Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izunia1979

Bol brzucha

Polecane posty

Gość Izunia1979

Hej!!Od jakiegos czasu odczuwam bole brzucha na wysokosci jajnikow. Bylam u lekarza kilka arzy ktory dawal mi antybiotyki na zapalenie jednak po zadnym z nich nie przechodzilo. Zastanawiam sie czy moze byc tak ze skoro antybiotyki nie pomogly to moze to nie jest zapalenie tylko cos innego.Mial ktos moze podobne doswiadczenia?

Gość proponuję zrobić USG
i wszystko bedzie wiadomo

Gość Izunia1979
bylo robione nic lekarz nie wykryl na usg wychodzi wszystko w porzadku

Gość 8jsaujk
mam to samo. bol podbrzusza utrzymuje mi sie juz dosyc dlugo. bylam u gin - nic nie "wykryla". nie wiem, co robic, nie wiem, co myslec..

Gość 8jsaujk
aha, jestem 1,5 tyg po miesiaczce. moja gin zasugerowala, ze to moze jelita a nie ukl rozrodczy. nie wiem, nigdy nie mialam czegos takiego. wydaje mi sie jednak, ze to nie od jelit... :(

Gość Izunia1979
No to witam w klubie, ja mialam robione usg jamy brzusznej calej i nic nie wykryl lekarz radiolog.Ginekolog mi tez robil usg swoja droga kilka razy i nic nie stwierdzil.Ze mna jest tak ze bole mam od wakcaji tamtego roku po jakims czasie przeszlo, a od czerwca br. znowu. Nie sa to bole wielkie, nawet jak sie zajme czyms to zapominam o bolu, nie boli az tak bardzo zeby musiala zazywac srodki przeciwbolowe ale jednak boli i tylko zjednej strony-prawej. W styczniu rok temu zaczelam zazywac Diane teraz odstawilam bo moze to i przez to(choc lekarze mowia ze nei mozliwe zeby bole pochodzily od tabletek)pozyjemy zobaczymu zoabczymy ale ja juz stracilam nadzieje ze mi przejdzie.

Gość powiem ci tak.................
jeśli boli cię po prawej stronie na wysokości jajnika, to może po prostu najwyższy czas wybrac sie do chirurga miękkiego, żeby sprawdził twój wyrostek. Bo może byc podrazniony i to właśnie jest przyczyna?

Gość 8jsaujk
u mnie ten bol nie jest ani po prawej ani po lewej stronie, a centalnie ponizej pepka. przy tym mam wybulony brzuch od ladnych paru dni (nie jest to od wzdec - jestem pewna!). u mnie bol, a raczej dziwny ucisk, gniecenie, rozpychanie, rowniez nie jest az tak silny. nie musze brac lekow przeciwbolowych. zaczynam nawet sie powoli przyzwyczajac... jednak, jak wraca swiadomosc, to zaczynam sie bardzo niepokoic... :( dolegliwosc ta nie zmniejsza sie po nocy, tzn wstaje z takim wydetym brzuszkiem i czuje ten ucisk... przy tym wszytskim mam normalny apetyt - jem normalnie wszystkie posilki. zalatwiam sie normalnie, codziennie. czasem tylko pojawiaja sie mdlosci. nie ma przy tym zadnego krwawienia z drog rodnych. ma ktos pomysl??? bo zaczynam glupiec juz.... :( Izunia, u Ciebie to faktycznie moze byc wyrostek.....

Gość hmm.................
a u ciebie na przykład pęcherz przeziębiony?

Gość 8jsaujk
nie ma mowy. to na pewno nie pecherz. nie mma zadnych dolegliwosci ze strony drog moczowych. normalnie robie siku. zreszta czy wydety brzuch moze byc objawem zapalenia pecherza??

Gość Izunia1979
Kurcze bylam u chirurga ale wiecie jaka jest polska sluzba zdrowia ani mnie nie zbadal gadac tez nie chcial dal tylko skierowanie na urografie ktora nic nie wykazala.O wyrostku sie nie zajaknal a jak pwowiedzialam ze mnie boli to kazal mi isc od ogolnego po cos na bol.Wtedy jak bylam u niego to nie pomyslalam o wyrostku i dlatego nie spytalam czy to aby nie to.Wiem jednak ze przy wyrostku jak sie uciska bolace miejsce to po oderwaniu reki,zwolnieniu uscisku czuje sie ogromny bol ja tak nie mam.

Gość 8jsaujk
byc moze jednak to nie wyrostek... ja rowniez, kiedy usikam reka brzuch, nie czuje bolu wiekszego... :( nie wiem, co robic...

Gość Izunia1979
Ja tez.Bylam juz u dwoch ginekologow i nic nowego sie nie dowiedzialam antybiotykow sie nalykalam juz tyle ze mam dosc a bol jak byl tak jest i nie mysli przestac bolec.

