Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chciałabym się

Dziecięce porażenie mózgowe- czy są tu mamy takich dzieci?

Polecane posty

Gość chciałabym się

dowiedzieć w jakim wieku dziecka dowiedziałyście się, że ma porażenie mózgowe, czy wiadomo było od razu tzn. zaraz po urodzeniu czy dopiero później ? Wiem, że jest to zespół objawów, ktore mogą wyjść dopiero z czasem, ale chcialabym wiedzieć jaki jest optymalny wiek dziecka, aby to okreslić.

Gość onkaalonka
no wlasnie mnie tez to ciekawi synek mojej szwagierki urodzila sie z zamartwicy, niedotlenieniu, po porodzie (szybka cc) byl rwanimowany, ma 2 male wady serca (nie wiem czy to ma znaczenie) obecnie ma skonczone 2 miesiace, a ja majac porownanie z moim synem 9 mies starszym ,widze ze troche wolniej sie rozwija moj majac 2,5 miesiaca trzymal sztywno glowke a synek szwagierki majac 2,5 mies jest jak "lalka" glowka leci mu na wszystkie strony lekarz narazie sa b oszczedni w slowach, nawet o tym ze byl reanimowany dowiedziala sie w innym szpitalu (przewizeli go do wiekszego z powodu szmeru i wady serca) teraz ma skonczone 3,5 mies, zastanawiam sie czy malemu moze w tym wieku ujawnic sie porazenie? czy mozemy byc spokojni?

Gość onkaalonka
maly ma 3,5 mies wczesniej pomylio mi sie :)