Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alexxa252

Puchnę, co mam z tym zrobić?

Polecane posty

Gość alexxa252

Moja pani ginekolog przepisała mi rigedivon wczesniej brałam Yasmin, jestem przy czwartej tabletce i czuje jak puchne. nogi ociężałe, spodnie robią się ciasne:( Mam pytanie czy mogę przerwac na 5 tbletce i zacząć ponownie brać Yasmin(oczywiscie od piatej tab)?

Możesz, ale wyłącznie, jeśli pani dr będzie o tym wiedziała (i nie wyrazi sprzeciwu). W każdym razie \"technicznie\" jest to możliwe.

nie radziłabym bez zgody gin przerwać leczenie, nie powiem ci, że to przejdzie, gdyż w większości przypadków niestety nie, taka jest naturalna reakcja organizmu na problemy i leczenie hormonalne ja jeszcze 2 lata temu byłam zdrowa i spokojnie mieściłam się w 38, jeszcze narzekałam, że jestem gruba ale byłam głupia, potem zwykłe i niezwykłe problemy dnia codziennego, większy stres i dopiero po 8 miesiącach różnych badań okazało się, że to hormony, które, jak nie są w normie, odpowiadają za sztuczny wzrost masy ciała - po prostu zatrzymujesz wodę w organiźmie cały czas jestem na lekach, mieszczę się w 42-44 i się cieszę, że nma tyle się to wszystko mi ustabilizowało, że puchnięcie się zatrzymało - i nie głódź się to bez sensu. Ostatnio zresztą jest coraz lepiej, coraz częściej mieszczę się w 42 i uważam, że to duzy sukces. Jedynym twoim rozwiązaniem jest pogodzenie się z faktem, podjęcie leczenia i poproś lekarza, aby dał ci leki na odwodnienie

Bez przesady, nic się nie stanie. Przecież jeśli tabletki komuś nie służą, to branie całego opakowania będzie miało gorsze skutki niż przejście (bez przerwy) na tabletki bardziej pasujące. Sama tak miałam, tj. nie tylko puchnięcie, ale problemy z oddychaniem i w ogóle z krążeniem po Microgynonie, więc po 5 tabletce nie wytrzymałam, poleciałam do ginekologa i on zmienił mi tabletki, każąc brać właśnie od szóstej. Tak więc technicznie jest to możliwe i po jednym razie nic się nie stanie, trzeba by rzeczywiście długo tak manipulować, żeby zrobić sobie krzywdę. Ale powtarzam - tylko za wiedzą i zgodą lekarza!

Gość alexxa252
dzięki za wpisy:) mam czas do wieczora z podjęciem decyzji ale coś tak czuje że wróce do Yasmin

Gość ikebana
wziasc igle i zrobic ssssss puffffff :P

Proszę bardzo, ale jednak skontaktuj się z ginekologiem. Niech chociaż wie :). Pozdrawiam.