Gość 8jsaujk
Izunia, ciebie to juz naprawde dlugo ten brzuch boli.. moze to na tle nerwowym ?? myslalas o tym?? u mnie wszystko zaczelo sie jakis miesiac temu. najpierw podejrzewalam ciaze, ale miesiaczka byla normalnie a testy robione przed miesiaczka i po niej jakis czas - negatywne. bylam u gina - zadnych niepokojacych zmian. choc jak dla mnie (obserwuje caly cykl szyjke macicy) szyjka macicy jest za wysoko i zbyt miekka jak na ta faze cyklu....

ja ma tak od ok. miesiąca, boli mnie po prawej stronie brzucha. byłam u ginekologa, nie wiedziala co to, przepisała antybiotyki- nie pomogło. poszłam do rodzinnego tez nie wiedzial co ale stwierdził, ze na wyrostek to nie wygląda. zrobił badania moczu, krwi- w porządku, usg nic nie wykazało. poeiwedział, ze moze sprawy żołądkowo jelitowe, przepisał jakies bakterie jelitowe lakcid czy jakos tak i jakies na żołądek. nie bolało przed 3 dni. wczoraj znow zaczęło boleć. nie wiem co to. nie jest to silny ból, poprostu nieprzyjemny. mam problemy od wieków z zaparciami, podejrzewam, ze moze faktycznie jelita... juz nie wiem co mam robic i gdzie isc. czy na usg widać, ze to moze lub nie moze byc wyrostek. bo słyszałam, od roznych ludzi, ze usg tego nie wykrywa od innych ze tak...

Gość Izunia1979
No ja wiem ze dlugo tylko kurcze jak to spr ze na tle nerwowym i jak z tym walczyc?

Gość 8jsaujk
Choroba Leśniowskiego - Crohna: napady rozwolnienia, wysoka temperatura, ból w prawej stronie podbrzusza. Towarzyszy temu utrata apetytu, spadek wagi i ogólne złe sampoczucie. moze u was to sa klopoty z ukl pokarmowym? wykluczylyscie to?

Gość Izunia1979
Zle samopoczucie to mam ale to raczej prze te bole bo sie caly czas zamartwiam od czego one sa. Apetyt mam,waga mogla by spasc a nie spada wiec chyba raczej odpada.

ja temp. nie miałam wcale -36.6. apetyt tez mam jak zawsze, jedyne co to bol brzucha po prawej i w sumie jak naciskam to w okolicy pepka tez i zatwardzenia. mysle, ze jelita, no ale zaden lekarz nie umie niczego zdiagnozowac, tylko podejrzenia, tak jak mowiłam usg, krew i mocz OK

Gość 8jsaujk
wiec jakie badanie zrobic, by cos wyjasnic?.. ja tez juz troche z tym po lekarzach chodze i nic, poza lekami rozkurczowymi i przeciwbolowymi, nie zaproponowali mi....

Gość 8jsaujk
jak chcesz te jelita zbadac? tez bym zbadala - tylko nie wiem, jakie badania trzebaby bylo zrobic...

Gość Izunia1979
To i moze ja je zbadam bo chyba nie mam po co isc do kolejnego ginekologa choc dalabym sobie reke uciac ze to jajnik.

Gość Izunia1979
Kurcze a moze to jednak jajnik tylko potrzebna silniejsza jakas terapia antybiotykowa?Jak myslicie?

Gość 8jsaujk
jesli jajnik, co co z nim? dlaczego chcesz go od razu antybiotykiem "atakowac"?? powiedz, u Ciebie jest calkowiecie wykluczona ciaza?

Gość Izunia1979
no moze to jakeis zapalenie jajnika, przydatkow tylko jakies mocne i nie dzialaja antybiotyki jakie zwykle sie aplikuje w takich przypadkach tylko potzrebne jakies silniejsze. No nie wiem juz co myslec.

Gość 8jsaujk
skad jestes? poszukaj moze naprawde dobrego ginekologa i jeszcze raz sprobuj... nie wiem, co ci poradzic... sama jestem w kropce i nie wiem, co robic...

Gość Izunia1979
tylko z drugiej strony jakby to byly przydatki to bol bylby silniejszy nie do wytrzymania tak jest podobno przy przydatkach a ja jak juz mowilam mam te bole takie ze znosze je bez tabletek przeciwbolowych.Ciaze wykluczam na bank. Zobaczymy jeszcze bo odstawilam anty moze one mi nie sluzyly(Diane)

Mozliwe przyczyny bolow w podbrzuszu 1. po prawej stronie: - wyrostek robaczkowy - zrosty po przebytych operacjach - nerki albo kamienie - cysta na jajowodzie - endometrioza - tumory - ropien/ wrzod w miesniu ledzwiowym - przepuklina pachwionowa 2. po srodku: - niedroznosc jelit, - niedroznosc zyl jelitowych - poszerzenie tetnicy brzusznej, co moze prowadzic do krwawienia wewnetrznego Podobne symptomy moga byc u chorych na cukrzyce, u majacych problemy z przemiana materii.

Gość 8jsaujk
no to masz wyjasniona sprawe!! to na pewno diane. jak dlugo bralas? mowilas o tym ginekologowi??