Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ambrozja7

Maski i odzywki do wlosow

Polecane posty

Mam bzika na punkcie kosmetykow do wlosow.Wiele masek i odzywek juz sprobowalam,a na wiele sie czaje :D Chcialabym abysmy tu wpisywaly swoje doswiadczenia z tymi kosmetykami.Ktore maski i odzywki warto sprobowac,ktore sa rewelacyjne,a ktore sa do bani.

Tak na dobry poczatek: L\'orel \"Absolute Repair\"-calkiem dobra,wlosy mam dlugie i nie bylo po niej problemow z rozczesaniem,pachnie ladnie,ma bardzo przyjemna gesta konsystencje i dzieki temu jest wydajna.kupilam w salonie fryzjerskim(przeplacilam grrrrr .... ) Na Allegro mozna dostac taka 500ml za okolo 70zl Ogolnie oki-ale spodziewalam sie chyba czegos lepszego-myslalam,ze wlosy po niej beda sie mniej rozdwajac Słynny WAX-uzywalam bardzo dlugo-okolo 3 lat.Bardzo dobry,ale mam wlosy przetluszczajace sie i byly po nim bardzo oc=bciazone i szybko sie przetluszczaly.A z plusow:byly puszyste i miekkie pierwszego dnia i chyba bardziej odzywione. Kallos-mialam 2 maski z tej firmy:mleczna i te z łożysk.Zaczne od mlecznej-nie moglam po niej rozczesac wlosow.irytowal mnie jej bardzo intensywny zapach.Na poczatku nawet mi sie podobalo,ze pachnie jak budyn waniliowy,ale potem okazalo sie ,ze jest to bardzo intensywny zapach na wlosach i kloci sie z innymi kosmetykami(np.perfumem)Generalnie bardzo tani kosmetyk-za 750ml dalam jakies 16zl-ale juz go wiecej nie kupie,bo nie zauwazylam zadnych efektow.Moich wlosow ani nie odzywil ,a nawet nie moglam rozczesac. A ta z lozysk tej samej firmy.No dla mnie lepsza niz ta mleczna,ale tez bez rewelacji.Troche odzywila wlosy,ale chyba tylko tak doraznie,a nie na dluzszy czas.Pomimo stosowania kompresow na glowe dziala jak taka zwykla odzywka do splukiwania. :D:D:D To tak na sam poczatek,bo moja przygoda z maskami i odzywkami jest dluga.Ciekawa jestem waszych opini.

Gość halloooonikt nie uzywa

Ja bardzo lubię maske keratynową firmy Joanna. Kosztuje kilka złotych, a włosy sa faktycznie puszyste i lśniące. Opisałam zresztą jej działanie na Damskiej Torebce.

Gość vicky pollard
ja uzywam Wax, bo wlosy mi wypadaja, oraz Shine Curl L'oreala do wlosow kreconych. Z obu jestem bardzo zadowolona. Moje wlosy sa przecudowne! :)

Gość loczeeek
ja uwielbiam maseczke do wlosow nivea z takimi niebieskimi perelkami, odzywia pieknie wlosy, ja mam wloski krecone, a po niej wyjatkowo pieknie sie ukladaja i moje loczki sa sprezyste i sliczne, wloski sa puszyste i swietnie sie rozczesuja:)

Gość upupup
Swietny temat!!!Piszcie piszcie!!!tez jestem zainteresowana,bo eksperymentuje duzo z kosmetykami do wlosow!!!

Gość do vicky pollard
a tą l'oreala masz maskę czy odżywkę? To jest taka niebieska tak? Bo właśnie zmaierzam kupic i nie moge sie zdecydować....mam srednio kręcone włosy, ale masakrycznie mi się plączą...

ponieważ farbuje wlosy na blond i b. zęsto (prawie codziennie) uzywam prostownicy, moje wlosy niestety ulegly zniszczeniu :(( uzywam ostatnio odzywki L\'Oreal Renew-C stosuje ja sie przed myciem albo na suche albo na zwilżone włosy jest ok, stosując na suche wlosy czekamy aż się wchlonie im krótszy czas wchlaniania tym wlosy bardziej przesuszone :(( ale szukam tez jakiejś innej dobrej odżywki dla wlosów suchych i zniszczonych a może znacie jakies domowe sposoby na takie maski/odzywki

