke i otrzymam dyplom to wtedy napiszę o zmiane nazwy stanowiska. Tak naprawde to czy to ważne czy jesteś referentem czy specjalista??m Dla mnie chyba nie. Pozdrawiam wszystkie referentki !!!

Gość gość
Referend sie zajmoje referendowaniem:-) coza tempa dzida:-)

Gość gość
Jestem referentem ds materiałowych - już 4 miesiąc i ogólnie odpowiada mi ta praca, ale dziś dowiedziałam się że nie jestem pracownikiem biurowym ( 90% czasu spędzam pracując przy komputerze) - tylko jestem pracownikiem fizycznym - tak stwierdził ktoś w kadrach wyżej.