Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i co wy na to puszczalskie

oto jescze jeden bardzo ważny powód dla którego warto być dziewicą

Polecane posty

Szczepionka przeciwko rakowi szyjki macicy - [...]Sprzedawana będzie pod nazwą Silgard. Jest w 100 procentach skuteczna, o ile kobieta zostanie zaszczepiona przed rozpoczęciem życia płciowego - ale późniejsze szczepienie również może przynieść pewne rezultaty.[...]

Gość puszczalska
hmm ch** ci w pupe przyjemnie i dziewica jeszcze bedziesz choc nie analnie:)

Gość no ja właśnie na nia czekam
nie wiesz, kiedy będzie do kupienia????:)

Proszę, napisz, kiedy bedzie ją mozna kupić, to wazne:)

trzyma się trzyma amancie

Gość Oona
dziewictwo to tylko błona.... co to ma do szczepienia???????

poczytaj artykuł - faceci sa nosicielami wirusa

Gość alada
Nie ma się co tak cieszyć z tego dziewictwa. Wirusem HPV można się zarazić niestety niekoniecznie poprzez stosunek. Ponieważ wyszło mi podejrzenie zakażenia, nim zrobiłam test DNA (który tego nie potwierdził na szczęscie) naczytałam sie na ten tema sporo. Moża to złapać w toalecie, szatni i bóg wie, gdzie jeszcze, dosć że zarażają się dziewice i osoby żyjące w celibacie. Chociaż nie znajdziecie takiej informacji w poważnym naukowym opisie, ginekolog, z ktorym rozmawiałam, potwierdził takie historie ze swojej praktyki. Oczywiście ilośc partnerów podnosi znacząco prawdopodobieństwo, z czego ludzie w Polsce nie zdają sobie jeszcze chyba sprawy. U mężczyzn zakażenie może prowadzić do raka penisa. Dobra wiadomość jest taka, ze wiele szczepów tego wirusa jest niegrożnych.

no to super!!!!:!0 Podobno trzy szczepienia wystarczą. Ta szczepionka ma kosztować 550zł w Polsce a może uratować życie:) tylko, czy ktos sie orientuje, prosze bardzo, czy trzeba przed zaszczepieniem robic jakies badania? Bo ja mam 21 lat, jestem dziewicą, ale nie wiem w zasadzie czy mam jeszcze robić jakieś badania przed szczepienienm... Może p0ójde najpierw doginekologa, ale wtedy będe jeszcze musiała zapłacić 80zł za wizytę plus dopłacić ze 30zł do każdej szczepionki za wykonanie zastrzyku... No ale trudno.:) Ale może ktoś wie, co z tymi badaniami, może jakoś sie przygotuję:)

nie no, przecież jeszcze nie można się w Polsce szczepić - przynajmniej powszechnie, a ty się pytasz jakie badania powinnaś wykonać :O

O matko.... No nawet trypra MOŻNA złapać:o Można nawet wyjść na szczepienie i zostać ofiarą wypadku samochodowego.... Ale jeżeli ktoś sobie zrobi wymaz z pochwy, nie ma żadnych objawaó i jest zdrowy, to jednak nic mu nie grozi. I może się szczepić:)

No tak... Ale najdalej za rok będzie można kupic tę szczepionke w aptece i sie zaszczepić. WIęc się pytam. Bo chcę wiedzieć, czy oni ( w sensie producent) zaleca jakies badania najpierw czu tak sobie mozna od razu.

Gość aghaaaa
Nie no fajnie zaszczepić się można. Tylko po co. zakładasz free seks? Może by tak postawić na jednego partnera i wierność.

no tego to ja nie wiem, bo nie miałem jeszcze tej szczepionki w rece :P

Gość aghaaaa ale ty głupia jesteś

To sobie badz dziewica do konca zycia, omina cie choroby weneryczne, zmniejszy sie ryzyko zlapania wirusa HIV i tysiaca innych rzeczy, przy okazji ominie cie tez seks, ale grunt to zdrowie, w wieku 90 lat bedziesz miala satysfakcje, ze przezylas kolezanki (o ile wczesniej nie potraci cie samochod, nie zginiesz w wypadku samolotowym, nie umrzesz na raka piersi/zoladka/pluc/mozgu itd lub nie wypadniesz z okna...). Milego zycia dziewico! :P

Gość enamoradale ty głupia jesteś
całkiem nie rozumiesz w czym rzecz :P uważasz, że jeżeli nie zacznę się gzić w wieku 14 lat to zycie mi przejdzie między palcami? Ja wolę zacząć w wieku 21 lat ale bezbiecznie !!!

Amant Wszech Czasów - nosicielami wirusa są mężczyźni - kumasz ?

Gość straszny cham ale ty głupi jes
teś - bezpiecznie czyli zaszczepiona przeciw HPV ośle :P

Gość straszny cham ale ty głupi jes
troszeczke - nieca ły roczek - ale warto, no i czegóż nie zrobi się dla własnego zdrowia :P

Gość ani slowa
nie znalazlam na ten temat ze trzeba byc dziewica... Czy co niektorzy nie rozumieja o co chodzi???Nie o ochrone przed hiv tylko przed rakiem a co ma z tym wspolnego puszczanie sie?????? Ja niestety nie zalapie sie na ta szczepionke bo mam31 lat...

Gość cipoliz
zaszyj sobie cipę

Gość ase
pamietajcie że ta szczepionka tylko jest skuteczna na kilka typów wirusa pozostałymi możesz się zarazić

Gość ani slowa
i myslisz ze to ochroni przed rakin????KRETYN

Glupie baby... a wiecie co to sa prezerwatywy? chronia przed HIV wiec przed HPV rowniez... no comment....

Gość ani slowa
rakiem mialo byc

Gość oczywiscie ze mozna sie
sie juz w Polsce szcepic, moze nie we wszystkich gabinetach, Kosztuje to ok 200 zl, czasem wiecej, pytalam ginekolozke.