Ja uzywalam tez takie ampuleczki do wlosow-tylko ze byl to cement firmy Kerastase.Musze przyznac,ze chyba spodziewalam sie cudu-no i sie troszke rozczarowalam.No niby ladne wloski,ale bez rewelacji-zwlaszcza biorac pod uwage cene(okolo 25zl za jedna ampuleczke,ktora starczala na jeden raz na moje dlugie wlosy)Co prawda uzywa sie tego raz na miesiac. A z naturalnych sposobow-uzywam takiej mikstury do wcierania w skore glowy.w jej sklad wchodza:pokrzywa,korzen rzepaku,tymianek i sok z brzozy.Wciera sie to w skore glowy na okolo 2h przed myciem wlosow.Poprawia kondycje wlosow i je bardzo ladnie nablyszcza.Sprawdzone-bo uzywam od oklo 3 miesiecy.

Brunetka, wlosy dluuuuuuuuugie, czarne, jakies indyjskie chyba;) proste, jak druty. Gliss kur dla wlosow brazowych, balsam (ze splukiwaniem) i taka odzywka nablyszczajaca w opakowaniu z pompka. Super pachie i jest wydajna. Szampon - 3 Ziola lub z Tesco- brzoskwiniowy. Odzywka - Pantivit Joanny, lub domowa z jajek i oleju. Schauma - w rozowej butelce. Plukanka z octem - na 1 l wody - 20 ml.

Gość autorka watkuuuu
ja polecam tylko i wylacznie jedną !!jest czadowa i tanie (3.50) JOANNA Z RZEPĄ WZMACNIAJACA WLOSKI PO NEIJ SA NIE OBCIAZONE I ZAJEBISCIE PUSZYSTE I LSNIACE ...SUPER ODZYWKA I JAKO JEDYNA NIE OBCIAZA MYCH WLOSOW!

Gość Fasolka26
Cześć dziewczynki.Ja używam Absolut repair z Loreala.Jestem zadowolona.Jest dosyć droga,ale ja zapuszczam włoski więc muszę o nie zadbać.Chcę jeszcze spróbować masek z Welli profesjonalej.Może któraś z Was próbowała?

Gość malutka_22_--
ja tez jestem blond i uzywam prostownicy a mimo to moje wlosy nie sa zniszczone:):) ja uzywam szamponu o odzywki ze splukiwaniem pantane pro v a niekiedy na noc na koncowki olejku rycynowego albo oliwki do ciala(hipp,babydream),efekt super! inne pytanie-mam inny problem tzn mam juz jakies 5 cm odrosty a pod spodem to juz w ogole,prawie wszystkie ciemny blond! te z wierzchu mam rozjasnione . bardzo chcialabym miec jednolity odcien blondu,jaka farba polecacie? czy jak mam takim miszmasz na glowie to wyjdzie mi ladny blondzik?

ja używam odżywki sunsilk- fioletowej :) super pachnie , włoski idzie fajnie rozczesac , a przedewszystkim tania :) 6 zł;) ah

Z tanich polecam pantene Lśniący kolor.Tylko żeby był lepszy efekt dobrze jest potrzymać ją 10minut na głowie.

Gość vicky_pollard
Ja stosuje szampon L'Oreal Shine Curl do wlosow kreconych, a po myciu nakladam maske Shine Curl. Cala Seria jest super! A jak cudnie pachnie...

Gość ile trzymacie na włosach
odżywkę? ja mam Fructis, nie ma zadnej informacji, nie wiem po jakim czasie to zmyć.

Gość monisienkaaaaa
odżywkę to możnatrzymać nawet godzine nic to wlosom nie zsaszkodzi

Gość ile trzymacie na włosach
ale wiesz, rano godzinę to tak nie bardzo:) a minimalny czas?

Odzywki w wiekszosci nie sluza dla jakiegos super odzywiania wlosow,glownie pomagaja je rozplatac po myciu...Dla prawdziwego odzywienia sluza maski-mozna je trzymac nawet okolo godziny,najlepiej pod cieplym kompresem(albo jak siedzicie we wannie albo zakladacie na glowe folie i recznik).I co wazne masek nie naklada sie na skory glowy tylko tak na wlosy kilka cm od skory,bo maska nie dziala na wlosy,a nie na ich cebulki czy skore.Na cebulki sa inne preparaty.

Gość lanza
lanza reconstructor

Gość ja ona xxxxxxxxx
mam pytanie...czy ta odzywka JOANNA Z RZEPA jest tez do wlosow przetluszczajacych sie?czy trzeba ja splukiwac?

co do masek na włosy, właśnie siedzę z takową na włosach :) żółtko z jaja, oliwa z oliwek, sok z cytryny i płyn wyciśnięty z tabletek witaminy A :) czasem dodaje parę kropel rycyny. bardzo ładnie odżywia włosy tylko ciężko się spłukuje. Białko wymieszane z oliwą, witaminą A+E lub startym ogórkiem, ewntualnie miodem nakładam na twarz :)

Tez jestem maniaczka masek i odzywek wiec napisze co pamietam:) : 1. Matrix Biolage Hydrotherapie - odzywka nawilzajaca do splukiwania. Pasuje mi:) Mam dlugie do polowy plecow, ciemne, cienkie wlosy. Po umyciu bez odzywki sa nie do rozczesania:o Po tej odzywce rozczesuja sie super, sa miekkie, lsniace, nie elektryzuja sie. Zapach przyjemny(nie jakis oszalamiajacy, po prostu mily) i bardzo delikatny. Na Allegro wielkie litrowe opakowanie za jakies 70 zl. Jezeli kiedykolwiek uda mi sie ja zuzyc (jest megawydajna) to pewnie kupie druga:) 2. Coconut hot oil Oriflame - taki tam bajer... uzylam dopiero raz, ale chyba nie bede zadowolona. Wydawaloby sie, ze bedzie to extrakuracja dla przesuszonych wlosow, w koncu to olejek. Jest bardzo rzadki, jedna tubka to zdecydowanie za duzo na moje dlugie wlosy (starczy na co najmniej 2 razy, byc moze nawet na 3). Wlosy rozczesuja sie bardzo dobrze, sa lsniace ale... podejrzanie miekkie:o No miekkie jak kaczuszka, wydaje mi sie to dziwne... Pozatym cholernie sie elektryzuja, co juz od dawna mi sie nie zdarzylo... No ale dam temu olejkowi jeszcze szanse, moze jak go uzyje jeszcze ze 3 razy (zostalo mi 1,5 tubki) to bedzie lepiej... A, zapomnialabym, chyba troche szybciej przetluszczaja sie po nim wlosy 3. Nivea odzywka do suchych wlosow - strasznie mi sie podoba jej zapach, niestety - kompletnie nic nie robi z wlosami, sa jakies takie bez zycia... 4. Elseve z proteina perly - swego czasu bardzo ja lubilam:) Ma fajny zapach (dosc intensywny, to fakt), dobrze rozczesuja sie po niej wlosy, super blyszcza, nie elektryzuja sie. Z tego co pamietam byla dosc wydajna;) Jednak odrobinke obciazala wlosy. No ale w tym okresie i tak mylam je co drugi dzien lub codziennie wiec nie bylo to dla mnie problemem;) 5. Pantene do wlosow normalnych, ta niebieska (nie wiem jak teraz wyglada, dawno jej nie uzywalam) - byla to moja ulubiona odzywka. Przyjemny, delikatny zapach, latwe rozczesywanie, cudowny polysk, wlosy lekkie i swieze... Ehhh... wrocily wspomnienia:) Chyba trzeba znowu ja sobie sprawic i zobaczyc czy producent niczego nie \"ulepszyl\";) 6. Wax (w wersji do wlosow nie-blond) - w moim wypadku nie zdzialal raczej nic... ot, taka zwykla odzywka... A trzymalam go na wlosach naprawde dlugo 7. Dove maska nawilzajaca do wlosow - mam dziwne wrazenie, ze niestety wrecz je przesusza :( Ale nawet ladnie pachnie (intensywnie) Wiecej na razie nie pamietam